SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Skara IBK
BLI MEDLEM
Skara IBK Sommarinnebandy - Winter Edition
2022-12-02 23:32

Se hit!

 

Sommarinnebandy på vintern? Ja, ni läste rätt!

 

I mellandagarna arrangerar Skara IBK Sommarinnebandy en 3-mot-3-turnering (30 december) för föreningens ungdomar och individuella träningar (2 & 3 januari).

 

Låter det intressant?

Läs mer information om detta här.

 

Vid frågor kontakta skara.ibk@outlook.com.

Som om inte IT-attacken vore nog ?
2022-12-02 23:31

Delar av IT-Sverige drabbades under natten till fredagen av det som kallas "säkerhetsrelaterad incident". Berörda leverantörer valde att stänga ner all nätverkstrafik i förebyggande syfte. Vi som håller på med innebandy har verkligen fått känna på sårbarheten när systemet IBIS har varit omöjligt att nå. Därav har inte kvällens (och kanske den fortsatta helgens matcher) varit möjliga att följa på vanligt sätt. 

 

Som om inte detta var nog så förlorade vårt A-lag mot Stöpen hemma med 7-6, efter en blek insats, speciellt period två var bedrövlig. Stöpen ville mer, hade bättre kontroll på sitt passningsspel och vinner rättvist.

 

Två matcher kvar innan juluppehållet, bara att "tagga om" och visa att man kan så mycket bättre. Nästa fredag bortamatch i Tidaholm mot Fröjered.

Förlust mot Skövde
2022-11-27 22:06

Skövde IBF - Skara IBK 7-4 (3-0, 2-1, 2-3)

 

Övermäktigt motstånd på söndagen när Skara borta i Kavelbrohallen gästade Skövde IBF. Hemmalaget dominerar årets div II tillsammans med Lockerud. Lagen är båda obesegrade efter 10 omgångar och nu också de enda lagen i serien med positiv målskillnad !

 

För att Skara ändå skulle ha en sportslig att överraska så skulle en bra start vara en bra hjälp på vägen. Det fick man nu verkligen inte med 0-2 redan efter fem minuter. Blev sedan till 0-3 innan perioden var slut och 3-12 i skott. Man hade svårt att hinna med i markeringen mot Skövdes snabba förflyttningar och passningsspel. Ofta tappade man passningen över till skuggsidan där då ett direktskott blir svårt för målvakt att hinna över på.

 

En tidig reducering i andra perioden (Elias Skoog) kunde givit hopp, särskilt som man några minuter efter fick chansen i PP-spel. En chans som nu inte utnyttjades, Ja tyvärr släppte man då istället in 1-4 på en kontring. Spelmässigt en mycket bättre period men man är ändå under 1-5, en uppförsbacke som var för stor mot ett bra lag som Skövde. Man vinner skotten i andra perioden, men nästan alla avslut är mot en rättvänd målvakt. Närmast en reducering var Casper Johansson med en boll som rullade på mållinjen.

 

Mer öppet spel i sista perioden som Skara vinner, men någon riktig nerv fick inte matchen då avståndet målmässigt hela tiden var för stort. Trots förlusten är Skara kvar över slutspelsstrecket även om det är väldigt tätt med jagande lag nedanför. Nu på fredag spelas sista matchen (hemma mot Stöpen) innan serien sedan vänder med ytterligare två matcher innan jul och nyårsuppehållet.

 

Målen: Elias Skoog, Fabian Apell, Casper Johansson och Martin Larsson.

Assists: Casper Johansson, Tobias Bergstrand, Olle Ahlm och Linus Skillermo

 

Skott: 30-22 (12-3, 6-10, 12-9)

 

Utvisningar: Skövde 1*2, Skara 1*2

 

Publik: 267

 

 

Derbyvinst, och förlängning igen !
2022-11-23 23:52
Ladda album (+10 bilder) >>

Skara IBK - Vara IBK 4-3 (0-1, 2-0, 1-2, 1-0)

 

Skara återkom på onsdagkvällen på vinnarspåret igen efter att ännu en gång besegrat sina E20 grannar från Vara. För inte mindre än fjärde matchen av de totalt nio spelade denna säsongen fick Skara finna sig själv i förlängning. Väl där avgjorde kaptenen Sebastian Evertsson efter 1:33 på matchklockan. Hemmalaget gjorde annars 3-2 (Fabian Apell) med knappa två minuter kvar av matchen, men Gus Brelind kvitterade 40 sekunder senare, vilket gav Vara en välförtjänt pinne i den jämna tillställningen.

 

Matchen som sådan var tillknäppt med två lag som båda när man inte var bollförande snabbt postionerade sig med nästan alla spelare lågt stående, för att försök få komma i snabba spelvändningar. Vara lyckades bäst inledningsvis och ett 0-2 mål var inte långt borta i början av den andra perioden, men målvakten Tobias Bergstrand stod i dessa sekvenser för många betydelsefulla räddningar. När sedan Skara väl fick hål på likaledes duktige Eric Johansson i bortakassen, så tog sig Skaras spel och man var där efter laget med ett visst övertag såväl spel som chansmässigt. Med segern tog man sig upp på tredje plats i tabellen. Match till helgen igen och då är det Skövde borta på söndag.

 

Målen: Emil Schöld, Olle Ahlm, Fabian Apell och Sebastian Evertsson

Assists: Andreas Andersson 3, Carl Lindström

 

Skott: 24-21

 

Utvisningar: Skara 1*2, Vara 2*2

 

Publik: 115

Nytt raffel med vinst i förlängning !
2022-11-11 22:36

Skara IBK - Tranemo IBK 6-5 (2-3, 2-1, 1-1, 1-0)

 

Mer regel än undantag att det det blir nagelbitare när Skaras A-lag spelar innebandymatcher. Vi är bara i sjunde omgången men ikväll spelade Skara redan sin tredje förlängning. Ja kunde varit en fjärde då Linus Skillermo i förra omgången avgjorde med en dryg minut kvar på matchklockan.

 

Skara öppnade matchen skärpt och bra och Elias Skoog hängde snyggt in 1-0 rakt upp i krysset. När Elias Gustavsson sedan utökade ledningen kändes det bekvämt och bra. Men där efter tog Tranemo över spelet markant resterande del av inledningsperioden. Allt slutade fungera för hemmalaget och symtomatiskt att 2-3 målet är ett självmål på ett skott som annars gått utanför. Kunde varit 2-4 också om inte Tobias Bergstrand svarat för en fin parad med 15 sekunder kvar.

 

Andra perioden är spelmässigt jämn. Skara hade fasligt svårt att skapa bra chanser, men bägge målen man gör genom Andreas Andersson och Martin Lindkvist är både efter riktigt snyggt spel. Matchens räddning av "Tobbe" i fjortonde minut med en handreflex när ett bra skott var på väg in högt i målet.

 

Sista perioden är också jämn och oviss hela vägen och rättvist med oavgjort efter full tid. Man utnyttjade varsina misstag från respektive håll på sista målen. Casper Johansson satte Skaras.

 

I förlängningen vågade Skara mest och belönades med 6-5 när Casper slår in ett hårt pass som Andreas Andersson på tennis klipper in vid bortre stolpen. Bonuspoängen till hemmalaget.

 

Skara kvar på slutspelsstreck i en väldigt jämn tabell efter de två topplagen Lockerud ocxh Skövde.

 

Nu väntar en riktigt svettig del av säsongen med 4 matcher på fjorton dagar. Där ibland säsongens på förhand två svåraste men inspirerande bortamatcher mot Lockerud och Skövde.

 

Målen: Andreas Andersson 2, Elias Skoog, Elias Gustavsson, Martin Lindkvist och Casper Johansson

 

Assists: Linus Helin 2, Carl Lindström, Martin Lindkvist och Casper Johansson

 

Utvisningar: Skara 1*2

 

Publik: 175

 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
P08, 01/12 21:35 
Innebandyskolan 2016, 26/11 17:13 
P08, 25/11 07:01 
 
Guldsponsorer
Silversponsorer