SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i Skara IBK
BLI MEDLEM
Casper avgjorde i slutminuten !
2021-10-22 22:07

Skara IBK - Stöpen IBK 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)

 

Skara kom till spel med fyra raka vinster och bortsett från storsegern mot Borås har det varit riktigt tuffa matcher hela vägen. Kvällens match kan tveklöst också läggas till den samlingen. Finfin publiksiffra (195 pers) i lilla mysiga Vilanhallen fick inte bevittna något målkalas, men matchen blev bättre ju längre den gick och spännande ända in i slutskedet.

 

En första period med få målchanser och där Skara tappade bort bollen alldeles för ofta när man försökte ta sig in i offensiv zon. Ribbskott av Stöpen i 16:e minuten deras bästa chans. Inte helt logiskt är det istället Skara som tar ledningen i slutminuten efter att Emil Schöld avväpnat en back och vispar in 1-0.

 

Andra perioden är mycket bättre av hemmalaget. Låt vara att det inte var speciellt mycket farligt som skapades framåt, men ett bättre lugn och mer koncentrerat passningsspel. Bägge lagen duktiga att täcka skott samt att hjälpa sina duktiga målvakter att rensa framför kassen.

 

Mer böljande chansrikt spel i sista perioden. Skara kommer till bättre lägen än under de två inledande perioderna. Sune Nilsson skjuter i stolpen i nionde minuten. Ola Hermansson har en boll på väg in i mål där Stöpens målvakt på något sätt lyckas blockera den under sig på rätt sida mållinjen. Andreas Andersson har också ett gyllene läge och kommer så nära målvakten att han försöker Zorra in den men bollen tar i stolpen. Storspelande Tobias Bergstrand får så när hålla nollan, men efter sjutton spelade minuter kommer så istället Stöpens kvittering genom Felix Sjöberg och stort jubel i bortalaget. Matchen går mot förlängning men så med drygt 40 sekunder kvar på klockan så får Skara frislag intill sarg på vänsterkanten i Stöpens zon och bortalaget blir alldeles för bolltittande och missar helt att Casper Johansson står omarkerad långt bort på högerkanten. Det missade inte Marcus Persson som lägger långt pass och Casper nyper till direkt och hemmalaget leder igen till hemmapublikens ovationer. Dubbelutvisning i slutsekunderna och Stöpen får en jättechans med 2-3 sekunder kvar, men Skara har fortsatt marginalerna med sig under denna första månad av seriespelet.

 

Helt jämn match och för Skaras del så såg spelet bättre ut ju längre matchen avlöpte. Man hade ikväll en del spelare borta för skador och sjukdomar och några av de som normalt spelar backar hade därför fått flyttas upp i kedjorna istället. Något som både Fabian Appell och Martin Lindkvist klarade med den äran. Nästa vecka väntar ny hemmamatch då Alingsåslaget Smedjan kommer på besök, de vann ikväll samtidigt över Halna. Ett mycket rutinerat lag som vunnit förr i Vilanhallen, ge dom inte den glädjen igen !

 

Mål: Emil Schöld och Casper Johansson

 

Skott: 19-24 (5-8, 5-8, 9-8)

 

Utvisningar: Skara 1*2, Stöpen 1*2

 

Damerna vann seriepremiären !
2021-10-17 21:38

Skara IBK - Wårgårda/Alingsås 8-7 (3-2, 3-4, 2-1)

 

När lagen möttes i en träningsmatch några veckor innan serien vann Wårgårda/Alingsås med eftertryck efter att Skara rasat ihop i de två avslutande perioderna. Ikväll var det ett helt annat go och man körde verkligen in i kaklet !

 

Om någon fruktat en tillknäppt match med få målchanser så behövde vi inte vara oroliga länge. Man bytte chanser med varandra i parti och minut, och efter att krutröken skingrats i matchminut nio så hade hemmalaget fått med sig en 3-2 ledning. Denna höll man sedan in till paus. Lagen jämna med Wårgårda med det lite lugnare, säkrare passningsspelet och Skara som sökte ett snabbare spel i djupled.

 

Smakstart för Skara i andra periodens inledning där Julia Gren med matchens prestation riktigt läckert snurrar upp motståndarförsvaret och sätter 4-2. Bortalaget reducerar sedan och får även chans att spela fem mot fyra, något som dock inte resulterar. I den senare delen av perioden kommer vi åter in i ett flow där såväl målchanser som målen avlöser varandra. Skara har både 5-3 och 6-4 men Wårgårda/Alingsås kommer tillbaka varje gång. Snygga Skaramål men samtidigt är bortalaget tre sista mål alla frukten av att Skara inte klarar att hålla bevakningen i slottet.

 

Bortalaget tar tidigt ledning med 7-6 i sista perioden och många trodde nog att Skara likt på träningsmatchen skulle få svårt att orka komma tillbaka. Men här visade verkligen laget prov på riktig krigarmentalitet. Om man fortfarande kommer till korta lite i passningsspelet så går man istället plus i närkampsspelet och man krånglar inte till det utan kommer till snabba avslut. Kvittering till 7-7 i sjunde minuten när en av hemmalagets absolut bästa spelare ikväll Elin Bergstrand nätar efter förnämlig framspelning bakom ryggen av Vilma Broholm. Ett resultat som står sig till det är en minut kvar av matchen, tror att hemmalaget hade tagit en poäng med tacksamhet, men det skulle bli ännu bättre när Vilma Broholm efter Thelma Perssons förarbete i en tilltrasslad situation framför bortamålet sätter 8-7 och man vinner med detta hemmapremiären !

 

En riktigt sevärd match som säkerligen låg helt i publikens smak. STORT plus till HELA Skaralaget från Olivia Ottosson (alltid bra !) i kassen och framåt.

 

En helg med lite skönt Skaraflyt där först Herr A vinner med uddamålet borta i Halna, Juniorerna med uddamålet hemma mot Tibro precis innan dammatchen och så då även här en viktoria med knappast möjliga marginal. Bara att tacka och ta emot :)

 

Målen: Elin Bergstrand och Vilma Broholm 2, Thelma Persson, Ida Ottosson, Kirsti van Wieringen, Julia Gren

 

Skott: 23-26 (5-7, 11-10, 7-9)

 

Utvisningar: Skara 1*2

 

Publik: 90

 

 

Vinst för Herr A igen !
2021-10-15 23:46

BK Halna - Skara IBK 3-4 (1-3, 1-0, 1-1)

 

Matcherna mellan Halna och Skara brukar nästan alltid sluta som "nagelbitare" med ett eller annat måls övervikt åt något håll. De senaste åren med fördel Skara. Denna kväll skulle visa sig följa samma resa.

 

Smakstart för bortalaget när Casper Johansson spräcker målnollan redan efter 22 sekunder. Skara öppnar också matchen högst fötroingivande och tar kommandot över de inledande minuterna. Kvittering för bortalaget, men Fabian Appell ger sedan Skara ny ledning efter ett skott från mittplan som nog i första hand är tänkt för styrning. Om det sedan är Sebastian Evertsson eller försvarande back som är på den var svårt att se innan bollen retfullt åker in över axeln på målvakten. Ganska snart efter också 1-3 efter att Emil Schöld vinner boll högt i plan och skjuter ett snabbt skott i målvaktens bortre. Skara är det bättre laget i inledningsperioden.

 

I den andra perioden kommer hemmalaget ut bäst och reducerar redan i den tredje spelminuten i ett byte där man har belägring i Skaras zon mot ett något passivt bortalag. Inga fler mål i perioden som hemmalaget kan sägas vinna knappt på poäng.

 

Sista perioden bjuder på både mer målchanser och mycket spänning ända in i slutsekunderna. Skara har lite mer av spelet och har höjt sitt passningstempo så pass mycket att man får fram mer skott på mål. Men Halna är täta bakåt, vinner andrabollarna och använder sig av omställningar som känns väl så farliga. I den tredje minuten trodde vi Halna hade kvitterat på just en sådan kontring, men Skaras målvakt för kvällen Anton Andersson Hult visar upp att han har bollen under sig. I minuten efter skjuter Sune Nilsson hårt i ribbans överkant. Spelet hettar till allt mer och den första utvisningen faller i trettonde minuten och det är Skara som får chansen i numerärt överläge. Det löser man på bästa sätt när Andreas Andersson kyligt släpper till Olle Ahlm som vräker in viktiga 4-2 från kant. Halna ger inte upp utan reducerar sedan på nytt med knappt två minuter kvar, men närmare än så kommer man inte utan Skara tar sin fjärde raka seger och då har man fått spela tre av dessa på bortaplan !

 

Knappast säsongens bästa insats, ingen hade nog kunnat protestera om hemmalaget fått behålla någon pinne, men säsongen är lång och det är bara skönt att man kan leverera och lägga poängen på hög. På fredag tar man emot Stöpen på hemmaplan. Mycket talar för ny dramatik då ? Casper Johansson fick pris som bästa spelare i Skara

 

Mål: Casper Johansson, Fabian Appell, Emil Schöld och Olle Ahlm

 

Skott: Halna - Skara 18-30

 

Utvisningar: Halna 1*2

 

Publik: 130 pers

 

 

  

Tredje raka för Herr A !
2021-10-08 22:29

Skara IBK - Borås IBF 9-2 (3-1, 3-1, 3-0)

 

Herr A har jackat i bra där man avslutade den förkortade fjolårssäongen. På fredagkvällen var det återkomst till Vilanhallen inför hemmapubliken och man levererade ju verkligen igen ! 

 

Spelmässigt en helt jämn första period, men Skara är effektivast och kommer loss med en 3-1 ledning. Casper Johansson första målet efter förnämligt förarbete av Ola Hermansson. Marcus Persson 2-1 efter projektil i vänstra krysset. 3-1 från kapten Sebastian Evertsson efter att han själv stjäl bollen i egen zon visar han sedan både prov på sin snabbhet och mod i sättet att bryta in rakt på mål.

 

I andra perioden förbättrar Skara sitt passningsspel och skapar mer chanser. Får också 4-1 på en väl förvaltad omställning där Alexander Gustafsson kallt placerar avslutet vid ena stolproten. Ett olycksfall i arbetet ger så Borås kontakt igen. Känns att nästa mål blir viktigt och det är Emil Schöld som ger hemmalaget ett blytungt 5-2 mål, syns lång väg att han får precis den löpning och läge för sitt dragskott som han älskar och målvakten är chanslös. Nu flyter det på bra och 6-2 är innebandygodis där Linus Skillermo bryter, snabbt pass till Andreas Andersson som serverar Casper Johansson som rundar målvakt och lyfter in bollen högt. Perioden avslutas av att Daniel Sundberg får en 5:a för hårt spel som möjligtvis skulle kunna ge Borås en chans att ta sig tillbaka in i matchen.

 

Skara klarar dock hela utvisningstiden med en tät defensiv och de flesta skotten hamnar på försvararnas ben och det som letar sig genom tar Tobias Bergstrand hand om. Efter denna utvisning känns matchen vunnen och hemmalaget är fortsatt spelsugna och flyttar upp spelet mer och mer på Borås planhalva. Emil Schöld, Ola Hermansson och Marcus Persson gör var sina mål och trots att matchen länge och väl var väldigt jämn så lyser hela 9-2 på matchtavlan när det skall göras bokslut !

 

För tredje matchen i rad får man säga att Skaralaget lyckas förträffligt i sin gameplan. Det är inte anfallsspel med pukor och trumpeter, utan man vill vara väldigt tighta, jobba i grupp och vara direkta i sina omställningar och detta lyckas man väldigt bra med. Ikväll är det 9 mål på 19 avslut ! och en hel del bollmärken på benen för ett uppoffrande försvarsspel. Ola Hermansson fick priset som bäste hemmaspelare.

 

Nästa vecka väntar Halna borta, gäller att inte bli bekväma utan fortsätta göra jobbet förstås. Halna har öppnat med två förluster och kommer förstås att strida desperat för första vinsten.

 

Målen: Emil Schöld, Casper Johansson och Marcus Persson 2, Sebastian Evertsson, Alexander Gustafsson och Ola Hermansson 

 

Skott: 19-20 (8-6, 5-7, 6-7)

 

Utvisningar: Skara 1*5, 1*2, Borås 1*2

 

Publik: 102 

Dags för fredagsmys...
2021-10-05 18:34

Hemma premiär för vårt herrlag, Div 2

 

Fredag 8/10

19.30

Vilanhallen 

Skara IBK vs Borås IBF 

 

Välkomna ner och heja fram laget! 🖤💜

Vinst borta i Tranemo !
2021-10-01 23:55

 Tranemo IBK - Skara IBK 3-4 (1-2, 2-1, 0-1)

 

Skara lyckades på fredagskvällen vinna även den andra svåra bortamatchen i serieupptakten. Denna gången 4-3 borta mot hemmastarka Tranemo !

 

Läs Timmys matchrapport nedan:

 

”Grytan” nere i Tranemo, alltid mycket publik, likaså idag(det ska hyllas), vågigt golv och en sarg där bollen studsar på ett mycket märkligt sätt. Inte konstigt att det av tradition, är en tuff bortamatch.

Vi får en kanonstart där Sune vinner en sarg duell, trixar och klackar sedan bollen förbi 3 hemmaspelare längs vänsterflanken, suuuuger in bollen i hooken och trycker upp bollen i bortre kryss. Klockan stod då på 22 sekunder, resterande 59 minuter och 38 sekunder skulle dock inte bli lika charmiga...

Laget hamnade fel i positioneringen och tappade bollen i fel lägen.
Detta resulterar redan efter dryga 2 min i en utvisning, de utnyttjar den med 2 sek kvar.
Tranemo ska ha all kredd och får oss precis dit dem vill. På något sätt löser gubbarna ett ledningsmål genom Ante(ass Tobbe) och går till pausvila i ledning, skönt!

 

Period 2, Tranemo har ett bra grepp om denna period. De lila får inte riktigt ordning på spelet och bollen studsar ur våra klubbor mest i varje situation.
Vi har stunder med ett mindre kaos i försvaret, lyckas reparera detta och egna misstag på något märkligt sätt.
Tranemo vinner perioden med 2-1, så 3-3, och helt jämnt inför slutakten.

 

Det syns att lite justeringar i presspelet har skett och det biter aningen bättre.
Resultatet av detta, mer ”Hawaii” än finlir, där de lila inledningsvis skapar de bättre lägena.
05:10 kommer också ledningsmålet.
Evert hittar en fin yta till höger om Tranemo målet, Johan slår en lagom hög och svår räkmacka, smack en hel-volley som borrar sig in under armen hos keepern i ”tranorna”.
Skara försvarar sig och sliter sedan förtjänst fullt, Tobbe i målet gör några riktigt vassa räddningar.
Och... resultattavlan stannar på 3-4 och våra krigare snor med 3 riktigt, riktigt sköna poäng på bussen hem.

 

Nästa fredag hälsar vi publiken välkommen åter till Vilanhallen då den första hemmamatchen spelas och då mot Borås IBF.

 

Målen: Sune Nilsson, Andreas Andersson, Sebastian Evertsson, Självmål

Assists: Tobias Bergstrand och Johan Lindström

 

Skott: 23-12 (8-2, 6-2, 9-8)

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Innebandyskolan, 23/10 10:32 
P12, 21/10 18:37 
P08, 17/10 17:03 
Föreningsdomare, 17/10 15:08 
Föreningsdomare, 17/10 15:02 
 
Guldsponsorer
Silversponsorer