Bli medlem i Skara IBK
Förlust mot Halna
2022-01-21 21:59

Skara IBK - BK Halna 2-3 (1-0,  1-1, 0-2)

Skara hade inte spelat en seriematch sedan man förlorade hemma mot Skövde den 10 december. Utöver det vanliga juluppehållet så har coronan gjort att både träningar och matcher fått stryka på foten. Tyvärr kan man konstatera att det därav såg mer än lovligt rostigt ut hos många av spelarna ikväll. Halna hade spelat två matcher efter det att Skara senast matchat och det plus att man visade den större hungern gjorde att resultatet inte var helt ologiskt.

Annars startade matchen bra för Skara med Martin Larssons (Sune Nilsson) rappa skott i nättaket i en annars jämn första period.

Halna kvitterar i andra efter att hemmalaget missat ett uppspel. Ny ledning för Skara när Olle Ahlm lossar direktskott efter att Skara vunnit en kamp i sarghörnet. Assisten från Martin Larsson som strax innan också haft ett skott i stolpens utsida. Ett rätt bra power play sedan från Skara som mycket väl kunde resulterat. Jocke Johansson har ett bra skott som tar i ribben i tionde minuten. Så Skara vinner spelmässigt andra perioden, även om kvaliteten sjönk allt eftersom.

I den sista perioden är matchens spelkvalitet på riktigt låg nivå. Ständiga felpass och motlägg på planen och ett riv och stök utan linjer. Halna är lite hungrigare och kvitterar redan i fjärde minuten. Bortalaget har sedan mer chanser att ta ledningen. Man får också ett PP i fjortonde minuten och man sätter efter 20 sekunder 3-2 via ett skott som tar på Skaraspelare och in. Hemmalaget tar en time-out i slutet och har några hyfsade chanser, men Halna håller ut och tar tre poäng med sig hem till Töreboda.

I Skaras lag håller spelare som Martin Lindkvist och Tobias Bergstrand sedvanlig klass även ikväll. Men snart sagt ALLA andra kan betydligt bättre, det har vi sett åtskilliga gånger under säsongen. Nu behövs det bra träningar i veckan så man kan hitta timingen igen för den fanns där verkligen inte på många händer ikväll. Förhoppningsvis finns det revanschlusta när man åker den korta resan till Stöpen på lördag. Om nu inte coronan vill annat förstås. Eftre Skaras nio raka vinster har man nu fyra raka förluster, behövs ett trendbrott !

Slutsålt till kvällens Herr match!
2022-01-21 12:28

Skara vs Hanla 19.30 i kväll, fredag Div 2 Herr

Då vi har begränsat antal sittplatser pga covidregler! Alla platser upptagna/slut! Så ni som inte har fått plats, kommer inte in tyvärr...

Ta med covidpass och Legitimation, tack

Vi hoppas kunna sända matchen på solidsport i kväll

Damerna öppnade nya året med vinst !
2022-01-09 22:13
Ladda album (+8 bilder) >>

Skara IBK - Sandareds IBS 7-5 (2-1, 2-1, 3-3)

En av de från hösten uppskjutna matcherna för damerna spelades på söndagen, och det blev vinst i en chans och målrik batalj. Skara såg två gånger om ut att ha dödat matchen efter såväl 4-1 som 6-3, men gästerna kämpade sig tillbaka bägge gångerna. Med 10 sekunder kvar kunde man inte längre stå emot när Kimmi Norström fällde såväl motståndare som sarg och krutade in segerskottet !

Skara var det bättre laget fram till 4-1 i mittenakten där man såg ut att ha bra kontroll på matchbilden. Men där någonstans förbättrades Sandareds spel markant och man hade gott om chanser att knappa in ytterligare. Låt vara att matchens räddning nog gjordes av Elin Eriksson i bortakassen med en hög benparad på Kimmis hårda skott och där efter satte Julia Gren returen i ribban.

Sista perioden är händelserik med nord/syd innebandy till det effektfulla slutmålet. Den senare delen av matchen hade faktiskt Sandared det lugnare bättre passningsspelet medan Skara svarade upp med mer power/vilja när det vankades 50/50 dueller och målchanser. Nästa vecka väntar Wårgårda/Alingsås borta. Samma arbetsinsats då och en smula bättre passningsspel så kan det räcka långt !

Målen: Vilma Broholm, Julia Gren 2, Nora Käll, Kirsti van Wieringen, Kimmi Norström

Assists: Vilma Broholm, Kimmi Norström 2, Elsa Käll

Inställd A lagsmatch fredag 7/1
2022-01-05 20:21

A lagets match mot Tranemo på fredag är inställd pga covidsmitta. Matchen kommer spelas vid senare tillfälle!

God fortsättning på helgerna..
2021-12-27 13:43

Styrelsen har diskuterat och tagit ett beslut ang träningsmatcher nu under jullovet... Vi kommer inte godkänna detta på hemmaplan. Smittspridning av corona ökar och det är främst bland vår ungdommar som smittspridningen ökar som mest! Därför tycker styrelsen det är olämpligt att man har sammankomster på annan ort eller ha gästande lag mer än nödvändigt (seriespel tillåtet, som det ser ut idag)

Träningar kan fortgå som vanligt!

Bra att våra barn och ungdomar rör på sig men styrelsen tycker att man inte behöver utsätta sig eller andra för corona mer än nödvändigt! Vi alla har ett ansvar.

Senast 10 januari-22 kommer folkhälomyndiheten med nya råd om corona och idrott, vad det blir vet vi inte än.

Man kan tyda de riktlinjer som kommit från folkhälsomyndiheten på flera sätt men styrelsen tycker man ska hålla nere resor och möten av andra lag i den mån man kan!

//Styrelsen!

Skara IBK önskar God Jul
2021-12-23 14:54
Ta hand om er och ha en skön jul

Skara IBK önskar alla Spelare, ledare, föräldrar, följare och sponsorer en god  och skön jul och ta hand om er!

// Styrelsen

Innebandyskolan, 22/01 08:51