SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i Skara IBK
BLI MEDLEM
Första förlusten ett faktum
2021-11-26 22:55

IBK Tygriket 99- Skara IBK 5-2 (2-0, 2-1, 1-1)

 

Efter nio raka segrar så förlorade till sist Skara i fredagskvällens bortamatch mot ett formstarkt Tygriket. Man kom i underläge ganska tidigt med 2-0 och efter precis halva matchen utökade hemmalaget till 3-0. Skaras försök att få kontakt via två reduceringsmål i matchen till först 3-1 och senare i sista perioden till 4-2 stoppades bägge gångerna av Tygrikemål i power play och en rättvis hemmavinst slutade på 5-2. Stor segerorganisatör i hemmalaget Martin Bäcklund med 4 mål !

 

Bara att ta nya tag då det väntar nya tuffa matcher runt hörnet. På lördag seriefinal borta mot serieledarna Vänersborg. Hoppas så många som möjligt då kan ta turen för att stötta våra krigare och ge dom en lila sektion !

 

Målen: Martin Lindkvist och Sebastian Evertsson

 

Skott: 20-13 (7-4, 7-3, 6-6)

 

Utvisningar: Tygriket 2x2, Skara 3x2

 

Publik: 130 st

 

 

Covidpass/bevis från 1 december-21
2021-11-24 07:40

Från 1 december så kommer man behöva visa upp ett covidbevis, att man tagit minst två doser vaccin,  från E-hälsomyndigheten när man besöker ett evenemang inomhus med mer än 100 personer! Alltså även vid innebandymatch ! 

Ladda hem covidbeviset och lagra i din mobil eller i pappersform!  Vore tråkigt och inte bli insläppt, för man missat ta hem sitt covidbevis 

 

Detta gäller alla ÖVER 18 år! 

 

// Styrelsen

Hedersam förlust i Mullsjö för Dam
2021-11-21 09:41

Mullsjö AIS U - Skara IBK D/J 8-4 (3-0, 5-3, 0-1)

 

Eftersom Mullsjös lag tillhör de förväntade topplagen i den här serien så är uppgiften svår på förhand. Den blev inte lättare när Mullsjö tyckte det var nödvändigt att också plocka med sin poängstarkaste spelare från deras div I lag ! de var totalt 8 st som hade spelat med deras div I lag kvällen innan, men den som skulle visa sig vara avgörande var Emelie Emilsson med meriter från allsvenskan med moderklubben Fagerhult, hon tryckte enligt matchprotokollet in 6 st av Mullsjös mål !

 

Alla tre målen i första perioden från nämnda Emelie under första tio. De som tittade kan ha förväntat sig ett ras här, men Skaras försvar hämtade sig och laget kunde även börja skapa en del riktigt bra lägen framåt också.

 

Mullsjö gör 4-0 redan i första minuten av andra perioden. Reducering av Skara från Alma Lindberg Holmgren. Mullsjö gör 5-1 och ny replik från Skara och det är återigen Alma som nätar. Hemmalaget avgör där efter matchen med tre mål innan Thelma PerssonKimmi Norströms fina förarbete reducerar till 5-3, matchens snyggaste spelmål !

 

Den sista perioden vinner Skara med 1-0 och det är återigen Thelma Persson (Kimmi Norström) som prickskjuter in den reduceringen. I den sista perioden fungerade såväl hemjobb som försvarsspelet mycket bra samt att man här lyckades neutralisera Emelie Svensson. 

 

Mullsjös seger förstås odiskutabel och även om det var 8 mål som gick in så var Skaras bästa spelare målvakten Olivia Ottosson, hon svarade för ett otal fina räddningar och i den sista perioden spikade hon igen fullständigt ! tränaren Stefan Wiking gav efteråt stort beröm till samtliga spelare för en gedigen kämpainsats.

 

Mål: Alma Lindgren Holmgren 2, Thelma Persson 2

 

Utvisningar: Mullsjö 1x2

 

Fullständigt referat på damernas sida

 

 

Storseger och fortsatt serieledning !
2021-11-19 22:11

Skara IBK - Rydboholms SK 8-1 (1-0, 3-1, 4-0)

 

Senast mot Vara var det i matchens slutskede som Skara lyckades vända till seger med 3-2. Även om man även i denna match kändes något trögstartade så blev känslan att skillnaden i slagstyrka mellan lagen blev mer påtaglig ju längre matchklockan tickade fram. Efter Fabian Appells mål till 4-1 efter 19.59 i andra perioden kändes gästerna långt från möjligheter att ta sig in i kampen igen. Skara rullade runt på tre hela femmor mot Rydboholms två och i sista perioden var det defillering fram till mycket klara 8-1. 

 

Martin Lindkvist var på fint spelhumör och inledde målskyttet efter ett starkt sologenombrott. Han som brukar ropa "Gör något roligt Lindkvist" var inte på plats ikväll, han hade varit nöjd där annars ! Så väldigt mycket mer värt att nämna hände inte i öppningsperioden.

 

Kvittering på en kontring en bit in i andra perioden och där någonstans kändes matchen oviss och hemmalaget lojt och lite småslarviga. Viktigt 2-1 mål på ett dragskott av Sune Nilsson (Andreas Andersson). Olle Ahlm ökade sedan på i PP-spel och visade hur effektivt det är med en rightskytt med snabbt avslut på Casper Johanssons lyrpass. Förmodligen blev det sedan matchavgörande när Appell (Johan Lindström) drar in sitt skott i krysset 19.59 i andra perioden.

 

I sista perioden får hemmalaget helt andra ytor än tidigare i matchen, passningsspelet sitter allt bättre och man kan visa upp att man är ett topplag i serien. Ola Hermansson gör 5-1 när man återerövrar boll i sitt presspel. 6-1 från Sune Nilsson där han från sin backplats smyger upp i slottet och nätar på  Marcus Perssons pass. Sebastian Evertsson sätter en retur till 7-1 och samma spelare spikar sedan slutsiffrorna till 8-1 på en styrning efter ett smörpass av Emil Schöld.

 

Efter lite slarvigt spel första 25 minuterna av matchen höjde sig sedan hemmalaget hela tiden. Man kunde gå runt på mycket folk hela matchen, vilket givetvis är stärkande. Anton Andersson Hult stod i målet ikväll och höll nästan nollan igen. Jo debut i A-laget var det ju också för Elias Gustavsson (född 2004) som klarade sig alldeles utmärkt. Man ska förresten ge en eloge också till den lilla men högljudda bortaklack som hade åkt hela vägen hit upp och stöttade sitt lag hela vägen trots att siffrorna rann iväg på slutet. 

 

Nu kommer här näst två riktigt svåra bortamatcher för det hittills obesegrade Skaralaget. Först Tygriket borta nästa helg och sedan ännu svårare uppgiften Vänersborg borta veckan efter. Lägger vi på ytterligare en vecka så är det derby hemma mot Skövde. Lär inte vara svårt för killarna att ladda inför dessa tre matcher gissar vi !  

 

Målen: Sune Nilsson och Sebastian Evertsson 2, Martin Lindkvist, Ola Hermansson, Olle Ahlm och Fabian Appell

 

Skott 38-15 (9-5, 13-4, 16-6)

 

Utvisningar: Skara 1x2, Rydboholm 3x2

Skara vände sent till ny vinst !
2021-11-10 21:59

Skara IBK - Vara IBK 3-2 (0-1, 0-1, 3-0)

 

Precis som lokaltidningen mycket riktigt belyst i veckan så finns det gott om klassiska jämna bataljer som avgjorts i slutskedet mellan Skara och Vara genom åren. Nu kan vi lägga till ännu en i den högen. 

 

Det var avvaktande spel i öppningsperioden och följdaktligen också ganska sparsamt med målchanser. I femtonde minuten har Marcus Persson hemmalagets bästa chans men får bara halvträff och målvakten hinner rädda. I minuten efter är det istället Vara som öppna målkontot i en situation nära mål där hemmaförsvaret för ovanlighetens skull inte lyckas rensa och unge Gustav Andersson (16 år) ger bortalaget ledningen. Skara vinner skotten i perioden men Vara har det kvickare spelet och det syns att man är duktigt taggade att bli laget som bryter Skaras vinstsvit.

 

Andra perioden första hälft är riktigt bra från Skara. Man skapar målchanser i parti och minut men Eric Johansson i bortakassen fantomspelar och räddar allt. Ganska typiskt därför att mitt i denna kanonad så uppstår förmodligen ett mindre bra byte av Skara och ett öppet hav föreligger för Carl Anerös som tacksamt avancerar in i slottet och sätter ett skott i nättaket. Det var då ett av bortalagets två skott på mål i den perioden. Lite chockat hemmalag efter det och i det skedet kändes det som att detta var kvällen då Skaras medgång skulle brytas.

 

Skara startar även i slutperioden med fullt blås och chanserna börjar avlösa varandra igen. Man har en boll på mållinjen, men bolluslingen och nämnde Varamålvakt vägrar ge sig. Men så i sjätte minuten får hemmalaget sitt andra power play och i den spelformen är man bra och Marcus Persson (Andreas Andersson) kan äntligen spräcka nollan. Efter det blir matchen bara bättre. Vara som legat lågt ett tag börjar vakna till och skapa heta lägen även dom. Nu får även rutinerade hemmamålvakten Tobias Bergstrand möjligheten att visa upp vad han kan. Målchanserna avlöser varandra och även om Skara har betydligt fler avslut på mål så kan det lika gärna bli 1-3 som 2-2. Med drygt tre minuter kvar drabbas Vara av ytterligare en utvisning och nu vet Skara att det ändå GÅR att göra mål även ikväll. En knapp minut räcker så har Andreas Andersson kvitterat efter Joakim Johanssons förarbete. Stort jubel, men det visade sig inte klart där. Riktigt bra att man här vågade att fortsätta gå fram istället för att bara nöja sig med en upphämtning till 1 pinne. Det räcker med en minut så hittar man med snabba passningar djupt i Varas zon en blotta och Andreas Andersson serverar Marcus Persson som med ett snabbt avslut levererar in 3-2 och Skara har på något märkligt sätt vänt matchen. Vara tar ut målvakten på slutet men lyckas inte ta matchen till förlängning. Skaraspelarna kan för 8:e matchen i rad fira runt sitt eget mål och fram till Vänersborg spelat nästa gång så kan man ju titulera sig serieledare. 

 

Skott: 32-13 (8-5, 10-2, 14-6)

 

Utvisningar: Vara 3x2

 

Publik: 140

 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Föreningsdomare, 02/12 18:15 
P08, 01/12 18:59 
P08, 17/11 18:01 
 
Guldsponsorer
Silversponsorer