SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Skara IBK
BLI MEDLEM
Bortamatch A-lag Lör 9/12 kl: 19:00
2023-12-06 09:00
Bortamatch mot Stöpen IBK!

Kom och stötta oss 💜🖤💜

Delade poäng mot Fröjered
2023-12-01 23:27

Skara IBK - Fröjereds IBF 5-5 (1-3, 3-2, 1-0, 0-0)

 

Skara övertygade i förra omgången med storsegern i den svåra bortamatchen mot Tranemo. Därav gick man in med favoritskapet  till hemmamatchen mot Tidaholmslaget Fröjered. Men ny kväll, ny match, nya insatser och i den första perioden stämde verkligen ingenting ! otaliga tekniska misstag, missade uppspel och fram till John Ershedes reducering strax före paussignalen fick hemmalaget mycket lite uträttat. Man ska vara tacksamma att det bara står 1-3 på ljustavlan efter dom tjugo minuterna. 

 

Snabb reducering i andra (Alfred Åkervall) och man trodde nog på att Skara på allvar då var på väg in i matchen. Ja hemmalagets första femma började man nu känna igen. Men de två andra femmorna hade fortfarande förtvivlat svårt att freda sig. Fröjered ökar till 4-2, ny reducering (Åkervall igen) och sedan Skarakvittering från Casper Johansson på ett snyggt spel i PP. Tyvärr nytt baklängesmål innan periodslut och bortalaget får också chans att utöka i PP i slutskedet. Viktigt att man klarade sig där. Bättre period, men det är fortsatt darrigt.

 

I tredje perioden går hemmalaget ner på två femmor och möblerar om en hel del. Exempelvis flyttas Andreas Andersson ner på backplats. Skara tar också över mer av spelet och skapar de flesta chanserna. Ja nu är för övrigt hela matchen betydligt bättre och det händer saker mest hela tiden. Alfred Åkervall svarar för ett riktigt läckert kvitteringsmål i nionde minuten när han i fart från vänsterkanten lägger upp boll på bladet och lyfter in bollen högt bakom målvakten. Skara får senare även chansen i ett nytt power play men lyckas inte förvalta den chansen. Närmast är ett hårt skott från Åkervall som Viktor Bergström i bortakassen med hjälp av fingertopparna kan tippa precis över ribban. Det blir inga fler mål trots några fler fina chanser från Skara, men i sanningens namn även två frilägen från bortalaget, som också kunde resulterat.

 

I förlängningen är det hemmalaget som är närmast ett avgörande, men det blir inga fler mål och sett till hela matchen kanske rättvist med delade poäng denna kväll.

 

Adam Billman sa efter matchen "att vi hade en bedrövlig första period och sedan höjer vi oss i andra. Kommer ikapp målmässigt och får lite ny energi på det. Den tredje perioden styr vi spelet och har bud på fler mål. När vi sedan verkligen går för extra poängen i övertiden så vill det sig inte riktigt, men man får ändå nöja sig med en otroligt viktig poäng".

 

Skara behöver få rätsida på framför allt sina uppspel till nästa vecka. Sen är det bra att man ändå kan resa sig och få med sig en poäng och en bättre avslutning. Linus Skillermo fick pris som bästa hemmaspelare. Åkervall/Ershede dominerar i poängprotokollet och hoppas fler kan kliva fram redan till nästkommande uppgift (Stöpen borta på lördag).

 

Målen: Alfred Åkervall 3, John Ershede, Casper Johansson

Assists: John Ershede 2, Alfred Åkervall

 

Skott: 31-27 (7-9, 9-9, 11-9, 4-0)

 

Utvisningar: Skara 1*2, Fröjered 2*2

 

Publik: 118

 

 

Övertygande vinst i Tranemo !
2023-11-24 22:29

Tranemo IBK - Skara IBK 2-8 (1-1, 0-3, 1-4)

 

Efter förlusten mot Fagerhult i onsdags och den mindre roliga tredje perioden där, så blev det bara en dags vila innan lång bussresa ner till Tranemo för bortamatch. Det var ett revanschsuget lag som tog sin an utmaningen att via vinst försöka återta platsen ovan slutspelsstrecket.

 

Tranemo det mesta av spelet i en ändå rätt jämn första period. Skara tar ledningen i 16:e minuten som hemmalaget kvitterar ut i slutminuten.

 

Bortalaget flyttar fram positionerna i period 2 och börjar skapa mer chanser. Kapten Fabian Appell får rätt så ostört segla fram och svepa in ledningsbollen. I minut 13-14 kommer kanske nyckelhändelser för matchutgången. Andreas Andersson ökar först till 3-1. Tranemo får strax efter en gyllene chans att haka på när man tilldöms straffslag. Men Liam Savinainen är följsam och lyckas med en svår hög benparad när man trodde han var rundad. Inte nog med detta, blott nitton sekunder senare sätter John Ershede (3 målsskytt ikväll) 4-1 som bortalaget sedan håller fram till pausvilan.

 

Hemmalaget reducerar visserligen till 2-4 i den sista perioden, men det hjälper inte när Skaras första femma sätter in ett nytt ryck med tre mål på 80 röda sekunder. Alfred Åkervall (även han 3-målsskytt) sätter punkt för matchen med sitt 8-2 mål i PP spel i slutet av matchen.

 

Evertsson/Björkman coachade ikväll och var förstås mycket tillfreds över hela lagets insats. Liam Savinainen utsågs till bästa spelare i Skara.

 

Nu åtminstone en veckas vila innan laget tar emot Fröjered hemma nästa fredag.

 

Målen: Alfred Åkervall och John Ershede 3, Andreas Andersson, Fabian Appell

Assists: John Ershede och Fabian Appell 2, Alfred Åkervall

 

Skott: 38-32 (14-5, 13-13, 11-14)

 

Utvisningar: Tranemo 1*2, Skara 2*2

 

Publik: 222

 

 

Bortamatch A-lag Fre 24/11 kl: 20:00
2023-11-23 09:00
Borta match mot IBK Tranemo!

Kom och stötta oss 💜🖤💜

Ett fall framåt !
2023-11-22 23:34
Ladda album (+6 bilder) >>

Skara IBK - Fagerhult Habo IBK U 7-11 (3-2, 1-1, 3-8)

 

Nej Skara kunde inte bli första laget i serien som luggade Fagerhult på poäng i årets div II serie. Men efter två perioder såg det faktiskt fullt möjligt ut. Det var ett helt annat go i laget från start än vad vi fick se senast borta mot Lockerud. Fagerhult har ett speltempo som inget annat lag i den här serien, men hemmalaget hängde verkligen med bra i de två första perioderna. Visst vinner bortalaget skotten och har de flesta chanserna, men Skara har utöver sin ledning med 4-3 efter två perioder också ett par stolpträffar som kunde resulterat.

 

I den sista perioden får Fagerhult utdelning tre gånger om lite för tidigt. Skara tröttnade något och blir lite långa i laget och det skapas ytor för då speciellt bröderna Bromander att utnyttja flitigt. Skara reducerar till 5-6 men ett power play sedan utnyttjades per omgående och sedan är man inte längre riktigt nära att stjäla någon poäng denna kväll. Nämnda välmeriterade Bromanders är inne och har mål eller assists på 10 av bortalagets 11 mål ! ja har man med spelare som spelat matcher i SSL ska man nog kunna springa hem en div II serie i Västergötland kan man tycka. Man vill ju ha upp även detta andra lag högre upp i seriesystemet.

 

Vi är stolta över våra killars stronga insats ikväll. Ikväll stod förresten Liam Borg (nyförvärvet från Vänersborg) i Skaras kasse och spelade mycket övertygande (vann med lätthet målvaktsmatchen under kvällen). Kan inte vara lätt att välja vilken målvakt som skall stå när alla verkar vara i så här fint slag.

 

Tätt mellan matcher just nu. Redan på fredag rullar bussen ner till Tranemo för nästa bortamatch.

 

Målen: Andreas Andersson 2, Alfred Åkervall, John Ershede, Markus Lövdahl, Markus Johansson, Fabian Appell

Assists: Alfred Åkervall 2, Timmy Gustafsson, Mellvin Flodin, Fabian Appell, Casper Johansson, Sune Nilsson

 

Skott: 24-46 (9-14, 7-15, 8-17)

 

Utvisningar: Skara 2*2,  Fagerhult 1*2

 

Publik: 102

Hemmamatch A-lag Ons 22/11 kl: 20:00
2023-11-20 09:00
På onsdag så kommer Fagerhult Ungdom på besök!

Kom och stötta oss!!! 💜🖤💜

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Junior, 08/12 15:51 
P15, 07/12 15:52 
P15, 05/12 13:37 
P12, 05/12 11:00 
P15, 04/12 20:35 
 
IBK sponsor Rubin
IBK sponsor Silver
IBK Sponsor