Bli medlem i Skara IBK
Valborg inleddes med Mixcup
2022-04-30 18:50

Den tredje upplagan av Mixcupen spelades så på valborgsmässoafton. Både 2020 och 2021 ställdes det in på grund av coronan, men nu var det dags igen. Många spelare från de olika lagen var representerade och det var under fyra timmar fullt ös i bägge Vilanhallarna. Resultat upp på tavlan, men till skillnad från de tidigare årgångarna så avslutade vi denna gång inte med något finalspel. Nu var det på mer lika villkor som de yngsta lagen har till vardags, spel för att ha roligt och lära. Ett speciellt tack vill vi sända till alla seniorer och juniorer som ställde upp och var riktigt stiliga ambassadörer och förebilder för våra unga förmågor !!

Alexander Bohman var också nere och informerade om den sommarinnebandy som klubben kommer att ha under vecka 27-29. Håll utkik efter detta alla som är hemma då och mer information kommer naturligtvis.

Alla kan vi hjälpa till....
2022-04-28 10:10

Vet att flera lag har gått och hjälpt till tidigare år... helt frivilligt men för en god sak!

🖤💜

Mixcupen lördag 30 april
2022-04-26 18:33

Det är i skrivande stund ca 100 spelare anmälda till lördagens mixspel. Dessa är nu preliminärt indelade i 8 olika lag och stor spridning i lagen mellan våra olika åldrar från seniorer ner till de små i innebandyskolan ! det finns nu en preliminär lagindelning men det lär komma ett och annat återbud och likaväl en och annan efteranmälning och det går förstås fortfarande bra. Kan göras till respektive ledare eller till Mikael (0708-386160).

Vi kommer att nyttja båda hallarna och vi spelar på fullplan med målvakter och tanken är att det är målvakterna från 08 och uppåt som står i de 8 lagen (Adam dammar av sin utrustning och tar ett av lagen också).

Alla lag spelar 4 matcher och vi börjar klockan 10.00 och kommer vara klara ungefär klockan 13.00 tror vi. Matcherna spelas 15 minuter utan stopp på klockan. Fem minuter senare startar nästa match. Fyra lag spelar och de andra fyra vilar då och så håller det på sen. Alla behöver vara nere i hallen senast 09.30 så att alla får koll på vilket lag man spelar i och en väst/tröja i rätt färg. Lagen läggs ut på hemsidan på torsdagkvällen.

Alla får en korv med bröd och festis och kiosken har öppen som vanligt under aktiviteten om man vill köpa sig något annat också förstås.

De äldre spelarna i respektive lag ansvarar för rättvisa dömningar/bedömningar under spelet och de stora spelarna skall självfallet inte stjäla boll från de små barnen, utan denna dag är målsättningen att bara ha roligt, se och lära för de små och bygga band mellan våra olika lag !!

VÄLKOMNA !!

Glad Påsk!
2022-04-14 18:43
🐣🐣🐣🐣🐣🐣🐣🐣🐣🐣🐣🐣🐣

Skara IBK önskar alla en GLAD PÅSK! 🐣

Ny serieseger bärgad !
2022-03-24 20:24

För ett tag sedan skrev vi om P08 som vann P13 Norra denna säsongen. Men man har ju faktiskt varit med även i P13 Mellersta och i helgen som gick säkrade man segern även där trots att det återstår två matcher för dom att spela. Avgörandet föll i hemmamatchen mot ett förstärkt IBK Elfhög där man vann med 9-5. Man låg faktiskt under med 0-3 och ställningen var 1-3 inför sista perioden. I slutperioden var det dock ett tokladdat Skara som där gjorde 8-2 ! och säkrade såväl match- som serieseger. Wilmer Sjöäng noterades för tre mål i den matchen.

Grattis alla inblandade !!

Till helgen väntar nu Fair Play Cup i Jönköping för laget. Tufft lördag där man är inlottad i en 5-lagsgrupp (E) och möter: Kalmarsund, Hovshaga, Tranås och avslutar mot Hovslätt. Då det inte kunnat spelas så många turneringar under Covid-19 åren så blir det förstås extra kul att nu igen få pröva vingarna mot lag från andra distrikt !

Lycka till !!

Säsongen tog slut i Skövde
2022-03-23 22:01

Skövde IBF - Skara IBK 7-2 (1-0, 3-2, 3-0)

En fantastisk säsongen för A-laget tog på onsdagkvällen slut i och med förlusten i den direkt avgörande tredje matchen borta mot Skövde. Lagen har nu mötts inte mindre än 6 gånger på de senaste 18 månaderna och Skara hade innan kvällens match 3-2 i dessa inbördes möten. Men denna gången var det i ärlighetens namn Skövde som var det klart bättre laget från början till slut.

Skara svarade för fina upphämtningar i de bägge tidigare kvalmatcherna, men det nog lite i luften från början att det i detta möte var lite extra betydelsfullt om man kunde få slippa jaga. Nu blev det inte så utan Skövde tog ledningen i den 6:e minuten. Oscar Andersson Borelid gjorde målet och det skulle visa sig bli ett av hans tre kassar i denna så viktiga match. Skaras bästa chans hade backen Martin Lindkvist när han med ett kanonskott träffade ribbans underkant i näst sista minuten.

Hemmalaget gjorde sedan både 2-0 och 3-0 på snabba omställningar i början av den andra perioden. Livsviktig reducering av Sebastian Evertsson, men strax efter ny tremålsledning att jaga på efter att man tappat markering. Olle Ahlm reducerade på nytt (ännu ett snyggt mål på tennis från hans klubba). Andra perioden är Skaras bästa för kvällen, men chanserna som skapas är lite för få.

Skövdes förstafemma hade man bra koll på ikväll men Linus Almkvist får den där ytan i slottet som han inte skall få ha när han gör 5-2 i den femte minuten. Efter det känns det som att Skara inte orkar komma tillbaka en gång till, utan det kommer istället två baklängsemål ytterligare. Kanske fick man nu betala lite extra för de sju matcher som nu spelats på kort tid. Tidigare långtidsskadade Johan Björkman och Marcus Persson hade nu fått sällskap av Joakim Johansson och Sune Nilsson vid sidan av planen. Hur som en alldeles förnämlig insats av laget hela säsongen och den fantastiska vändningen i lördags glömmer vi inte i första taget !

Nu återstår för Skövde att ta sig an IBK Vänersborg i kvalfinalen (även den i bäst av tre matcher).

Skaras mål: Sebastian Evertsson, Olle Ahlm

Skott: 31-13 (12-4, 10-5, 9-4)

Utvisningar: Skövde 1*2

Publik: 538