SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Skara IBK
BLI MEDLEM
Nyförvärv 5 - Markus Johansson
2023-05-28 23:00

Välkommen Markus till Skara IBK! 

 

1: Vem är Markus och vad har du för  innebandy bakgrund? Meriter?

Jag är 26 år ifrån Skövde och har spelat innebandy sedan jag var 6 år fram till 2018, jag har spelat mestadels i Skövde IBF men även gjort en säsong i IBF Älvstranden och även Träslövsläge IF.

Men nu efter 5 års uppehåll med seriös innebandy så har jag hittat suget igen och vill fortsätta utvecklas!

 

2:Har du nåt smeknamn?

Mackan

 

3:Hur kommer de sig att valet av klubb föll på Skara IBK?

Efter mitt uppehåll så känner jag att skara passar mig bra då jag vart och provtränat en del hos er och känner en del personer i truppen sedan innan och både tränare och spelare har fått mig att känna mig varmt välkommen!

 

4:Beskriv dina styrkor och svagheter på planen? Vad kommer du att bidra med?

Mina styrkor är att jag har många års erfarenhet av innebandy i bagaget men jag är även hyfsat stark fysiskt så jag kommer bidra med att vinna många närkamper!

 

 5:Vad har du för förväntningar på kommande säsong?

Mina förväntningar denna säsong är att träna hårt och hitta tillbaka till rutinen man en gång hade och bara fortsätta utvecklas så mycket jag bara kan under kommande säsong!

 

 Tränare Adams kommertar till värvningen av Markus.

 Efter några veckors provträning för Markus del så var valet ganska enkelt att ge han ett kontrakt. Markus kommer in i truppen som en riktig energi spelare. Markus kommer förmodligen bli den jobbigaste spelaren i laget och möta med sitt närkampsspel som sitt starkaste vapen.

 

//  Karin Ström

Utomhusmatchen med All Starmatch
2023-05-21 20:19

Skara IBK Sommarinnebandy är glada att presentera ”Utomhusmatchen”.

 

För andra året i rad kommer Skara IBK att arrangera sommarinnebandy. Fredagen den 21 juli vecka 29, under travveckan, kommer föreningen att genomföra ett evenemang framme på stan ”Utomhusmatchen”. Under vecka 30 kommer det som förra året vara ett Mini Camp (måndag-onsdag), individuella träningar (torsdag & fredag) samt testa på innebandy (lördag förmiddag). Sommarinnebandyn genomförs med syftet att dels locka nya medlemmar till föreningen, dels att skapa en inspirerande och utvecklande sommarinnebandy för deltagarna. 

 

Utomhusmatchen

Fredagen den 21 juli, vid Djäknescenen i Skara, kommer det spelas fyra sevärda matcher och erbjudas aktiviteter för alla. Tack vare det plastgolvet Hansen Motorsport sponsrade med under förra årets sommarinnebandy kommer föreningen i år att arrangera ett utomhusevenemang. Under eftermiddagen och kvällen kommer det spelas fyra matcher tre mot tre, en herrjunior-, en damjunior-, en Sommarinnebandy- och en All Starmatch. All Starmatchen kommer spelas mellan ett All Starlag (bestående av herr- och damspelare från SSL och Allsvenskan) och ett Skaraborgslag (bestående av aktiva spelare i Skaraborgsföreningarna). Samtidigt kommer det finnas mängder med aktiviteter och försäljningar runt om spelplanen.

 

Hålltider

15.00 - Eventområdet öppnar

16.00 - Herrjuniormatch - Skara IBK mot ÖSK Ungdom

17.00 - Damjuniormatch - Skövde IBF mot TBA

18.00 - Sommarinnebandymatch - Skara IBK Sommarinnebandy (Lag 1) mot Skara IBK Sommarinnebandy (Lag 2)

19.00 - All Starmatch - All Starlaget mot Skaraborgslaget

20.30 - Eventområde stänger

 

Skara IBK Sommarinnebandy vill att ”Utomhusmatchen”, ska vara ett evenemang som samtliga lockas av. Vi vill delvis göra ett evenemang för Skaraborna med omnejd, delvis ett evenemang för alla innebandyintresserade i regionen. Vi vill kunna ge besökarna en helhetsupplevelse där de innebandyintresserade ska få möjligheten att se och prata med sina förebilder på nära håll.

 

Mer information om evenemanget och laguppställningar till All Starmatchen kommer att uppdateras löpande.

 

Håll utkik och hoppas att vi ses den 21 juli.

 

Vid frågor kontakta skara.ibk@outlook.com

Alla blir vi drabbade, alla kan vi göra något !
2023-05-18 13:12

Aktiviteten med att samlas i Petersburg en kväll i maj och att samla in pengar till cancerfonden via "Åsa Lundgrens Minnesfond" har blivit en fin tradition. Åtta år nu med undantag för pandemiåren ! Förstås även Skara IBK-are på plats och på bilden ett gäng sköna lirare från A-laget ! då veckan bjudit på ett minst sagt omväxlande väder får man vara tacksam att det höll upp under de viktigaste timmarna !

"Vi är bra på mer än innebandy !"
2023-05-14 12:40
Ladda album (+8 bilder) >>

Ett STORT tack till A-laget som i helgen jobbat för klubben med att lägga golv och bygga montrar inför Arbetslivsmuseernas dag i Skara. Extra stort tack till Sune Nilsson som agerade arbetsledare !

2023-05-10 21:09

Hej allesammans! 

Fredagen vecka 29, under travveckan i Skara, har föreningen fått möjligheten att genomföra ett evenemang på stan ”Utomhusmatchen”. Under eftermiddagen och kvällen kommer utomhusinnebandy att spelas tre mot tre framme på Djäknescenen. Det kommer att bli fyra sevärda matcher och aktiviteter runt om för alla, ung som gammal. Matcherna som ska spelas är en damjunior-, en herrjunior-, en Skara IBK Sommarinnebandy- och en All starmatch. All starmatchen spelas mellan ett Skaraborgslag (bestående av aktiva spelare i Skaraborgsföreningarna) och ett All Star-lag (förhoppningsvis bestående av spelare från SSL och Allsvenskan). 

I och med detta evenemang så behöver vi en hel del arbetskraft! 
Bifogar en bild på ett arbetsschema vi tagit fram med uppdelning och antal på varje pass ☺️

Tillhör du något lag eller bara vill vara med att jobba med oss på denna kanonroliga dag så hör av er till mig! 

Väl mött! 

För anmälan eller frågor kontakta mig,

Jessica Karlsson 0761-418463 (nås bäst på sms) 

eller på jessiekay80@hotmail.com 

Alla blir vi drabbade på något sätt, Alla kan vi göra något !
2023-05-04 09:23

Måndagen den 15 maj kommer det vara många Skarabor som möter i Petersburg för att samla in pengar till Cancerfonden. Vårt herrlag kommer gemensamt göra göra ett pass där kl 18 och det vore väldigt trevligt om fler IBK:are möter upp under em/kvällen (när som mellan 17.30-19.00) för att stötta insamlingen. Alla behöver givetvis inte springa utan promenad funkar lika bra.

 

Varmt välkomna !!

 

https://www.vastsverige.com/skara/evenemang/allablirvidrabbade/

 

https://www.cancerfonden.se/

 

 

 
 
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Sommarinnebandy, 21/05 19:51 
Herr, 19/05 06:43 
 
Guldsponsorer
Silversponsorer