SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skara IBK

Alfred "Säsongens Distriktsspelare" Säsongen 2023/24
2024-06-03 21:38

Att Alfred Åkervall svarade för en makalöst stark säsong 2023/24 har väl inte undgått någon som sett matcherna och läst matchreferaten. Han slog inte bara en massa klubbrekord och vann divisionens poängliga, under våren har han också erhållit Västergötland Innebandyförbunds utmärkelse " Säsongens Distriktsspelare". Så rättvist konstaterar vi i klubben och supportrarna !!

Truppläget inför säsongen
2024-05-28 22:00

Äntligen har det blivit dags efter några veckors träning så börjar truppen sätta sig och vi kan med stolthet, nyfikenhet och förväntan presentera lite info om vår trupp inför säsongen 24/25


Vi börjar med att lyfta fram våra nya yngre förmågor som vi lyfter upp från vårat mycket framgångsrika 08 lag samt junior lag, 11 stycken mycket kompetenta killar stärker vår trupp och bidrar med fart energi och bra driv. Vi ser fram emot deras intåg och utveckling.

 

Vi är spända av förväntan även för några comebackande spelare i form av Jonathan Johansson och Marcus Johansson som bidrar med fart, innebandykunskap, kvalitet och rutin.

 

Vi har även äran att bekräfta att många har förlängt sina avtal med klubben och bland dem finns bland annat Alfred Åkervall, Fabian Appell, Casper Johansson, Oscar Orrben,

Linus Skillermo, Marcus Lövdahl, Jakob Klasson, Liam Borg, Gustav Ericsson, Max Larm, Mellvin Flodin och alla dessa har varit vår absoluta prio att behålla. Riktigt kul att de valt att satsa vidare i den Lila tröjan.

 

Nu till några bomber och fina nyförvärv. 

 

Marcus Långberg är klar för spel och kommer bidra med kvalitet rakt igenom med sina 69 poäng för seriekollegan Vara IBK under fjolåret så kommer han in med grymt fina spetsegenskaper och kommer vara en stor tillgång för oss.

 

Patrik Ringius Lundgren en fin right back med bra storlek kommer in med rutin och stabilt backspel. Senast spelade han i Frölunda IBK och han kommer stärka och spetsa vår backsida.

 

Vi är mycket nöjda med den trupp vi har och ser med stor entusiasm fram emot att se hela truppen formas som grupp och spela en fin och bra innebandy.

 

Hela truppen jobbar nu hårt för att göra sig redo inför kommande säsong med tuff fysträning kombinerat med lite innebandypass för att på bästa möjliga sätt bjuda vår publik på en underhållande innebandy säsongen 24/25

 

Hela truppen finns upplagd på hemsidan för den som vill spana närmare på den.

 

Stay tuned för kanske fler bomber framöver💜💜💜

2024-04-29 13:34
 
Lag 2013 på cupäventyr i Örebro
2024-04-16 17:35

Här kommer så också en hälsning från vårt 2013 lag som i helgen var och cupspelade i Örebro:

 

I helgen som var, den 12-14 april, var lag P13 (pojkar födda 2013) iväg på Örebrocupen innebandy. Det var lagets andra cup för säsongen. Det var tre dagar av skratt och mycket innebandy.

Vi delade upp laget i två grupper där den ena gruppen spelade i klassen pojkar födda 2013/2014 och den andra gruppen spelade i klassen pojkar födda 2012/2013. Vi lånade in en spelare från lag 2014 och två spelare från lag 2012. 15 spelare var det totalt som på fredagen efter lunch åkte upp till Örebro.

 

Klassen 2013/2014 

Lag 2013/2014 åkte från cupen med fyra vinster och en förlust.

Under fredagen mötte vi Örebro SK Ungdom där Skara vann med 7-3. Under lördagen spelades två matcher där Skara vann mot Huddinge IBS med 21-3 men tyvärr förlorade mot IBF Örebro Ungdom med 1-3. Under söndagen spelades två matcher där Skara vann båda. Resultatet blev 21-3 till Skara mot Glanshammar AF och 4-3 mot Segeltorps IF.

 

Klassen 2012/2013

Lag 2012/2013 åkte från cupen med två vinster, två spelade lika och en förlust.

Under fredagen mötte vi Örebro SK Ungdom där resultatet blev 2-2. Under lördagen spelades två matcher där Skara återigen spelade lika, 1-1, mot Örebro SK Ungdom Vit men vann den sista matchen mot FBC Sollentuna Nord med 15-0. Under söndagen spelades två matcher. I den första matchen mötte vi Täby FC där vi vann med 3-2. Den sista matchen innan hemfärd förlorade vi tyvärr med 2-4 mot Hästhagens IF.

 

Alla spelare kämpade otroligt väl under helgen och vi åkte från cupen med nya erfarenheter. Alla spelare har under helgen utvecklat sitt innebandyspel, vilket är fantastiskt att få ta del av som ledare!

Silver för 2008 laget i Mälarenergi Cup !
2024-04-14 21:35

2008-laget som verkligen kan kalla sig cuprutinerade vid det här laget var i helgen uppe i Västerås på Mälarenergi Cup. Man var ju redan sedan tidigare Skara IBKs genom tiderna mest framgångsrika ungdomslag och man levererade verkligen även den här gången. Det var 16 lag som deltog uppdelade på fyra gruppspel. Skara kom tvåa i sin grupp och kvalificerade sig då till A-slutspel. Sedan klar vinst i kvarten mot Gävle 8-1 (efter bl.a. 4 mål av Wilmer Sjöäng), som följdes av en betydligt mer dramatisk semi där man betvingade Falun med 3-2 (två mål där av supertalangen Måns Nilsson Kjäll som är två år yngre än övriga !). 

 

Sedan då till finalen där man åter ställdes mot det Järfälla som var laget som kom före dom i gruppspelet. Mardrömsstart där man släpper in 0-1 i första bytet, får jaga men är under 0-3 i paus. Alfred Larsson reducerar i andra perioden, men Stockholmslaget rinner iväg till en komfortabel 5-1 seger och cupvinst. Siffrorna ljuger dock om spelbilden då de våra hade fyra ramträffar och ett friläge i finalen. Men som alltid, härligt jobb boys !

 

Samma helg var även vårt 2013-lag uppe i Örebro på Örebrocupen, mer om detta senare i veckan !

Klart med nästa säsongs ledarstab för A-laget
2024-04-08
Johan Björkman, Olle Ahlm, Per Engström och Kristoffer Blom

Skara IBKs sportgrupp presenterade på måndagskvällen säsongen 2024/25 års ledarstab för Skara IBK A-lag. Huvudtränare blir Kristoffer Blom och Per Engström, båda med åtskilliga säsonger inom Skara IBK som spelare, men även med erfarenheter från spel i högre divisioner på annat håll. Till dessa kompletteras staben som tidigare med Johan Björkman som assisterande och Olle Ahlm som lagledare. Dessa kommer nu arbeta hårt tillsammans för att bygga nästa års spelartrupp inför den försäsong som startar under maj månad.

 

Mer info om lagbygget kommer under kommande veckor.

 

Välkomna grabbar !

Nyheter från våra lag
Sommarinnebandy, 08/07 12:31 
Sommarinnebandy, 08/07 12:30 
Herr, 28/05 21:23 
Sommarinnebandy, 07/05 08:55 
 
IBK sponsor Rubin
IBK sponsor Silver
IBK Sponsor