SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Styrelse m.fl.
Styrelse 2020/21
Ordförande: Tommy Snögren
Vice ordförande: Karin Ström
Sportansvarig: Ulf Ringblom
Sekreterare/Förbundskontakter: Håkan Karlsson
Sponsring: Linda Bohman
Utbildning: Berit Johansson


Kassör:

RevisorAdress:
Skara IBK
c/o Mikael Nyström
Ängsstigen 7 A
532 38  Skara


Telefon: 0708-128443, Tommy Snögren ordf.

Bankgiro: 335-1319
Swish: 123 114 5887
Kort historia...
Vår verksamhet startades upp redan 1985 och då under namnet Axvall/Varnhem (A/V 85). Träningarna hölls under de första säsongerna i Folkhögskolan i Axvall samt i Varnhemsskolans idrottshall. Premiärsäsongen avslutades med en kvartsfinalplats i DM och bekräftade att ett antal års tjuvträning inte varit förgäves. Under andra säsongen sprang vi rakt genom div II (fanns endast 2 divisioner i Västergötland på den tiden). Mellan åren 1987 och 1990 tillhörde vi de 5 bästa klubbarna i Västergötland, dock aldrig så bra att vi kunde hota de bästa Mariestadlagen.

I början av 90-talet flyttades sedan verksamheten in till Skara och klubben bytte snart namn till Skara IBK. Idag består klubben av ca 400 medlemmar där ca 230 st är aktiva. På herrseniorsidan spelar klubben nu i div III (efter en längre period i div II som är distriktets högsta serie). Ungdomslagen (både pojk och flick) hävdar sig väl varje år och pokalskåpen är sedan länge överfulla efter deras framgångar. 

 
Guldsponsorer
Silversponsorer