SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Skara IBK
BLI MEDLEM
Seger i "sudden" i sista hemmamatchen !
2024-03-01 21:54

Skara IBK - Tranemo IBK 7-6 (3-6, 7-11, 10-6, 2-1)

 

Det blev till slut seger i säsongens sista hemmamatch, men det satt långt inne. Precis som senast mot Fagerhult blev man varse att tremålsledningar är vanskliga. Låter mycket, men går rätt snabbt att tappa också om man börjar bjuda på lite felbeslut och slarviga pass.

 

Lagen tillhör seriens mittenskikt med en stor skillnad. Skara hade klarat sitt kontrakt innan matchen medan Tranemo jagas av 2-3 lag bakom sig för att undvika degradering eller kval. Skara rullar på mycket folk under matchen och fram till det absoluta slutet av andra perioden gör man det mesta bra. Men en onödig utvisning och ett sovande boxplay så var det reducerat med tre sekunder kvar av andra perioden.

 

I tredje perioden bytte lagen hejdlöst chanser med varandra. Tranemo fightar sig tillbaka både till 4-4 och 5-5 för att med drygt tre minuter kvar också ta ledningen med 6-5. Tungt för Skara som hade en boll på mållinjen strax innan. Hemmalaget lyckas dock kvittera i slutskedet och slutminuten blir dramatisk. Tranemo håller bollen i egen zon och väntar tills det återstår mindre än 10 sekunder för en sista attack, snabbt pass och ett skott som går i ribban bakom Skaras målvakt Gustav Ericsson.

 

Lagen hade nu varsin poäng och då man inte direkt strider om samma yta i tabellen, så kunde egentligen bägge lagen våga gå för det i förlängningen. Det blev Skara som tog extrapoängen när John Ershede sätter 7-6 efter 03:59 på matchklockan.

 

Spännande var det verkligen och bägge lagen får vara nöjda och tänka att det trots allt med liten marginal kunde slutat värre. För Tranemo kommer det vara tungt att läsa av slutskedet av matchen mellan Stöpen och Tibro. Det kan bli en dramatisk serieavslutning nästa helg !

 

Alfred Åkervall kan faktiskt ta även det där assistrekordet då han fick till 3 assists ikväll. Lukas Lilja hade 33 st och Alfred har nu 32 med en match kvar. Lukas får skicka någon till Tidaholm nästa helg för att kolla så det går rätt till och inte blir några "hockeyassist" eller liknande. John Ershede har för övrigt 30 assists själv och kan mycket väl lugga kedjekompisen på konfekten. Pris till bästa hemmaspelare ikväll gick till Timmy Gustafsson.

 

Målen: Alfred Åkervall, John Ershede 2, Martin Larsson, Fabian Appell och Sebastian Evertsson

Assists: Alfred Åkervall 3, John Ershede 2, Linus Skillermo

 

Utvisningar: Skara 1*2, Tranemo 1*2

 

Skott: 22-24 (3-6, 7-11, 10-6)

 

Publik: 122

Förlust igår men ny match redan imorgon !
2024-02-29 19:25

Fagerhult Habo IBK U - Skara IBK 11-6 (1-4, 7-1, 3-1)

 

Matcherna duggar tätt dessa sista veckor. Förlust igår kväll i den svåra bortamatchen mot serietvåan Fagerhult. Stora siffror men ännu mer noterbart var då att Skara faktiskt ledde matchen med såväl 3-0 som 5-2. Det var först i 14:e minuten i andra perioden som matchen svängde över i hemmalagets favör, men ok då då gjorde den ju det med besked också...

 

Nåja vi försöker glömma den bortaresan och ser i stället fram mot säsongens sista hemmamatch imorgon kväll, då Tranemo kommer på besök. Om vi förstått rätt från seriemakarna och den omdisponering av divisionerna som kommer till hösten, så skall Skara vara på säker mark redan. Däremot kan Tranemo möjligtvis ha orsak till nervositet och kan behöva mer poäng in på kontot. Skara vill å sin sida revanschera sig för förlusten igår och avsluta snyggt (i seriens sista omgång har man sedan också Fröjered borta).

 

En spelare i Skara som har en del kvar att spela för är Alfred Åkervall. Han har haft en makalöst bra säsong och har redan tagit över två klubbrekord (säger en del då klubben bildades 1985). Han har först passerat Niclas Nieroths poängrekord och följde sedan upp med att även passera Andreas Anderssons målrekord. Han har även en liten chans på ett tredje, och det är Lukas Liljas assistrekord. Det lyder på 33 st och "Affe" står i nuläget på 29 st.

 

Målen igår: Alfred Åkervall 5, Casper Johansson

Assists: John Ershede 3, Fabian Appell

 

Utvisningar: Skara 1*2

Förlust mot Lockerud
2024-02-23 21:48

Skara IBK - IBK Lockerud 3-6 (1-1, 1-3, 1-2)

 

Lockerud var numret för stora för Skara på fredagskvällen då man förlorade en tempofylld, bra match med siffrorna 3-6. Skara var lika bra som sina motståndare i den första perioden. Men där efter förde Lockeruds snabbare passningsspel långsamt men säkert gästerna över i förarsätet.

 

Inför den sista perioden hade Lockerud en 4-2 ledning som visserligen Skara reducerade innan Lockerud på 16 sekunder i den tolfte minuten gör två snabba mål som avgör tillställningen (det sista målet var ett straffmål).

 

Med vinsten tog Lockerud också över serieledningen med tre omgångar kvar när Fagerhult överraskande förlorade borta mot Rydboholm.

 

Arbetsinsatsen i hemmalaget kunde ingen klaga på, det var helt enkelt motståndet som var för bra ikväll. Bäst i hemmalaget målvakten Liam Savinainen och backen Fabian Appell.

 

På onsdag väntar en ny svår uppgift, Fagerhult på bortaplan.

 

Målen: Alfred Åkervall 2, John Ershede

Assists: John Ershede, Oscar Orrbén, Casper Johansson

 

Skott: 20-25 (7-9, 6-9, 7-7)

 

Utvisningar: Skara 1*2, Lockerud 3*2

 

Publik: 136 st

 

Stark upphämtning gav poäng
2024-02-16 22:14

Skara IBK - BK Halna 5-5 (1-0, 1-4, 3-1, 0-0)

 

Viktiga poäng på spel när Törebodalaget Halna kom på besök till Vilanhallen. Skara behövde tre poäng för att på allvar ha kvar chansen till slutspel och samtidigt definitivt säkra sitt div 2 kontrakt. Halna behövde helst tre poäng för att försöka undvika att hamna på degraderings- eller kvalplats. Serieomläggningen till nästa år skapar en lika dramatisk kamp i de nedre regionerna som den runt slutspelsstrecket.

 

Väldigt högt tempo i inledningsperioden. Chanser skapades det åt bägge målen och målvakterna Gustav Ericsson i hemmakassen och William Steilinger i Halna stod bägge för flertalet kvalificerade räddningar. Spelet var väldigt fysiskt i inledningsperioden och då domarna tillät mycket såg det stundtals ut som det skulle gå överstyr. Timmy Gustafsson gjorde periodens enda mål och hemmalaget till en rättvis ledning.

 

Halna utnyttjade tidigt i andra perioden ett missat hemmapass framför eget mål till kvittering. Casper Johansson gav hemmalaget ny ledning med ett rappt handledsskott. Skara spelar fortsatt bra men får inte till avsluten. Halna avslutade andra perioden bäst, kvitterar först i numerärt överläge. Sen gör man också 2-3 och när hemmaspelarna såg något resignerade ut passade man också på att sätta ett 2-4 mål innan paus. Halna bättre i andra perioden även om ledningen kanske är något mål för stor.

 

Då även 2-5 kom tidigt i sista perioden såg det rätt kört ut. Hemmalaget hade tappat lite i intensitet och kanske tron på sig själva. Men oj vad ett mål kan betyda mycket. Alfred Åkervall bombar in 3-5 i nättaket och målet var precis vad som behövdes för att matchen återigen skulle svänga över till hemmalaget. Casper Johansson reducerar en dryg minut senare och matchens utgång känns nu helt öppen. Skara får sedan ett numerärt överläge och en gyllene chans därmed. Här är det dock för dåligt bolltempo och få chanser skapas, precis när man trodde chansen glidit ur händerna så kvitterar Oscar Orrbén med två futtiga sekunder kvar på utvisningen. Dryga 6 minuter kvar på klockan och gott om tid för något av lagen att avgöra, men något mer mål faller inte. Förlängningen slutade också mållös och lagen fick nöja sig med en pinne denna kväll.

 

Vet inte vilket lag som kände sig mest nöjda eller missnöjda. Kändes rättvist med delade poäng i en bra och spännande match. Skara hade säkert innan match hoppats på en trea. Men när man nu kom under med 2-5 och det såg minst sagt kärvt ut så får man vara tacksamma över spurten och visad moral att komma tillbaka. Halna i sin tur tar väl en på förhand bra poäng, men har man 5-2 ledning i sista perioden och vet hur oerhört viktiga två poäng till kanske kan visa sig vara, när vi skall summera tabellen om en månad, så grämer man sig säkert på hemresan.

 

Skara har nu två riktigt svåra matcher. Först hemma mot Lockerud nästa fredag, där efter Fagerhult onsdagen efter. Man slår ur underläge i dessa två matcher, men är ingalunda chanslösa. 

 

Målen: Casper Johansson 2, Timmy Gustafsson, Alfred Åkervall, Oscar Orrbén

Assists: Sebastian Evertsson 2, Alfred Åkervall, Timmy Gustafsson

 

Skott: 29-25 (10-8, 6-6, 12-7, 1-4)

 

Utvisningar: Skara 1*2, Halna 1*2

 

Publik: 112

 

 

SSL Innebandy i Göteborg lördagen den 17/2
2024-02-11 21:18

Innebandykungen bjuder på 40 st fribiljetter till SSL matchen mellan Pixbo och Hagunda på lördag den 17 februari. Matchstart kl 17.00.

 

Först till kvarn gäller så intresse kan anmälas till info@skaraibk.se

Ny vinst efter målexplosion i första perioden !
2024-02-09 23:50

Rydboholms SK - Skara IBK 7-10 (2-6, 1-1, 4-3)

 

Lång bussresa ner till Viskafors på fredagen och man belönades med vinst igen och tre nya viktiga poäng in på tabellkontot. Hemmalaget vann visserligen skotten överlägset, men det är som bekant målen som räknas och där var Skara klart effektivast.

 

Kanske kommer denna match i första hand gå till historien för det som hände i mitten av den första perioden. Skara kvitterar först till 2-2 i PP efter 07:25 på matchtavlan. Sen spolar vi fram till 08:48 då Markus Lövdahl ger Skara ledningen med 3-2. Efter 09:54 sen har gästerna ryckt ifrån till 6-2, således 4 mål på 66 sekunder !!!! 

 

Sen undrade man nästan om det hade varit strömavbrott i hallen innan lagen gör var sina mål i den senare delen av andra perioden.

 

I avslutningsakten kommer så detta målkalas igång igen. Hemmalaget putsar till siffrorna något men Skara har aldrig en mindre ledning än tre mål och segern kunde bärgas utan större oro fram till slutsignalen.

 

Vinsten innebär trygghet i tabellen vad gäller detta med att förstärka position för att säkra kontraktet (många lag kommer degraderas då serierna läggs om till 2024/25). Det innebär också att man fortfarande är med i slutspelsracet. Man har rätt så svårt program som återstår och för att hänga med krävs det med största sannolikhet även vinst kommande fredag då man hemma tar emot Halna. Hoppas många kommer och stöttar laget då !

 

Målen: Casper Johansson 3, Markus Lövdahl 2, Alfred Åkervall, Oscar Orrbén, Sebastian Evertsson, Fabian Appell och Ola Hermansson

Assists: Alfred Åkervall 4, Oscar Orrbén, Sebastian Evertsson 2, Fabian Appell och Casper Johansson

 

Utvisningar: Rydboholm 1*2, Skara 2*2

 

Skott: 44-22 (18-8, 13-7, 13-7)

 

Publik: 86 st

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
P08, 01/03 20:37 
U15, 25/02 17:05 
U15, 23/02 19:05 
P08, 22/02 21:17 
U12, 14/02 18:57 
 
IBK sponsor Rubin
IBK sponsor Silver
IBK Sponsor