SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Skara IBK
BLI MEDLEM
Förlust borta mot Vänersborg
2023-09-30 21:21

IBK Vänersborg - Skara IBK 6-4 (1-1, 4-2, 1-1)

 

Skara lyckades inte bli första laget som "luggade" Vänersborg på poäng under höstsäsongen. Man svarade dock för en förnämlig första period där man är minst lika bra som hemmalaget. Tyvärr några frustrerande slutminuter som tillhörde de avgörande under kampen. Dessa innehöll ett bra PP-spel för Skara som avslutades med John Ershedes skott i stolpen. Senare i den sista minuten så kommer en mycket tveksam avvaktande utvisning på Linus Helin. Vänersborg tar där ut målvakten och pressar ner gästerna djupt i egen zon. Trycket blir hårt och Skara drar där på sig ytterligare en tvåa. 

 

I spelet först 5 mot 3 och sedan 5 mot 4 är Vänersborg effektiva och man går fram till 3-1 i andra periodens öppningsminut. Innan Skara hämtat sig sitter också 4-1 efter tre minuter och här skulle matchen kunna rinna iväg. Skönt nog så hämtar sig Skara och kommer in i matchen igen. Man reducerar två gånger om och ställningen är 5-3 inför slutperioden.

 

Vänersborg utnyttjar en situation när en av Skaras backar ramlar i mittzonen till ett 6-3 mål. Med knappt fem minuter reducerar Skara till 6-4 och har i slutskedet bud på någon mer reducering men närmare kommer man aldrig.

 

En match med väldigt högt tempo från första till sista minut. Skara kämpade storstilat matchen genom, men i de två sista perioderna är det lite för mycket framstressade misstag. Hemmalaget hanterade tempot bättre och vinner rättvist. Skara matchade sin vassa första femma hårt och de levererade både flera och snygga mål. Till kommande matcher (Falköping närmast hemma på fredag) hoppas vi det lossnar igen även för de andra enheterna. Gustav Ericsson mycket bra match i bortamålet. Första femman tongivande och Alfred Åkervall är i grym form. Har nu snittat 5 poäng/match och kan han hålla sig skadefri så kan Niclas Nieroths poängrekord från 2008/2009 sitta löst under våren.

 

Noterbart att åldermannen i Vänersborg Andreas Ante Johansson fortfarande kan vara rätt avgörande i en sån här match. Ligger bakom flera av målen, missar inte en offensiv passning och erbjuder lagkamraterna då så mycket möjligheter. När lagen möts igen i Skara blir en nyckel att ge honom mindre plats och tid. 

 

Adam Billman var efteråt mycket nöjd med hur man hanterade Vänersborg under inledningsakten och det är utförandet där som man tar med sig till kommande matcher.

 

Målen: Andreas Andersson och Alfred Åkervall 2

Assists: Alfred Åkervall och John Ershede 2

 

Skott: 25-22 (5-6, 15-7, 5-9)

 

Utvisningar: Vänersborg 1*2, Skara 2*2

 

Publik: 185

 

Bortamatch A-lag lör 30/9 kl: 13:15
2023-09-27 12:36

Kom och stötta oss! 💜🖤💜

 

För den som vill åka med så finns de plats att boka i spelarbussen!

 

Anmälan nedan i kommentarsfältet i supportergruppen på facebook! (Skara IBK supporters)
100kr per person
Bokningsbekräftelse 👍 efter kommentar!

Förlust i Kinna på fredagskvällen
2023-09-23 14:46

IBK Tygriket 99 - Skara IBK 6-5 (2-1, 3-1, 1-3)

 

Det blev förlust i första bortamatchen för säsongen när Tygriket vann med 6-5. Skara kändes lite "kvar på bussen" då man kom efter 2-0 redan efter dryga fem minuter i första perioden. Man jobbade sig sedan in i matchen igen och kvitterade genom två mål av Alfred Åkervall. Men ett nytt ryck i målprotokollet av hemmalaget till 5-2 innan andra periodens slut. Då vann annars Skara skotten klart med 11-4 i den perioden men dålig utdelning på chanserna.

 

I den sista perioden är Skara det klart bättre laget och närmar sig målmässigt igen, men närmare än 6-5 kommer man aldrig. Tygriket därmed ett av lagen som öppnat säsongen med två raka segrar. Det samma gäller Vänersborg som just Skara skall möta borta i nästa omgång. Helt klart ännu en match där man inte har råd att dippa i en och annan period.

 

Tränarkommentarerna efter matchen var att man spelmässigt endast var nöjd med den sista perioden. Skadekänningar på Markus Johansson (axel) och Kristoffer Billman (nacke), visar sig under veckan vilken status det är på dessa.

 

Noterbart att Andreas "Ante" Andersson denna match spelade forward igen och tackade för det med två mål i slutperioden. Alfred Åkervall fortsätter sin starka upptakt på säsongen med 2+3 poäng i matchen och leder alltjämt seriens poängliga. John Ershede stod för Skaras sista reduceringsmål.

 

Mål: Alfred Åkervall och Andreas Andersson 2, John Ershede

Assists: Alfred Åkervall 3, John Ershede

 

Skott: 15-24 (7-4, 4-11, 4-9)

 

Utvisningar: Skara 1*2

 

Publik: 224

P-08 laget till semi i Nyköping !
2023-09-17 21:03

I helgen var vårt 2008 lag uppe i Nyköping för Onyxcupen (pojkar Röd A). En turnering man vann förra året och det gick superbra även i år. Man kom tvåa i sin grupp efter tre vinster av fyra möjliga. Föll sedan knappt 1-2 i A-slutspelets semi mot CL98IC. Kalmarlaget vann sedan också finalen mot GS86 (Forshaga) och det var tätt även där 3-2.

 

Noterbart att Pojkar Röd A vänder sig till spelare födda 2007 eller 2008 och Skara var enda laget av semifinalisterna som var 2008 lag. Detta var för övrigt också tredje turneringen i rad som Skaras 08-lag får respass av laget som sedan står som slutsegrare. Om tre veckor går laget in i seriespelet mot Fröjered borta i Tidaholm.

Vinst i målrik seriepremiär
2023-09-16 08:25
Ladda album (+6 bilder) >>

Skara IBK - Stöpen IBK 12-8 (3-3, 4-4, 5-1)

 

Pust och puh ! det blev vinst och tre poäng i fredagens seriepremiär hemma mot Stöpen. Det var sannerligen inget skönspel lagen bjöd på inför en tämligen välfylld Vilanhall (207 åskådare). Men målrikt var det och spänning för hur det egentligen skulle sluta fanns där fram till slutminuterna.

 

Hemmalaget fick en mardrömsstart med två insläppta under de första fem minuterna. Kanske var det anspänning eller en övertro på att man lättare skulle hitta det fina spel man visat upp i de flesta träningsmatcherna. Här kärvade det nu istället rejält. Markus Lövdahl svarade för Skaras första seriemål för säsongen. Men ett 1-3 mål följde, innan man lyckades jaga ikapp till 3-3 innan periodslut. En period som för övrigt också innehöll inte mindre än fyra ramträffar (två från vardera lag) !

 

Andra perioden är bara 15 sekunder gammal när Skara tilldöms en straff, som John Ershede iskallt sätter. Men spelet lossnar inte för det och Stöpen kvitterar. Skara rycker iväg till 6-4 och man tänker igen att nu då ? men man slarvar hårresande och bjuder Stöpen på två kontringsmål inom blott 34 sekunder efter Skaras 6-4 ! Lagen gör sedan varsitt mål till och vi tvingas invänta en helt oviss slutperiod, där det kändes att vad som helst skulle kunna hända.

 

Emil Schöld sätter 8-7 tidigt i sista, men föga förvånade kommer snart en ny spelvändning av Stöpen där man lekande lätt rullar upp Skaras första femma. Den enheten skulle dock få sin revansch under de minuter som sedan följde. Man visar klass när man dels utnyttjar frislag till först 9-8 (Alfred Åkervall 4+2 ikväll). När Skara sedan får ett power play behöver man bara fem sekunder i det så sätter man lekande lätt ännu ett frislag (Andreas Andersson). Just detta med numerära överlägen behöver fungera och nu blev det ikväll rätt så avgörande. Det kommer nämligen även ett 11-8 mål (Alfred Åkervall igen) i denna spelform, och nu är så äntligen segern bärgad. John Ershede punkterar matchen med ett 12-8 mål med knappa två minuter kvar på matchklockan.

 

Trots allt seger i en match där egentligen inte mycket stämde spelmässigt. Alldeles för mycket bolltapp och ett stressigt ej fungerande passningsspel. Ja undantaget tredje femman (Billman, Gustafsson, Lövdahl, Evertsson, Johansson) som visserligen inte stod för så många mål framåt, men var i gengäld enheten som hjälpte varandra bäst, hade därav ett fungerande passningsspel och bjöd också på minst omställningar bakåt.

 

En lättad Adam Billman sammanfattade matchen efteråt "Stöpen spelar efter sina förutsättningar ikväll och får matchen precis dit dom vill. Vi får det väldigt svårt när dom drar ner på tempot och spelar mycket på chans. Vår egen prestation är egentligen under all kritik och vi skall nog vara glada att vi inte möter ett ännu bättre lag ikväll. Som tur var så är det ju det som står på resultattavlan och poängen som räknas".

 

Målen: Alfred Åkervall 4, John Ershede 2, Oscar Orrbén, Andreas Andersson, Markus Lövdahl, Casper Johansson, Emil Schöld och Kristoffer Billman

Assists: Alfred Åkervall, John Ershede 2, Casper Johansson, Sebastian Evertsson, Martin Larsson, Oscar Orrbén, Alexander Gustafsson, Fabian Apell

 

Skott: 32-21 (14-8, 5-8, 13-5)

 

Utvisningar: Skara 1*2, Stöpen 1*10, 3*2

Seriepremiär! Fre 15/9 kl:19:30
2023-09-12 08:40
Hoppas vi ses!
 
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
P15, 01/10 15:03 
Innebandyskolan 2017, 30/09 18:10 
P15, 27/09 18:23 
 
IBK sponsor Rubin
IBK sponsor Silver
IBK Sponsor