SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Skara IBK
BLI MEDLEM
Förlust i Stöpen
2023-03-10 22:12

Stöpen IBK - Skara IBK 6-4 (4-1, 1-1, 1-2)

 

För en vecka sedan blev det klart att Skara klarat div II kontraktet. Inget att spela för mer än heder med andra ord i slutomgången. Kvällens motståndare Stöpen hade däremot precis allt att spela för, man skulle kliva upp på kvalplats vid vinst (om inte Borås samtidigt skulle vinna borta mot Fröjered).

 

I den första perioden blev gästerna mer eller mindre överkörda av ett heltaggat frustande hemmalag. Man satte upp ett tempo som sega Skaraspelare var långt ifrån att bemästra. Det var 3-0 på tavlan efter halva perioden och 4-1 vid periodslut, dessutom smickrande siffror för Skara ! Skaras mål från kaptenen Sebastian Evertsson (för övrigt 31 år fyllda just idag, grattis !).

 

Redan från första bytet i andra perioden ett bättre motstånd från Skara. Man tog åtminstone fighten även om kvalitén i passningsspelet inte riktigt fanns där för att skapa riktigt bra lägen. Emil Schöld reducerade till 4-2 i en bra sekvens i PP-spel. Synd man inte fick gå in till pausen med den lilla kontakten som då fanns. Med 22 sekunder kvar av perioden kommer ett mål där domarna i förspelet till kontringen missar en tydlig förseelse på mittplan. Nåväl bra lag har tur och Stöpen var riktigt bra ikväll ! i efterspelet till målet drar en Stöpenspelare på sig ett matchstraff.

 

I den tredje perioden inleder Skara i PP, men det slutar inte bättre än att Stöpen med 7 sekunder kvar av sitt box play istället själva gör 6-2. Ett mål som kändes tämligen avgörande, Även om Skara sen avslutar matchen hyggligt och reducerar två gånger om genom mål av Emil Schöld och Elias Gustavsson. Bra i Skara speciellt målvakten Anton Andersson Hult, de flesta övriga kan mycket bättre.

 

I slutminuterna av omgången var det dramatik på olika håll då Borås hämtade upp 2-4 till 4-4 borta mot Fröjered. Hade man sedan också vunnit i förlängningen så hade Stöpen trots kvällens vinst åkt ner i div III. Nu väntar kval för Stöpen. Apropå dramatik så var det tre lag som kämpade om två platser runt det övre kvalstrecket också. Där överraskade Halna stort med att ge Skövde deras enda förlust på hela säsongen. Detta drabbade då Tygriket som missar slutspelet trots att man samtidigt krossade Vara på bortaplan.

 

Skara har nu avslutat säsongen och de sista veckornas insatser blev man inte riktigt klok på. Man slog för första gången någonsin Lockerud i seniorsammanhang efter kanonspel. Men efter det förlorar man alla de fyra avslutande matcherna. I två perioder mot Vara och hela matchen mot Skövde är man ju jättebra, men hur det då sedan kan se ut som mot Borås och första perioden ikväll är svårt att förstå.

 

Målen: Emil Schöld 2, Sebastian Evertsson och Elias Gustavsson

Assists: Casper Johansson 2, Emil Schöld

 

Skott: 23-9 (9-3, 8-4, 6-2)

 

Utvisningar: Stöpen 4*2, Skara 2*2

 

Publik: 100

P08 laget seriesegrare !
2023-03-05 18:08

Återstår visserligen tre omgångar i P14 Norra men i och med gårdagens vinst borta i Stöpen har Skara skaffat sig ett ointagligt försprång och vi kan gratulera till ännu en fin framgång. Blir tufft för något av våra framtida ungdomslag att ta upp kampen med att slå denna årgång i insamlade bucklor.

 

Just denna lördag var nog annars inte det svåraste att vinna just denna match utan snarare programmet att på fm åka till Fristad (och vinna en match i P15 serien). Intag av något ätbart för att sedan på em säkra seriesegern i P14 serien. Ja har man sedan krafter kvar så kan man som Milo Adlivankin och Måns Nilsson Kjäll runda av helgen med en match till med juniorerna respektive P12 under söndagen.

 

Vankas cupspel för laget efter seriesäsongens sista veckor så det finns fortfarande lite spännande utmaningar att sikta mot.

 

Grattis !!

Knapp förlust, men spelet värmde igen !
2023-03-03 22:02

Skara IBK - Skövde IBF 1-2 (0-2, 0-0, 1-0)

 

Inte så ofta man går ifrån en innebandymatch och bara fått se tre mål. Tråkig match ? nej absolut inte. Fartfyllt, en bra postiv innebandy med mycket chanser och två bra målvakter som höll siffrorna nere. Efter den svaga sista perioden mot Vara och en riktig plattmatch senast hemma mot Borås var man lite rädd för att Skara skulle göra en mindre bra insats även nu när det var 2-kronan och mycket åskådare på plats. Men här gjorde laget verkligen ingen besviken.

 

Det var ett riktigt härligt go från första till sista minut. Man gav verkligen allt och speciellt i sista perioden fick man på ett bra tryck mot bortamålet. Men närmare än Casper Johanssons reducering till 1-2 med drygt fyra minuter kvar kom man inte. Skövdes två mål kom i den första perioden från Mikael Rosell (spel 5 mot 4) och Gustav Johansson

 

Skövde har nu bara en match kvar för att hålla sin förlustnolla intakt innan de går in med ett favoritskap i kvalet. Man har snäppet bättre passningstempo och rörelse utan boll än vad motståndarlagen kan matcha. Men så som Skara mötte upp i speciellt slutperioden så kunde man faktiskt kunna få med sig någon pinne här. Nu väntar en oviss sista omgång nästa helg där det kommer bli spännande runt alla streck (både de som syns och de som man bara kan gissa sig till tyvärr...).

 

Laginsatsen i Skara som sagt förnämlig idag. Tobias Bergstrand en fullkomlig gigant i målet och svår att inte nämna extra, även delaktig i många bra chanser framåt med sina vassa utkast.

 

Hoppas vår publik nu åker till Stöpen nästa helg för att försöka hjälpa killarna klara kontraktet !

 

Tusen tack till alla sponsorer ! liksom matchvärdar och funktionärer som fick jobba hårt under 2-kronan. Så viktigt för klubben, tack skall ni ha !!

 

Skott: 35-25 (7-6, 8-8, 20-11)

 

Utvisningar: Skara 1*2

 

Publik: 246 st

 

Storförlust mot Borås !
2023-02-26 22:56

Skara IBK - Borås IBF 4-9 (1-4, 1-3, 2-2)

 

Idrott blir man aldrig riktigt klok på ! för bara nio dagar sedan gick alla supportrar hem nöjda från Vilanhallen. Skara hade (för första gången någonsin ?) besegrat mäktiga Lockerud med SM tecken i sina fantastiska prishyllor i Mariestad. Denna helg har vi först tvingats inkassera derbyförlust i fredags mot Vara efter 1-6 i slutperioden. Två dagar senare försök till revansch genom att säkra kontraktet via hemmamatch mot Borås (som innan matchen låg sist i tabellen). Men vad händer, jo 1-4 efter första perioden och det var 4 sekunder mellan 0-2 och 0-3 målen. Visst hade Skara ett stolpskott men Borås kunde gjort ännu fler mål. Efter ett helt misslyckat PP från Skara kom en bortaspelare helt fri med Tobias Bergstrand som gjorde en kvalificerad benparad. Det tvingades han till en gång till innan perioden var över.

 

Andra perioden skjuter visserligen hemmalaget mer skott på mål, men spelet är nu lätt desperat och det är mycket soloförsök som det lätt blir när tryggheten i spelet rubbats. I fjortonde minuten gör Borås 1-7 !! och att man vänder sådana underläge (jodå det HAR faktiskt hänt) händer inte ens varje årtionde och nej det hände inte ikväll heller.

 

Sista perioden är den minst dåliga men förlusten lyser ilsket rött på matchtavlan 4-9 !

 

Borås hade en chans att klara sig kvar i trean, det var att avsluta de sista fyra matcherna med minst tre av fyra segrar. Nu har man klarat de två första med bravur. Vill det sig illa har de dessutom med dagens resultat satt Skara i en prekär situation som kan leda till kvalspel för att hålla sig kvar i trean. Två matcher återstår, först 2-kronasmatchen på fredag hemma mot obesegrade Skövde och sedan i sista omgången Stöpen borta, ett Stöpen som precis som Skara nu försöker klara sig kvar. Det svänger snabbt i idrott ibland...

 

Målen: Emil Schöld, Marcus Persson och Sune Nilsson

 

Skott: 37-28 (6-9, 15-10, 16-9)

 

Utvisningar: Skara 2*2, Borås 2*2

 

Publik: 135

Förlust i derbyt mot Vara
2023-02-24 22:52

Vara IBK - Skara IBK 7-3 (0-1, 1-1, 6-1)

 

Om det var glädje föregående vecka efter en historisk vinst mot Lockerud så var det inte lika roligt efter hemresan från nästa E20 derby mot Vara. Det började annars bra med en lika tät defensiv som senast och 0-2 på matchtavlan efter mål av Ola Hermansson och Emil Schöld. En ledning som Vara reducerade och när man sedan klarade två PP-spel för gästerna så var matchen helt öppen inför slutperioden.

 

En sista period som blev en mardröm för Skaralaget. När William Skarin fullbordade sitt hattrick och fullbordade Varas vändning med sitt 3-2 mål efter 11:53, så var det ändå inte det värsta. Det var istället det faktum att hemmalaget får göra två mål till på en dryg minuts ytterligare spel ! Time-out från Skara men man hämtade sig aldrig utan Vara kunde plocka hem tre oerhört viktiga poäng i jakten på att undvika direkt nedflyttning (eller kval för att undvika detsamma). Med förlusten så är återigen Skara ett av 5-6 lag som inte kan känna sig trygga med två veckors spel kvar av seriesäsongen.

 

Redan på söndag väntar nästa minst lika viktiga match då den sedan tidigare uppskjutna matchen mot Borås skall spelas. Vilanhallen klockan 19.30 gäller !!

 

Målen: Ola Hermansson, Emil Schöld och Sune Nilsson

 

Skott: 29-19 (6-5, 8-5, 15-9)

 

Utvisningar: Vara 2*2, Skara 1*2

 

Publik: 110

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
P08, 21/03 21:58 
Innebandyskolan 2015, 20/03 20:36 
Innebandyskolan 2015, 03/03 16:39 
P08, 01/03 22:43 
 
Guldsponsorer
Silversponsorer