SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Styrelse m.fl.
 
Styrelse 2022/23
Ordförande: Karin Ström
Vice ordförande/Sekreterare: Tommy Johansson
Sportansvarig: Ulf Ringblom
Domaransvring: Dennis Helin
Utbildning: Berit Johansson 
ungdomsansvarig: Jessica Karlsson
Kioskansvarig: Göran Bjurström
Arrangemangansvarig: Catrine Strand
 
 
 
Kassör:
Mikael Nyström
 
Revisor
Patrik Rehn
 
 
 
Adress:
Skara IBK
c/o Mikael Nyström
Ängsstigen 7 A
532 38  Skara
 
 
Telefon:  076-610 24 11 Karin Ström ordförande 
 
Bankgiro: 335-1319
Swish: 123 114 5887
Kort historia...
Vår verksamhet startades upp redan 1985 och då under namnet Axvall/Varnhem (A/V 85). Träningarna hölls under de första säsongerna i Folkhögskolan i Axvall samt i Varnhemsskolans idrottshall. Premiärsäsongen avslutades med en kvartsfinalplats i DM och bekräftade att ett antal års tjuvträning inte varit förgäves. Under andra säsongen sprang vi rakt genom div II (fanns endast 2 divisioner i Västergötland på den tiden). Mellan åren 1987 och 1990 tillhörde vi de 5 bästa klubbarna i Västergötland, dock aldrig så bra att vi kunde hota de bästa Mariestadlagen.
 
I början av 90-talet flyttades sedan verksamheten in till Skara och klubben bytte snart namn till Skara IBK. Idag består klubben av ca 400 medlemmar där ca 230 st är aktiva. På herrseniorsidan spelar klubben nu i div 2 (efter en längre period i div I som är distriktets högsta serie). Ungdomslagen (både pojk och flick) hävdar sig väl varje år och pokalskåpen är sedan länge överfulla efter deras framgångar. 
 
 
Guldsponsorer
Silversponsorer