Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Förlust i målglad match
2020-01-19 23:18
Skara IBK DJ - IBK Lockerud J 5-11 (1-2, 1-4, 3-5)

När lagen möttes i november i Mariestad vann Lockerud med förkrossande 12-1. Men på söndagkvällen var Skaratjejerna med i matchen på ett helt annat sätt. Mycket bra första period som slutar 1-2. Serietvåan går visserligen sedan ifrån och avgör matchen i den andra perioden. I den andra hälften av slutperioden snyggar Skara till slutsiffrorna högst betänkligt. Målproduktionen framåt har ju varit ett gissel tidigare men kan man nu (förutom den starka första period) ta med sig det vassare anfallsspelet i den här matchen till nästa vecka, så kan då bortamatchen mot Wårgårda/Alingsås bli riktigt intressant !

Målskyttar: Kirsti Van Wieringen, Maria Dahlman, Felicia Alexandersson, Thelma Persson och Tilda Torildsson.

Assists: Märta Löfving, Anna Perisic, Nellie Wiking, Klara Bremberg och Felicia Alexandersson  
Boxplaymål vände matchen !
2020-01-17 22:48
Skara IBK - IBK Tygriket 99 7-5 (2-3, 4-2, 1-0)

Skara hämtade sig snabbt efter bortaförlusten mot Stöpen förra helgen. I en match med mycket känslor, vändningar och dramatik betvingade man Tygriket med 7-5. Med vinsten tar man över TT:s femte plats i tabellen.

Hemmalaget fick en drömstart med mål av Johan Björkman redan efter 13 sekunder. Sune Nilsson svarade sedan för ett klassmål till 2-0 där han först bryter och sedan själv avancerar och via dragskott ökar Skaras ledning. Där efter kom dock matchens första tydliga vändning där Tygrikets spel blir allt bättre. Man kommer ikapp i protokollet och får dessutom in ett psykologiskt 2-3 mål i periodens sista sekund.

Andra perioden börjar inte bra utan det är till stor del en kamp mellan Tobias Bergstrand och TT. "Tobbe" svarar för en kavalkad av mer eller mindre omöjliga räddningar. Men till slut kommer ändå ett 2-4 mål och återigen en liten psykologisk knäck då det är på ett snöpligt självmål. Sedan kommer matchens absolut viktigaste minuter. Ett frustrerat hemmalag drar på sig inte mindre än två utvisningar i samma sekvens för protester mot domslut. Tygriket får alltså två fulla minuter i spel 5 mot 3. Efter att Skara klarat den första minuten drar man på sig ytterligare en utvisning och här tror förmodligen de flesta på läktarna att den här matchen kommer avgöras. Men Skaras box kämpar storstilat och TT drabbas av lite "fältkoma" och har märkvärdigt svårt att skapa något. Det är istället så att man släpper till en farlig kontring mot sig i spel 5 mot 3 ! när Skara sedan blir fyra utespelare så blir det återigen ett friläge för hemmalaget som Alfred Åkervall snyggt utnyttjar. Man städar av resterande utvisningstid och efter detta är det mycket ny energi som kommer in i hemmaspelarnas skallar. Anton Schöld kvitterar till 4-4 efter en stark individuell aktion med snabb vändning och mål högt i bortre. I slutet av perioden är det öppna spjäll åt bägge hållen och chanserna avlöser varandra, bägge målvakterna storspelar och håller ändå siffrorna nere. TT tar ledningen på nytt som Emil Skillermo kvitterar i spel 5 mot 4. Sista ordet får Marcus Persson (fullkomligt briljant idag) som sätter ett kanonskott med sju sekunder kvar av perioden, psykologiskt mål var det ja...

I sista perioden hade man förväntat sig en jakt från bortalaget och ett försiktigt spelande hemmalag, men så blev det inte alls. Skara har egentligen inte i någon del av denna säsongen varit en rädd nykomling som bara spelar på kontring. Man vill äga boll och skapa, ja stundtals tar man väl stora risker och tre forwards kan se ut att lämna sina backar blottade för kontringar bakåt. Men i denna tredje period hade man det mesta och bästa av spelet. Marcus Persson ökade på till 7-5 med en backhandknack. Tygriket fick ett straffslag i fjortonde minuten som var deras riktiga chans att på allvar ta sig in i matchen  igen. Straffen dock uddlös och Bergstrand klarade enkelt. Spel utan målvakt i slutskedet men inga fler mål föll denna kväll.

MYCKET imponerande vändning i den andra perioden när det såg ut som både spel och humör rasade ihop. Ännu mer imponerande då ju många spelare jämfört med höstens uppställning inte finns tillgängliga just nu. Verkligen högt slutbetyg till ALLA i laget :) nästa vecka väntar en ny tuff uppgift då serietvåan från Vara kommer på besök !
Förlust borta i Stöpen
2020-01-12 19:09
Stöpens iBK - Skara IBK 8-5 (2-1, 2-3, 4-1)

Det blev förlust i det nya årets första match. I en mycket jämn match där lagen följdes åt fram till de sista minuterna av tredje perioden där hemmalaget kunde avgöra och plocka hem alla tre poängen. Stöpen spelade med en tät defensiv och sökte lägen att ställa om på. Skara laget med oftast längre anfall med mycket passningar, men hade speciellt i de två sista perioderna svårt att få sina avslut på mål.

1:a perioden spelmässigt knappt till bortalaget men målmässigt 2-1 till Stöpen. Efter Olle Ahlms ledningsmål så åkte Skara på ett konstmål av Kristoffer Gustafsson som samtidigt som han ramlar får på ett skott i nättaket. 2-1 är en för Skara oturlig touch. Alfred Åkervall har ett friläge i slutsekunderna som hemmamålvakten klarar.

2:a perioden där Jocke Johansson kvitterar via långskott där man skymmer målis på ett bra sätt. Ny ledning på Stöpen och nu är det en backhandknack. Kvitterat igen efter blott 6 sekunder när Ola Hermansson nästan direkt på tekning får vandra in och lyfta in kvitteringen i bortre. Öppna spjäll åt bägge hållen här då hemmalaget ganska enkelt får skjuta i slottet till 4-3. Underbart snygg kvittering sedan där Emil Skillermo genialt spelar fram Carl Lindström som vaket följt upp från backplats. Kedjan Skillermo, Johan Björkman och Åkervall ett drömanfall på slutet som tyvärr nog avslutas med en passning för mycket. Sista chansen är Stöpens med ett i det närmaste friläge som Tobias Bergstrand viktigt klarar.

3:e perioden och lagen bjuder inte längre varandra på lika mycket omställningar. 5-4 Stöpen kommer efter ett frislag där man både får skjuta och sedan kan forcera in retur. Kvittering 5-5 är kvällens snyggaste där Björkman, Skillermo, Åkervall får till ett sånt där läckert klapp, klappspel. Började sedan så smått lukta oavgjort och förlängning men Skara går halvt om halvt bort sig i ett påbörjat byte samtidigt som man släpper till en omställning (Stöpens hall är liten och det behövs så lite tid). Sedan följer ett par utvisningar där Stöpen kan avgöra med ett 7-5 mål precis efter det att man blivit fulltaliga och spelar 5 mot 4. Avslutande 8-5 sker sedan mot tom kasse.

En spelmässigt helt ok insats ändå från Skara. Många av de första målen man får emot sig är efter osedvanligt starka individuella prestationer från hemmalaget. Stöpen hanterar de mindre ytorna på ett något bättre sätt kan man också säga, för få skott nådde fram från Skaralaget i de avslutande perioderna. 

Skara har och har de sista säsongerna haft en bra bredd i sin trupp. Detta sätts verkligen på prov ordentligt just nu. Inte minst offensivt då. Playmakern Lukas Lilja har ju som bekant skrivit på för div I klubben Skövde AIK och kommer helt klart saknas under våren. Tobias Mörby en annan poängspelare försvann ju tidigt under säsongen. Lagkaptenen och vindsnabbe spjutspetsen Sebastian Evertsson drog korsbandet i december och är borta resten av säsongen. Mot Stöpen saknades också en annan stor målskytt, Emil Schöld. Men dessa luckor ger ju förstås andra chansen att på allvar få ta kliv. Redan på fredag är det dags igen då Tygriket kommer på besök till Vilanhallen.God Jul och Gott Nytt År!
2019-12-24 00:40
God Jul och Gott nytt år 2020!

Det har vart en lång och intensiv höst med mycket innebandy, det har vart full fart i våra hallar med både vinster och förluster, för alla våra lag men när man kommer ner i våra hallar och ser den glädje våra flickor, pojkar, dam och Herr har, så blir man så glad! 
Vill tacka ALLA  som jobbar och sliter för att Skara IBK ska
fungera och utvecklas!! Nu lämnar vi 2019 och tar sikte mot 2020 och mot en ny vår... men först ska vi vila upp oss och ta några härliga dagar med nära och kära! 


God Jul och Gott nytt år önskar jag er alla! 

Tommy Snögren ordförande Skara IBK


Dubbla uddamålsförluster mot Vänersborg
2019-12-15 21:14
Sista matcherna innan juluppehållet spelades på söndagskvällen i Herrjun och Damjun serierna. För Skaras del var det IBK Vänersborg som stod för motståndet i bägge matcherna. 

Skara IBK HJ - IBK Vänersborg HJ 6-7 (3-2, 2-3, 1-2)

Herrjunmatchen var minst sagt svängig där hemmalaget var i ledningen flera gånger. Sedan var man också i underläge 3-5 som man vände till 6-5 ledning, innan matchen svängde en sista gång över till gästerna som med 1,5 minut kvar gjorde avgörande 7-6. Det var faktiskt Skaras 5:e uddamålsförlust under höstsäsongen ! vi får hoppas på lite mer flyt under det nya året.

Målskyttar i Skara: Viktor Strandroth Frid, Leo Nyman, Linus Skillermo, Marcus Josefsson, Oscar Ringblom och Oscar Böröy

Skara IBK DJ - IBK Vänersborg DJ 3-4 (2-2, 0-0, 1-2)

I damjunmatchen följdes även där lagen åt genom hela matchen. Oavgjort efter första där Kirsti van Wieringen och Nellie Wiking svarat för hemmalagets mål. Vänersborg hade sedan en straff som gick i ribbans underkant och ut, samt ett skott i stolpens insida. Men det var ändå Skara som tog ledningen med 3-2 i spel 5 mot 4 i tredje periodens inledning. Målskytt för andra gången Kirsti van Wieringen. Matchen skulle sedan svänga över till gästerna som hela tiden hade mycket lättare att spela sig fram till skottlägen. Skaras målvakt Olivia Ottosson storspelade och höll sitt lag kvar i matchen (skottstatistiken 7-32 ett tydligt bevis på detta). Trots ett starkt kämpande från hela Skaralaget kunde man inte förhindra att matchens två sista mål bägge gjordes av bortalaget som precis som senast vinner med uddamålet.
Oavgjort hemma mot Borås !
2019-12-13 22:17
Skara IBK - Borås IBF 4-4 (1-2, 2-1, 1-1, 0-0)

2019 års sista seriematch för herrarna slutade med delade poäng hemma mot Borås IBF. Inget skönspel från något av lagen ikväll, men spänning hade matchen ända in i slutsekunderna. Bägge lagen kunde mycket väl vunnit så tämligen rättvist med oavgjort.

Hemmalaget är inte påkopplat i första bytet då det bara tar 16 sekunder innan Borås tar ledningen. Man har sedan också ett stolpskott innan man i sjätte minuten ökar på till 2-0 efter en spelvändning. Ett friläge två minuter senare kunde gjort uppförsbacken än brantare men Tobias Bergstrand svarar för en viktig räddning. Skara lyfter sig sedan i den senare delen av perioden. I spel 5 mot 4 reducerar Lukas Lilja (Alfred Åkervall). Perioden klart till Borås men ju längre perioden gick desto bättre kom hemmaspelarna in i leken.

Ett betydligt mer tänt hemmalag i period 2. Alfred Åkervall (Marcus Persson) kvitterar rättvist efter en stark individuell aktion efter 6 minuter. Kalldusch drygt 30 sekunder senare då man åker på en spelvändning igen (många sådana hela kvällen). Skara klarar sedan viktigt av ett box play och strax efter det att man blir fulltaligt kvitterar Marcus Persson på Lukas Liljas assist. I slutet av perioden är Skara också mycket nära att ta ledningen när först Alfred Åkervall skjuter i stolpens insida och i sekvensen efter missar Marcus Persson mer eller mindre öppet mål. Perioden till hemmalaget.

I den sista periodens femte minut kommer matchens klart snyggaste mål. Ruskigt snabbt klapp, klapp spel mellan Emil Skillermo, Johan Björkman och Alfred Åkervall och den sistnämnda ger hemmalaget ledningen för första gången i matchen. Tyvärr blir Skaras spel sedan allt eftersom sämre och man bjuder på en kavalkad av missade uppspel i mittplan och skott i täck så man får där vara evigt tacksam över att inte något av alla dessa situationer resulterade i baklängesmål. En kvittering kom visserligen ändå, men då var det ett "zorromål" precis efter ett frislag nära Skaras mål. Bortalaget är sedan nära att också ta ledningen då man har ett avslut som tar i ribbans nederkant och studsar ut. De sista minuterna kommer Skara tillbaka och har ett och annat farligt läge, men matchen går till förlängning.

I förlängningen börjar det åter igen med lite slarviga passningar från hemmalaget, men där efter tar man över händelserna och de sista tre minuterna ligger man på hårt för ett segermål. Allra närmast kommer man med några få sekunder kvar på matchtavlan då Alfred Åkervall får till ett bra direktavslut, men Borås målvakt Emil Wiktorsson svarar för en högklassig förflyttning och matchen slutar 4-4.

Skara kan tveklöst bättre, MEN vändningen är bra OCH man ska ha i åtanke att Borås är inne i en bra period nu. På de sista två månaderna är det bara i en match som man gått poänglösa. Man håller ihop laget bra och fick Skara att köra fast i mitten allt som oftast. Individuella plus i hemmalaget till Marcus Persson och Alfred Åkervall. Lukas Lilja ligger också bakom mycket av vändningen i andra perioden. Men självklart blir det en sån här gång inga poäng alls om det inte vore för att HELA laget offrar sig och visar vilja och beslutsamhet in i slutsekunderna. Att man fått självförtroende av den fina höstsäsongen märker man också när man är laget som vågar mest i matchens slutskede. Bra domarinsats av Martin Jonsson och Joakim Mattsson, bägge dömer ju också högre än div II till vardags.
Nyheter från våra lag
Junior, 19/01 09:11 
Junior, 15/01 20:58 
Innebandyskolan 2013, 10/01 16:03 
 
Guldsponsorer
Silversponsorer