Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Stabil vinst i Viskafors !
2019-12-08 20:04
Rydboholms SK - Skara IBK 3-10 (1-3, 1-4, 1-3)

Ett Rydboholm i stort poängbehov lyckades inte få med sig något gratis mot ett fokuserat Skaralag på söndagskvällen. Gästerna marscherade snabbt fram till en 3-0 ledning och släppte sedan aldrig in hemmalaget i matchen igen. Med vinsten avancerade man glädjande upp till andra plats i den jämna tabellen.

En nöjd Håkan Billman berömde efteråt kollektivet som gjorde jobbet i tre perioder, man hade också nödvändig extra koll på Rydboholms spetsspelare (bl.a. poängligeledaren Proohf). Lite extra plus delades dock ut till Casper Johansson och Olle Ahlm. Sedan så klev firma Emil Schöld och Lukas Lilja kliv uppåt i poängligan då båda var flitigt med i målprotokollet.

En jobspost fick man dock också inkassera då lagkaptenen Sebastian Evertsson skadade knät och har vi otur kan det bli en längre konvalescens där.

På fredag väntar Borås IBF hemma i Vilanhallen klockan 19.30. 

Målen: Emil Schöld 4, Olle Ahlm 3, Emil Skillermo, Casper Johansson och Lukas Lilja
Assists: Lukas Lilja 4, Johan Björkman, Ola Hermansson och Carl Lindström


IBK Lidköping DamJun - Skara IBK Dam 6-1 (3-0, 1-1, 2-0)

Tidigare i helgen förlorade Damerna borta mot obesegrade serieledaren IBK Lidköping med 6-1. Inget att säga om då Lidköpings lag innehåller flera spelare från deras div I lag. Stefan Wiking nöjd med att Skaratjejerna framför allt gör en riktigt bra kämpainsats i tre perioder. Närmast väntar på söndag kl 19.00 hemmamatch i Vilanhallen mot IBK Vänersborg. Där kan det tveklöst bli poäng, slutade 0-1 i förra mötet och just målskyttet är naturligtvis prio 1 att då få igång.

Målet: Elin Bergstrand
Assist: Klara Bremberg  
  
Förlust mot Wårgårda för damerna
2019-12-01 21:10
Skara IBK - Wårgårda IBK 0-6 (0-1, 0-3, 0-2)

Skaras damer vann bortamatchen i oktober mot Wårgårda med 4-3 vilket gav viss optimism inför söndagens kvällsmatch mellan lagen hemma i Vilanhallen. Nu skulle det tyvärr inte sluta alls lika bra den här gången. 

Jämn start på matchen med en viss övervikt till bortalaget tack vare snäppet bättre passningsspel. Man öppnade också målkontot i 12:e minuten genom Olivia Holst. Samma spelare blev strax efter utvisad, ett numerärt överläge där hemmatjejerna aldrig kom riktigt nära en kvittering. Perioden knappt till Wårgårda.

I den andra ökade Filippa Ovemyr på till 0-2 på ett för matchen mycket typiskt sätt. Bolltransport med snabba fötter över centrallinjen och ett vasst dragskott från högerkanten upp i bortre nättaket. PP-spel från Skara strax efter som inte resulterade mot Wårgårdas täta box. Matchavgörande i tionde minuten där bortalaget kan göra två snabba mål. Time out från hemmalaget som sedan täpper till bättre, man klarar också ett box play på ett bra sätt. Perioden klart till bortalaget även om vi räknade in minst ett läge där Skara mycket väl kunde reducerat.

I sista faller 0-5 efter bara 23 sekunder. Andra målet från rightfattade Ovemyr och det är återigen dragskott från högerkanten. Skaras spelare finns där men ingen är tillräckligt nära för att täcka skottet och resultatet blir då snarare att man skymmer Olivia Ottosson från att se när skottet avlossas. Sista 15 minuterna av sista perioden är sedan Skaras klart bästa. Här kommer man till flera riktigt bra lägen, men denna kväll ville inget resultera. Man prövar att ta ut målvakten på slutet men får istället inkassera ett bakåt i tom kasse. En jämn period men efterhand övervikt för hemmalaget.

Wårgårda hade 3-4 spelare som har kombinationen snabba fötter och ett riktigt bra dragskott. Ska Skara ta revansch nästa gång så måste man läsa och komma nära dessa spelare när intrampet börjar. För att få till fler avslut så måste nog första passet bli bättre vid omställningar. Det fanns gott om 3 mot 2 lägen men första passet blir för svårt att ta emot och avsluten blir som följd ofta lite stressade och motståndarna hinner avvärja. På den positiva sidan att ta med sig skriver vi in tredje perioden, där skapade man framåt och var närmare motståndarna i egen zon.

Utvisningar:

Skara 1*2, Wårgårda 2*2

Skott:

15-25 (5-8, 5-9, 5-8)

Publik:

60 
Vände till vinst !
2019-11-29 23:46
BK Halna - Skara IBK 4-5 (3-0, 0-4, 1-1)

Täta spännande matcher mellan Halna och Skara har vi ju varit vana vid tidigare och fredagens möte i Töreboda utgjorde då inget undantag. Att bortalaget skulle få med sig alla poängen hem till Skara kunde väl ingen tro efter den första perioden, men huvudsaken är att laget själva trodde på det !

Skara kom från en mycket behaglig 17-1 vinst mot tabelljumbon Falköping i förra omgången. Kanske var det ett skäl till att man inte kom upp i intensitet i första perioden. Hemmalaget startade klart bättre och var framför allt bättre i omställningsspelet. Ledningsmålet kom efter retur, 2-0 vinner man en kamp i slottet och även ett 3-0 på en kontring efter det att Skara haft sin bästa chans till reducering. Inte mycket skvallrade i den akten om vad som komma skulle...

I slutet av första perioden drabbades hemmalaget av en utvisning. Power play har ju inte direkt varit ljuv musik för Skara de senaste matcherna, men den här gången var det skärpt och bra. Reducering efter bra pass över centrallinjen av Emil Schöld till Alfred Åkervall. Målet fick ytterligare fart på bortalaget som nu visar en helt annan aggressivitet och spets i sina egna attacker. Dock drar man fortfarande på sig ett och annat kontringsläge och Halna träffar stolpen. Sedan har Lukas Lilja och Emil Schöld en fint läge som målvakten klarar. Nästa chans är Halnas och nu är ribban istället för stolparna i vägen. Istället 3-2 efter att kaptenen Sebastian Evertsson vunnit närkamp och viljeladdat trampar in och avslutar. Kvittering efter att den gången Alfred Åkervall varit stark och kompromisslös i kamp med försvararna. Bolltapp av Skara med en dryg minut kvar ger hemmalaget friläge men Bergstrand klarar. I slutsekunderna erövrar Marcus Persson en boll bakom Halnakassen och spelar fram till backen Carl Lindström som följt med upp och han sätter bollen med 19.59 på matchklockan ! Mäktig vändning och Skara tog över mer och mer ju längre perioden gick.

Ganska tidig kvittering från hemmalaget i sista perioden. Men i fjärde minuten återtar bortalaget ledningen efter att Skara haft ett antal skott i samma sekvens så tar Sebastian Evertsson hand om efterföljande möjlighet och med ett snabbt skott ger han laget ledningen på nytt. Här kändes det som att det långt i från var slut på målgörandet i matchen. Olle Ahlm och Ola Hermansson sätter så när 4-6. Lukas Lilja har ett avslut som touchar stolpen. I sjunde minuten har Halna ett friläge igen som "Tobbe" klarar. I slutminutrarna kommer den riktiga anstormningen från hemmalaget. Man har ett stolpskott i 16:e minuten, i den 18:e så svärmar man runt Skarakassen i spel 6 mot 5, men ett starkt kämpande Skaralag reder ut stormen och vinner tre tunga poäng.

En riktigt kul och juste match där man väl inte hade protesterat om Halna fått behålla någon poäng, men vi tar tacksamt emot alla tre och sättet man kom tillbaka på i de två avslutande perioderna var imponerande. När man spelar med fart och intensitet är man svåra att stå emot i tre perioder. Halva serien har nu gått och två matcher återstår innan jul och nyårsuppehållet. Uppgiften nästa vecka (Rydboholm borta) blir att försöka hålla koll på målsprutorna Proohf och Kettil, plus då att vara påslagna från start förstås.

Målen: Alfred Åkervall och Sebastian Evertsson 2, Carl Lindström
Assists: Emil Schöld och Marcus Persson

Skott: 18-19 (5-4, 10-9, 3-6)

Utvisningar: Halna 1*2

Publik: 140 st

Storseger i derbyt !
2019-11-27 21:59
Skara IBK - Falköpings IBK 17-1 (2-0, 6-1, 9-0)

Efter en trevande ganska svag första period från hemmalaget, så trampade man rejält på gaspedalen i de två följande perioderna. Ett för kvällen brandskattat bortalag kämpade mot så länge man orkade, men i slutperioden gav man ett uppgivet intryck och målen trillade in i allt snabbare takt.

Bra att Skara trots att segern kändes klar tidigt hela tiden ansträngde sig och försöker hålla uppe passningsspel och rörelse. Bra också att man gör jobbet och inte släpper in slarvmål bakåt. Eller ja ett minus för kvällen är naturligtvis att det mål man släpper in, det gör man i numerärt överläge ! det var ju två sådana mot Vänersborg så den spelformen behöver man ju snarast få ordning på. Inte mycket tid att diskutera/träna detta dock just nu då det är match på fredag igen, borta mot Halna. Det är också sista matchen innan serien vänder. Skara har som helhet imponerat under dessa första månader, bara att ödmjukt fortsätta göra jobbet varje match. Förutom första och sista laget i serien känns det som att alla kan slå alla just nu.

Kedjan med Lukas Lilja, Casper Johansson och Emil Schöld hittade varandra nästan löjligt väl i den här matchen. Kändes som det kunde bli mål i varje byte där !

Mål: Emil Schöld 5, Lukas Lilja, Emil Skillermo, Markus Persson och Johan Björkman 2, Sebastian Evertsson, Joakim Johansson, Casper Johansson och Alfred Åkervall.

Assists: Lukas Lilja 5, Casper Johansson och Emil Skillermo 3, Alfred Åkervall 2, Tobias Bergstrand, Marcus Persson och Anton Schöld.

Skott: Skara - Falköping 41-21 (13-3, 11-9, 17-9)

Utvisningar: Skara 2*2, Falköping 1*2

Publik: 130 personer
Fikarkupong...
2019-11-27 00:17
Nyhet Fikarkupong!
Vid onsdagens derbymatch mot Falköping så kommer Skara IBK börja sälja Fikarkupongen för endast 100kr 
10 koppar och få den 11:e gratis! 
Varför nu detta, Jo det bli smidigt, snabbt och enkelt men främst ett bra sätt att hjälpa klubben och få in mer pengar!

Idag betalar vi 1.30 per Swish till banken, vid varje kopp på 10 kr så försvinner en del av förtjänsten direkt till banken!
med kupongsystemet så blir det 1.30, på varje 100kr, alltså mer pengar till klubben och våra ungdomar! 💜🖤

Finns och köpa i kiosken! 

2019-11-24 19:31
Nyheter från våra lag
Junior, 09/12 20:23 
Junior, 07/12 10:03 
Junior, 07/12 09:32 
Innebandyskolan 2013, 05/12 17:41 
Junior, 05/12 17:30 
 
Guldsponsorer
Silversponsorer