Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Förlust i premiären för Dam men vinst för Jun !
2020-10-25 21:32
Skara IBK - Wårgårda/Alingsås 2-8 (0-1, 0-2, 2-5)

På söndagskvällen gick så Skaras damer in i sitt seriespel (D2/J) och det mot det kombinerade laget från Wårgårda/Alingsås. Ett kvickt tekniskt motstånd skulle det visa sig och i den första perioden var man duktiga på att ta sig fram till skott lägen. Men som tur var storspelade hemmamålvakten Olivia Ottosson och det hon inte "limmade" var Skaras försvar duktiga på att få bort från målområdet. Med 30 sekunder kvar spräckte dock W/A nollan och gick till rättvis pausledning (skotten 3-15 säger allt om Olivias storspel !).

I andra perioden var det fortsatt bortalaget som var klart spelförande med ett bra passningsspel och kvicka fötter. Hemmalaget var fortsatt täta bakåt och till skillnad från första perioden började man även hitta fram till en och annan farlighet. Skaraspelaren som ikväll matchade motståndarna bäst framåt var Thelma Persson som hade 2-3 riktigt bra aktioner i mittenperioden. Thelma har också ett bra skott, det har förresten också Kirsti van Wieringen som stod för en fräckis när Skara fick ett frislag på mitt plan. Alla spelare bytte i bägge lagen utom Kirsti som istället sköt hårt upp mot krysset, men målvakten var beredd. I matchminut 17 och 18 faller så tyvärr 0-2 och 0-3 när Skaraförsvaret inte riktigt hann med i täcket. 

I den sista perioden gör Skara ett försök att gå fram mer men det ger motståndet de utrymmen åt andra hållet som de inte fick i de inledande akterna. Målen trillade in väl ofta och då hjälpte det föga att även hemmalaget kunde reducera ett par gånger. Målskyttar ovan nämnda Thelma Persson och Kirsti Van Wieringen.

Nästa helg är det Mullsjö U på bortaplan som väntar.

Innan dammatchen var det en het batalj mellan Skara och Skövdes juniorer. Skaras A-lag vann ju som bekant i fredags en rafflande match med 7-6 (efter att ha vänt ett 0-3 underläge). Där var det inte så många utvisningar, men det var det när juniorerna spelade, inte mindre än 38 utvisningsminuter ! och sekretariatet fick jobba hårt med såväl penna som tangenter. Skara tog ledningen med 3-2 i slutet av den andra perioden och avgjorde sedan i slutet av den tredje perioden med ett 4-2 mål med en dryg minut kvar på matchklockan. Skönt för laget som haft några förargliga uddamålsförluster innan.

Målskyttar: Jonathan Johansson, Elias Skoog, Isak Ahlberg och Isak Pettersson
Vinst i derbyt !
2020-10-23 22:17
Skara IBK - Skövde IBF 7-6 (1-3, 5-1, 1-2)

Det var verkligen inte igår som Skara vann över Skövde men denna höstkväll 2020 var det ett gäng tappra krigare som fixade det ! efter en mindre bra avslutning i vinstmatchen mot Borås och en tämligen iskall insats senast mot Halna var det väl inte mycket som talade för vinst ikväll. Skövde hade tillsammans med Vänersborg gått rent så här långt. När man sedan också sprang sönder hemmalaget i spelupptakten och gjorde två snabba på två och en halv minut så befarade man en riktigt tung kväll. Men hemmalirarna hittade ganska snabbt in i matchen som tur var. Visserligen kom ett 0-3 mål också men sedan en synnerligen viktig reducering från Andreas Andersson (Alfred Åkervall) och resten av perioden helt jämn.

Andra perioden sedan Skaras klart bästa hittills den här säsongen. Ett fantastiskt go i hemmalaget och man får utdelning i parti och minut. Spelvändning och klapp-klapp till 2-3 från kedjan Andreas Andersson, Alfred Åkervall, Casper Johansson. Kvittering strax efter också 3-3 från Martin Larsson (ass från Fabian Appell). Flyttar fram en minut till och hemmalaget får spela power play, räcker med 28 sekunder så har Marcus Persson (Åkervall igen) för första gången gett hemmalaget ledningen ! tillfällig motgång när förre Skaraspelaren Alexander Bohman på välkänt manér avancerar över hela banan och lyfter in bollen högt. Skara trummar oförtrutet vidare och Martin Lindkvist svarar för en makalös individuell prestation när han snurrar bort två motståndare och lyfter upp bollen i nättaket. Kan redan vara en aspirant till "Årets mål", det var helt sjukt. Nu stämde det mesta, ytterligare 1,5 minut längre fram och nu är det Martin Larsson (Ola Hermansson) som för andra gången nätar och vrålar ut sin glädje och det är verkligen tydligt hur taggade laget är nu. Skövde tar time-out och lyfter spelet ett snäpp efter detta. Man har också ett PP-spel i slutet av perioden men hemmalaget håller rent. En mer eller mindre perfekt period, effektivitet framåt, ett uppoffrande slit hemåt från HELA laget och unge Oscar Johansson växte i kassen för varje minut.

Sista perioden blir nervig. Skara sätter defensiven främst men det gör också att Skövde får allt mer av initiativet och avsluten ökar mot hemmamålet. Hemmaspelarna sliter föredömligt men i ivern drar man på sig fler utvisningar. Reducering 5-6 i power play och det är på allvar "game on". Publiken slits mellan hopp och förtvivlan och det är Casper Johansson (Andreas Andersson) som i trettonde minuten på en spelvändning lyfter in ett superviktigt 7-5 mål. Nu har man lite att gå på igen. Men sen var det detta med utvisningar och hur viktigt detta med "special teams" är, det kommer ett 7-6 mål i den spelformen. Skövde plockar sedan målvakten tidigt och trycker på för en kvittering. Ännu mer nervdaller blir det när Skara drar på sig en utvisning för felaktigt byte, men det är då bara 20 sekunder kvar och Skaras boll. En sista kraftansträngning från boxen och sedan ett kraftigt segerjubel som förlösning. Sista perioden var bortalagets, men det bjuder vi på.

Vilken scenförändring från den rätt sega insatsen senast. Här var det (om vi bortser från första fem) verkligen full insats från hela laget och i andra perioden hade man också spetsen framåt. Helt klart en Laginsats med stort L som gav 3 poäng men viktigt för kommande matcher att man exempelvis fick igång Andreas Andersson på allvar, likaledes att Oscar Johansson storspelade när Tobias Bergstrand nu var krasslig. Skövde fick visserligen sin första förlust men är tillsammans med Vänersborg ändå seriefavoriter. Man har kvar det höga tempot från sin div I vistelse och är snart tillbaka på vinstspåret igen. Jacob Isaksson, Viktor Bood och Simon Hultman tre som anförde tonen denna kväll.

Skott: Skara - Skövde 21-30 (9-9, 8-10, 4-11)

Utvisningar: Skara 4x2, Skövde 1x2
Slutsålt till fredagens match
2020-10-21 21:16
Alla 50 biljetter är Sålda inför fredagens derby... Så har man ingen biljett så är det ingen idé att åka ner men.......

Matchen kommer sändas på SolidSport, kostnad 50kr

💜🖤 Nu håller vi alla tummar på 3 nya poäng! 💜🖤
Info inför fredagens match Skara vs Skövde
2020-10-19 22:34
Skara IBK vs Skövde IBF
På fredag 23/10 kl 19.30 kommer Skövde IBF på besök till Vilanhallen! 

Trycket på biljetter är hög men tyvärr får vi bara ta in 50 personer i hallen! 
Vi kommer göra som vi gjort i tidigare matcher att A- lagets spelare får 2 biljetter men denna gång kommer biljetterna kosta 50kr/st

Kommer det finnas biljetter kvar på onsdag, säljer vi dessa biljetter och är öppna för alla! I så fall kommer dessa säljas på torsdag från kl 10.00! Priset 50kr/st
Mer Info onsdag kväll! 

Matchen sändas och kan köpas på SolidSport 
för 50kr, länk kommer! 

Vill man stödja Skara IBK i dessa coronatider så får man gärna swisha ett valfritt belopp på 123 114 5887, skriv covid! 

I medlemskapet står det att man får fri entré till seniormatcherna men nu när vi har ett tak på 50 personer, så måste vi ta en entré på 50kr för att gå runt!

🖤Hoppas alla har förståelse över att vi gör såhär! 💜

Tommy Snögren ordf. 


Vinstsviten bruten !
2020-10-16 22:05
BK Halna - Skara IBK 9-4 (3-2, 3-1, 3-1)

Efter fyra raka vinster i serieupptakten blev det på fredagskvällen tvärstopp uppe i Töreboda. Första perioden helt jämn där lagen turades om i ledningen. Bägge lagen hade en liknande gameplan där man prioriterade att undvika få snabba omställningar mot sig. I den andra perioden hade hemmalaget lättare att hitta lägen och när man gjorde var det också riktigt vassa avslut. I slutskedet av perioden gör man 6-3 i PP-spel och när man sedan också blott 12 sekunder i tredje perioden kan göra 7-3 blir uppförsbacken för brant. Skaramålvakten Tobias Bergstrand har ju varit rena väggen i de inledande matcherna men ikväll fick även han kapitulera och Oscar Johansson avlöste.

Nästa vecka (fredag) är det derby hemma mot ett Skövde som tillsammans med Vänersborg på förhand gäller som seriefavoriter. Bara att ta nya tag där och då !

Målen för Skara: Johan Björkman 2, Alfred Åkervall och Casper Johansson

Skott: 27-19 (7-7, 11-6, 9-6)

Utvisningar: Halna 2x2, Skara 3x2
Nyheter från våra lag
F07-09, 28/10 18:57 
P08, 22/10 21:18 
F07-09, 21/10 07:58 
P08, 15/10 20:02 
P12, 14/10 20:55 
 
Guldsponsorer
Silversponsorer