Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Storseger mot Vänersborg !
2020-02-21 22:36
Skara IBK - IBK Vänersborg 13-4 (3-0, 4-0, 6-4)

Man hade förväntat sig en tät och oviss match då bägge lagen hade mycket att spela för. Vänersborg med kniven på strupen runt det nedre kvalstrecket. Skara också taggade då man med vinst och rätt resultat i andra hallar fortfarande skulle ha en liten liten chans på kvalspel åt andra hållet. 

Skara förlorade i höstas borta mot Vänersborg (7-4) men ikväll tog man verkligen en gruvlig revansch. Man var det bättre laget från start till mål (ja ok starten på tredje perioden undantagen). Här fick man eller skapade sig rikligt med numerära överlägen på plan genom att dra sin gubbe och sedan kunna lägga "mackor" till lagkompis.

Snygga mål fanns det gott om. Exempelvis viktiga 1-0 där Emil Skillermo (matchens lirare med bl.a. 5 assists) snurrar bort två motspelare på mittplan och med en backhandpass spelar fram Alfred Åkervall som spräckte nollan i elfte minuten. 4-0 är det omvända roller när Alfred Åkervall kör slalom i bortaförsvaret innan han tackar Emil för senast med ett kalaspass. 11-2 var det inga fel på heller, Martin Lindkvist kör en hög lyrpass och Åkervall löper sig fri, dämpar bollen och lurar målvakten retfullt enkelt. I den sista perioden fick vi se lite duktiga rookies i hetluften också (John Ershede, Linus Helin och Gustav Ericsson).

Kändes som att Skara vände formkurvan förra veckan moit Wårgårda trots förlusten där i "sudden". Man har nu två matcher kvar. Då Vara vann mot Wårgårda ikväll så har framför allt Tygriket, men även Skara fått tillbaka lite vittring till slutspelsmöjlighet. Närmast väntar redan avsågade Falköping borta nästa helg. Wårgårda har en svår match då mot Tranemo, Tygriket en på pappret betydligt lättare mot ett Rydboholm som inte kan undvika nedflyttningskvalet.

Målen: Alfred Åkervall 3, Olle Ahlm, Johan Björkman och Carl Lindström 2, Ola Hermansson, Emil Schöld, Martin Lindkvist och Emil Skillermo.
En poäng borta i Vårgårda
2020-02-16 00:03
Wårgårda IBK - Skara IBK 5-4 (2-1, 0-2, 2-1, 1-0)

Efter ett par mindre bra insatser från Skara i de två senaste matcherna (särskilt då i matchinledningarna) var man på lördagen tillbaka i gamla goda vanor igen. Efter en match helt i publikens smak med massor av målchanser, kamp och spänning  spelade man 4-4 borta i Wårgårda och föll sedan i förlängningen och fick således med sig en pinne hem.

Emil Schöld gav laget ledningen i den första perioden som sedan hemmalaget vände på efter två mål varav ett i numerärt överläge.

Skara vände tillbaka i andra perioden efter två viljeladdade mål av Olle Ahlm. En period som i likhet med den efterföljande bjöd på det mesta. Mängder av målchanser åt bägge hållen, snygga mål och två utmärkta målvakter (Viktor Petersson och Tobias Bergstrand). Den sistnämnde hade speciellt i den andra perioden 2-3 räddningar som var högkaratiga. 

I den sista var dtn matchvändning igen då hemmalaget går upp till 4-3 och är på väg mot seger. Men Skara kvitterar till 4-4 genom Ola Hermansson på backhand. Inget fegspel i slutskedet utan speciellt Skara trummade på för fulla segel hela matchtiden ut. Oavgjort dock efter full tid och matchen till förlängning.

I förlängningen hade bortalaget de första chanserna, men det är Wårgårda som får sista ordet när Jesper Löfvenius avgör efter ett frislag.

En riktigt bra match där Skara speciellt i de två sista perioderna är laget som för matchen. Wårgårda är fysiska, har en stark defensiv och ligger och väntar på motståndarnas misstag, speciellt Johan Jansson var svår att få grepp om när laget ställer om.

Hoppas Skaralaget kan hålla uppe den här nivån i de tre avslutande matcherna i serien. Det finns fortfarande en liten möjlighet till kvalspel men likaledes fortfarande en liten risk att hamna i negativt kval. Med andra ord önskar laget hög närvaro och ljudligt stöd från läktarplats när Vänersborg kommer på besök på fredag ! vi hoppas på lika bra taggning på plan, en lika dramatisk match och kan vi tills dess också slipa bort lite missade uppspel och bolltapp i mittzonen så kan ledarna och målvakt Bergstrand  tagga ner losecdoseringen.
Motvind på alla plan !
2020-02-09 17:46
Uselt väder i ingången till sportlovet och motigt har det verkligen också varit på innebandyplanerna denna helgen. Man kan bara hoppas att våra 08 or i lördags och våra 10 or idag (söndag) lyckades vinna några matcher i sina respektive seriesammandrag. För i övrigt var det förluster både för seniorer och ungdomslagen så långt man kunnat följa resultatutvecklingen.

A-laget förlorade stort hemma på fredagskvällen mot Tranemo (som därmed fick revansch på oss från höstmötet). Segersiffrorna 3-10 och man kan väl sammanfatta det där med att matchen påminde en hel del mot förra helgens förlust mot Sandared. Det vill säga en första period där man inte alls är på tårna och siffrorna får gå iväg så mycket att man i det närmaste blir avsågade. En riktigt bra andra period där man med lite flax kunde krupit ytterligare lite närmare i målprotokollet. Men i sista perioden är bortalaget återigen numret större och kan defilera hem de tre poängen.

Med förlusten lär alla slutspelsdrömmar vara borta. Återstår fyra matcher där man får försöka knyta nävarna och hålla undan för så många lag som möjligt bakom sig.

Målskyttar: Sune Nilsson, Olle Ahlm och Alfred Åkervall


Damlaget å sin sida hade den mindre angenäma speltiden 09.30 på lördagsmorgonen borta i Vänersborg !! vem lägger en match så ? nåväl match blev det ju i alla fall och Skara hängde länge med bra, men hemmalaget seglade ifrån i sista perioden, som dom vann med 4-0 och matchen med 7-1.

Målskytt:  Thelma Persson

Förlust mot serieledarna
2020-02-02 22:07
Sandareds IBS - Skara IBK 9-3 (4-0, 1-3, 4-1)

Serieledande Sandared hade på lördagen inga problem att avfärda Skara. Bortalaget var inte riktigt på tårna i den första perioden och straffades hårt med fyra raka hemmamål. Bra dock att inte slänga in handduken utan i den andra perioden kom man tillbaka starkt. Efter tre reduceringar och endast ett i baken (som släpptes in i box play) så fanns viss optimism inför slutakten. Ett insläppt mål där efter 53 sekunder försvårade uppgiften. Sista chansen att återfå kontakt gavs när hemmalaget drog på sig en femminutare, men detta var inte Skaras dag och när detta långa PP-spel inte gav frukt blev uppförsbacken övermäktig. Hemmalaget kunde i slutminuterna göra tre mål och segersiffrorna blev därav onödigt stora.

Bara att ta nya tag på fredag när Tranemo kommer till Vilanhallen. Då de har lång resa startar den matchen först kl 20.00

Målen Skara: Emil Skillermo, Casper Johansson och Johan Björkman
Förlust för Dam/Jun mot Lidköping
2020-01-31 21:41
Skara DJ - IBK Lidköping J 1-8 (0-5, 1-3, 0-0)

Serieledande IBK Lidköping hade inga problem med att bortabesegra Skara på fredagskvällen. Att sedan hemmatjejerna gjorde en slätstruken första period gjorde inte uppgiften lättare. I den andra spelade man sedan upp sig högst betänkligt och hade förutom det snygga målet (Maria Dahlman med avslut i nättaket på Tilda Torildssons framspelning) även en missad straff samt ett skott i stolpen. Sista perioden slutar mållös och även om det var ett spelövertag för det passningssäkra bortalaget så gjorde Skara en riktigt bra laginsats även där. Bra med publik och en publik som stundtals verkligen hördes också, gillar vi ! Planens bästa spelare fanns i bortalagets Molly Fröjd som dominerar när hon spelar i denna serien. 

Nästa lördag väntar bortamatch i Vänersborg.
Förlust i "sudden" inför storpublik
2020-01-24 22:27
Skara IBK - Vara IBK 2-3 (1-0, 0-2, 1-0, 0-1)

Derbymatchen mot Vara lockade som väntat storpublik (260 personer) till Vilanhallen. Man kan väl inte säga att det var lika chansrik publikfriande innebandy som förra veckans match mot Tygriket. Men spänningen fanns där ändå hela tiden och två duktiga välspelande lag.

I en mycket jämn första period var det Skara som tog ledningen och det var precis som förra fredagen backen Sune Nilsson som öppnade målkontot, snygg genomskärare från backkollegan Martin Lindkvist.

I den andra perioden har Alfred Åkervall en boll som slås bort på mållinjen och i den spelvändning som följer kvitterar Vara (Jacob Carlgren). Bortalaget tar senare också ledningen genom Marcus Långberg efter att man snappat upp ett missat uppspel och förvaltat öppningen som då dök upp. Vara har sedan också ett ribbskott i slutminuten.

Skara kvitterar i power play i mitten av den tredje perioden, målskytt Johan Björkman på Emil Skillermos assist. Vara får nästa chans i spel 5 mot 4 och parkerar visserligen i anfallszonen men Skaras box är tät och följsam. Inga fler mål faller och matchen får avgöras i förlängning. Hemmalaget har där direkt en farlig chans framåt, men på den spelvändning och friläge som följer kan Anton Mellegård avgöra.

En match som kunde slutat hur som helst. Lagens defensiva spel premierades och därtill var bägge målvakterna (Tobias Bergstrand och Erik Johansson) mycket bra.

Nästa vecka blir det än svårare för Skara då serieledande Sandared väntar på bortaplan. Då Wårgårda vände och vann med uddamålet borta mot Rydboholm så ökade glappet till slutspelslagen något, men många matcher återstår.
Nyheter från våra lag
Innebandyskolan 2012, 08/02 12:57 
P04, 08/02 09:46 
Innebandyskolan 2013, 30/01 20:44 
 
Guldsponsorer
Silversponsorer