Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Skara IBK Webshop
2018-11-13 19:12
Vi närmar oss jultider och då vill vi naturligtvis slå ett slag för Skara IBKs webbshop, där man kan se vilka varor Intersport säljer med Skara IBK profil.

2018-11-09 23:55
 
Storseger och 6:e raka !
2018-11-09 22:28
Skara IBK - FBC Hjälmared 14-2 (3-1, 6-1, 5-0)

Skott 35-20
Utv: Skara 3x2, Hjälmared 5x2
Publik: 147

Vinsten senast mot Horsby var ju en riktig fullträff. Kvällens match var en som bara SKA vinnas. Sådana kan ofta visa sig besvärliga, speciellt om inte tändningen och koncentrationen riktigt är på plats. Nu var hemmalaget faktiskt ganska trögstartade denna kväll, men vann ändå förkrossande överlägset, i de två sista perioderna spelade man också riktigt bra.

Skara hade 3-1 efter den första perioden. Trots att det inte rann iväg målmässigt så kändes ledningen ändå komfortabel. Hjälmared hade bara 2 skott på mål utöver sitt kvitteringsmål.

Förmodligen snackades det om skärpning i periodpausen, för det var snabbare beslutsfattande redan från start i mittenperioden. Emil Schöld behövde bara tolv sekunder för att utöka ledningen till 4-1. När samme Schöld och Victor Dolk via var sina mål några minuter senare har ökat på till 6-1 känns segern redan solklar. Innan periodvilan hade man utökat till 9-2. 

I den sista perioden fortsatte defileringen. Hemmalaget spelade fortsatt bra och många av slutperiodens mål var också riktigt snygga. Läckrast var nog upprinnelsen och avslutet vid 12-2 från Alfred Åkervalls klubba. Sista tio av matchen blev sönderryckta av ett flertal utvisningar för bägge lagen. Skara höll trots det nollan i slutperioden och klart bidragande till detta var Skaras målvakt Tobias Bergstrand, som hade några vassa parader och även klarade ett straffslag. Pris till matchens lirare i hemmalaget gick till Martin Lindkvist.

Skara har nu 6 raka segrar och har faktiskt inte förlorat i seriespelet sedan den 15 december 2017 (Horsby hemma). Vore väl en fjäder i hatten om man skulle kunna klara sig hela kalenderåret 2018 ! match redan på torsdag igen då det vankas derby borta mot Falköping. Hoppas vi får se en stor lila klack på plats som stöttar laget på samma sätt som senast mot Horsby ! noterbart att det för Skaras del nu väntar inte mindre än FYRA raka bortamatcher, så skall det naturligtvis inte behöva vara, men bara att bita ihop och gilla läget.

Målen: Alfred Åkervall 3, Emil Schöld, Victor Dolk och Tobias Mörby 2, Oskar Karlsson, Joakim Johansson, Martin Lindkvist, Sune Nilsson och Casper Johansson
Assists: Emil Schöld 3, Emil Skillermo och Lukas Lilja 2, Alfred Åkervall, Joakim Johansson, Oskar Karlsson, Sune Nilsson och Martin Lindkvist

Laget:
Tobias Bergstrand (Anton Andersson Hult)
Sune Nilsson/Oskar Karlsson
Martin Lindkvist/Joakim Johansson
Emil Schöld, Emil Skillermo, Alfred Åkervall
Tobias Mörby, Lukas Lilja, Casper Johansson
Victor Dolk, Sebastian Evertsson, Anton Schöld
Anton Strandroth Frid
Jag har nu fått summeringshjälp av Ung Cancer …
2018-10-31 15:24

Hej på Er alla,

Avseende antalet försålda rosa Fuck Cancer-armband under oktober månad, så har jag nu fått totalsumman 70 presenterad för mig. Naturligtvis så hoppas vi alla på att det stora flertalet försålda armband till Skara med omnejd har en koppling mot Skara IBK.

 

Avslutningsvis så passar jag på att skicka med följande hjärtevärmande ord från Ung Cancer:

”Tack så mycket för att ni engagerar er och stöttar oss. Det betyder massor.”

 

Med vänlig hälsning & ett stor tack för erat engagemang under oktober månad!

Peter ”The Thinker” Olsson

 

PS

Trots att Ung Cancer ännu inte har satt sin verksamhetsplanering för 2019, så har jag redan planterat ett litet, litet rosa ”samarbetsfrö” hos dem.

Vinst borta i Herrljunga !
2018-10-30 00:07

Fler bilder (+4) >>
IBF Horsby - Skara IBK 4-10 (1-5, 1-3, 2-2)

Skott: 29-33 (7-13, 7-12, 15-8)
Utv: Horsby 2x2, Skara 1x2
Publik: 306 st

Säsongen har ju inte kommit så långt ännu, men ändå en speciell känsla av toppmöte mellan Herrljungalaget IBF Horsby och Skara IBK. Det tyckte supportrarna också och 306 st är ju en alldeles lysande publiksiffra i div III !. Det var bortalaget som gick segrande ur striden och man var verkligen på tå från första tekning till det avslutande segerjublet.

Period 1: bortalaget rivstartade och hade redan tagit ledningen när hemsidans skribent nått hallen. Ganska fantastiskt att man på samma resa lyckas hamna i poliskontroll, åker på en interference i flera km av en bonde innan Vara, rött ljus för tåg och ett par vägarbeten :( Nåväl Martin Lindkvist hängde upp ett dragskott i nättaket från minimal vinkel. Skara ökar till 2-0  från Olle Ahlm i en lyckad spelvändning. Man gör också 3-0 efter rena propagandaspelet av andra femman, där till slut Marcus Persson från Gretzkyläge (vi gamla minns...) hittar Tobias Mörby som står ren i slottet. Reducering från hemmalaget efter spel i numerärt överläge. På väg att vända ? icke, Carl Lindström skjuter från långt håll och målvakten släpper en retur som Sebastian Evertsson rakar in. Det blir också 1-5 innan paus när Joakim Johansson hittar Lukas Lilja som hänger upp bollen i nättaket. Riktigt vass period från Skara, så bra har vi inte sett dom sedan matcherna innan seriestart mot div II lagen. Enda motgången var att Ola Hermansson fick kliva av efter en smäll mot huvudet.

Period 2: viktigt med rätt attityd från start och det visade det lila laget. Emil Schöld sätter ett skruvat dragskott från distans till 1-6. Reducering från hemmalaget lite snopet där Skara vinner en tekning men bollen studsar i sargen och fram till Alfred Johansson som snärtar upp bollen i nättaket. Där efter följer en period med riktigt bra spel från bägge lagen. Här svarar Tobias Bergstrand för ett antal mycket betydelsefulla räddningar för att inte släppa in hemmalaget till närkontakt i protokollet. Istället kan Marcus Persson sätta 2-7 i en sekvens där man flyttar bollen bra runt i anfallszon tills läget öppnar sig. Det blir också 2-8 innan periodslut i en sekvens där först Bergstrand räddar ett friläge, spelvändning, skott Lindkvist och Lukas sätter returen. Ännu en högklassig period av Skaralaget. Alla tre enheterna är bra i bägge riktningarna ! 

Period 3: alla som följer innebandy vet att inte ens en 6-målsledning är = given vinst när en hel period återstår. Horsby får sin chans då man först gör 3-8 efter en spelvändning, där Bergstrand räddar första skottet, men kan inte göra något åt returen. Det kommer också ett 4-8 mål där faktiskt alla Skaraspelare fanns med hemåt. Efter den varningsklockan tog man mycket klokt time-out och samlade styrkorna. Matchen bytte delvis skepnad då Skara var mycket måna om att hålla ihop laget och inte ville bjuda på öppna lägen. Horsby jagade och gjorde det så hårt att man drog på sig en tvåa. Skulle visa sig ödestiger då Tobias Mörby där sätter 9-4 och matchen är definitivt punkterad. Sista raden i protokollet till Sebastian Evertsson som på Jakob Klassons förarbete fastställer slutsiffrorna till 10-4.

Härlig stämning på läktaren, tack till alla som åkte med och stöttade laget ikväll. Ni bidrog säkert till att killarna på planen gav det där lilla extra som betyder så mycket när man möter bra lag ! Horsby kommer med all säkerhet hålla sig kvar riktigt högt i tabellen, för laget är riktigt bra. För Skaras del så handlar det om att ta en match i taget och fortsätta på den inslagna linjen, för den är Riktigt Riktigt Bra ! 

Målen: Sebastian Evertsson, Lukas Lilja och Tobias Mörby 2, Marcus Persson, Emil Schöld, Olle Ahlm och Martin Lindkvist
Assists: Lukas Lilja 3, Carl Lindström, Jakob Klasson, Joakim Johansson, Martin Lindkvist, Oskar Karlsson, Marcus Persson och Sune Nilsson

Laget: Tobias Bergstrand, Olof Ollars
Backar: Sune Nilsson, Oskar Karlsson, Joakim Johansson, Martin Lindkvist, Carl Lindström, Anton Schöld, Fabian Appell
Forwards: Emil Schöld, Casper Johansson, Emil Skillermo, Lukas Lilja, Tobias Mörby, Marcus Persson, Sebastian Evertsson, Ola Hermansson, Olle Ahlm, Ola Hermansson, Jakob Klasson

Nyheter från våra lag
Damsenior/junior, 12/11 20:24 
Herrsenior, 11/11 17:11 
P09, 11/11 11:45 
P08, 04/11 20:40 
 
Guldsponsorer
Silversponsorer