Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Grattis Marcus Persson!!!
2018-12-17 12:37
Lycklig far.....
Vill ge Marcus Persson (A-laget) med sambo ett stort grattis då de igår blev föräldrar till en liten TÔS! 

3250g och 50 cm..... Marcus har meddelat laget att allt gått bra! 

Tyvärr har vi inte så små supportertröjor! 🖤💜 

// styrelsen 
Sviten höll året ut !
2018-12-14 23:02
Skara IBK - BK Säven 16-2 (6-1, 6-0, 4-1) 
skott 41-25, 
Utvisningar Skara 1x2, Säven 1x2
Publik = 144 pers

Skara hade på fredagskvällen chansen att gå land med bedriften att spela ett helt kalenderår utan någon förlust i seriespelet. En liten extra krydda till matchen var att just kvällens motståndare Säven var det enda laget som tagit poäng mot Skara under 2018. Det gjorde man i kalenderåret första match i januari månad, 3-3 blev det då. Men sedan dess har Sävens lag försvagats och det har ju som bekant inte Skaras. 

Ikväll vann man med förkrossande 16-2 och redan efter dryga sju minuters spel i inledningsperioden hade hemmalaget ryckt åt sig en betryggande 4-0 ledning. Man såg taggade ut och ville visa att man inte skulle missa chansen att hålla den förlustfria sviten intakt. 6-1 efter den första perioden speglade händelserna på planen alldeles utmärkt.

Man var spelmässigt lika dominanta i mellanakten, även om Tobias Bergstrand i hemmakassen fick plocka fram några bra ingripanden för att freda sin kasse.

I den sista perioden får man ge en eloge även till bortalaget, som trots det stora underläget i målprotokollet jämnar ut spelet och visar att man ville försöka få med sig några positiva signaler med sig hem från matchen.

Skaratränaren Markus Möksy var av förklarliga skäl mycket nöjd efter denna sista matchen innan jul och nyårsuppehållet. Sviten höll och man behåller sitt försprång i tabellen (11 poäng ! ). Oskar Karlsson fick pris som bästa spelare i hemmalaget. Rättsskiparna för kvällen Carl Larsson och Ola Forsberg (bägge från Borås) som vanligt riktigt bra och hade hela tiden en bra dialog med spelarna.

Målen: Tobias Mörby, Ola Hermansson och Sune Nilsson 3, Oskar Karlsson 2, Carl Lindström, Emil Schöld, Victor Dolk, Marcus Persson och Fabian Apell

Assists: Lukas Lilja 5, Emil Schöld och Carl Lindström 3, Casper Johansson, Anton Schöld, Oskar Karlsson, Sebastian Evertsson och Fabian Apell.
Finskt VM guld, alla sörjer inte det :)
2018-12-09 21:18
Det var kanske några som lade märke till att inte Markus Möksy var på plats vid bänken i Alingsås under fredagens match. Var han höll hus ? jo det har väl inte gått någon förbi att VM turneringen detta år avgjordes i Prag och under finalspelet var Skaratränaren där och skaffade input från världens just nu bästa spelare. Ska vi gissa att han inte var en helt objektiv åskådare när Finland besegrade de våra i finalmatchen. Vi har fått lite bilder från resan, vilket vi tackar för.

Intressant också att man kunnat läsa sig till att innebandyn nu är Tjeckiens näst största lagsport. Finland tog nu fjärde titeln på de senaste sex VM turneringarna. Nästa gång 2020 är dom själva arrangörer också, vore väl en fjäder i hatten för oss svenskar att få slå lejonen i deras egen kula...
Vinstsviten intakt efter vinst i Alingsås !
2018-12-07 22:53
Smedjans IF - Skara IBK 5-7 (2-3, 2-2, 1-2)

Bortamatch i Alingsås när div III serien vände och Smedjans IF stod för motståndet. Rutinerade kortet Patrik Sernelid gjorde comeback i hemmalaget igen (och kom att spela en huvudroll) efter en kortare sejour i div I med moderklubben IBK Alingsås (div I). 

Period 1: Skara vann ju senast 6-poängsmatchen mot Tibro och på läktaren var vi oroliga för att man nu skulle få svårt att tända om. Farhågorna verkade besannas när man börjar trevande. Åker också på en utvisning tidigt som resulterar för hemmalaget, alldeles för passivt spel av fyran där. Skara får strax efter en ny tvåa, men här fredar man sig betydligt mer alert. Istället är det Skara som gör nästa mål och det är Martin Lindkvist som efter en brytning avancerar och får på ett rappt skott som susar in skönt över målvaktens axel. Bortaledning för Skara när Casper Johansson från vänsterkanten får ett läge, ser ut som han först letar passning och sedan oannonserat drar upp ett dragskott i målvaktens närmaste kryss. Fanns ett par bra lägen sedan för utökad ledning (Marcus Persson först och sedan Lukas Lilja). Istället kvittering för hemmalaget när deras för kvällen bäste spelare Christer Hallén vinner yta, bra pass och avslut i krysset, inget att göra för Skaras målvakt Tobias Bergstrand. Innan periodslut ny bortaledning, bollen flyttas runt bra och Anton Schöld avslutar med ett lågt direktskott.

Period 2: Alfred Åkervall och Emil Schöld kommer i en farlig kontring i fjärde minuten men Emils skott träffar stolpen. Nästa mål blir ändå bortalagets då Sebastian Evertsson visar prov på sin snabbhet när han rycker förbi en motståndare, släpper ut bollen till Ola Hermansson som knackar in den i nät med en backhand. Snabb replik tyvärr då Smedjan vinner en närkamp, passivt försvar och det är 3-4. Första femman hade svårt att få spets i anfallen ikväll men nu var det i alla fall dags när Emil Schöld fick utrymme att kliva in i höga slottet och få på ett bra dragskott som satt högt i nättaket. Samma spelare hade sedan matchens projektil men bollen tar i underkant av ribban. Sedan tätnar matchen igen när Smedjan tilldelas ett straffslag som Fredrik Blomfeldt förvaltar väl. Match igen med andra ord och här kunde det mycket väl fallit mer mål för bortalaget då Skara tappar bort Patrik Sernelid inte mindre än tre gånger i slutet av mittenperioden. Tobias i Skaras mål svarar här för tre viktiga räddningar.

Period 3: Matchen känns väldigt oviss i slutperioden. Skara har hela kvällen haft svårt att få till passningsspelet och bolltappen resulterar då lätt i situationer bakåt. I ett sådant läge blir Blomfeldt frispelad men skjuter över i bra läge. Nästa mål blir istället Skaras som på nytt rycker åt sig en tvåmåls ledning. Det är Anton Schöld som vänder snabbt och får till ett härligt dragskott som borrar sig in i nättaket. Hemmalaget reducerar dock återigen och slutminuterna blir en nagelbitare. Anton spelar fram Alfred Åkervall men skottet utanför i bra läge. Sebastian Evertsson trampar in framför mål men kommer för nära för att få utrymme för avslutet. Avgörandet kommer istället efter en spelvändning där Skara kommer två mot en och det är Olle Ahlm som nätar snyggt från vänsterkanten. Nu kan inte hemmalaget svara någon mer gång, ja Sernelid får ytterligare en frispelning efter en av dessa många långpass upp på honom, men Tobbe i målet vinner än en gång den duellen. Lukas spelar fram Olle till en bra chans också men matchen slutar 7-5 för ett lättat bortalag, som därmed tar 10:e raka i årets serie. Ja man är ju faktiskt fortfarande obesegrade under detta kalenderåret. Borde vara en bra morot att försöka behålla den sviten inför årets sista match hemma mot Säven nästa fredag !

Summering: Skara är spelmässigt inne i en mindre svacka just nu får man väl säga. Märks kanske främst på att passningsspelet inte riktigt sitter. Men ett styrkebesked att man ändå hittar en "work around" för att fortsätta vinna matcher. De vanligaste målskyttarna hade mer blygsamma roller denna kväll. Ja Tobias Mörby utgick knäskadad efter första perioden. Hoppas det inte var något allvarligt. Vi vet ju att en annan av lagets målgörare Emil Schöld snart packar väskorna och flyger över till Chicago för studier. Spelar ingen roll vem som gör målen, bara dom kommer och ikväll var det brorsan Anton som fick spela huvudroll med två viktiga mål och Olle Ahlm som ju avgör matchen !

Skaras lag:

Tobias Bergstrand (Anton Andersson Hult)
Sune Nilsson, Oskar Karlsson-Alfred Åkervall, Emil Schöld, Anton Schöld
Joakim Johansson, Martin Lindkvist-Lukas Lilja, Olle Ahlm, Marcus Persson
Carl Lindström, Anton Strandroth Frid-Ola Hermansson, Sebastian Evertsson, Casper Johansson
Tobias Mörby, Fabian Apell

Målen:

Anton Schöld 2, Emil Schöld, Ola Hermansson, Casper Johansson, Olle Ahlm, Martin Lindkvist

Utvisningar:

Smedjan 1x2, Skara 2x2
Nyheter från våra lag
P05, 18/12 09:31 
Herrsenior, 16/12 14:08 
P09, 15/12 16:34 
 
Guldsponsorer
Silversponsorer