Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Finskt VM guld, alla sörjer inte det :)
2018-12-09 21:18
Det var kanske några som lade märke till att inte Markus Möksy var på plats vid bänken i Alingsås under fredagens match. Var han höll hus ? jo det har väl inte gått någon förbi att VM turneringen detta år avgjordes i Prag och under finalspelet var Skaratränaren där och skaffade input från världens just nu bästa spelare. Ska vi gissa att han inte var en helt objektiv åskådare när Finland besegrade de våra i finalmatchen. Vi har fått lite bilder från resan, vilket vi tackar för.

Intressant också att man kunnat läsa sig till att innebandyn nu är Tjeckiens näst största lagsport. Finland tog nu fjärde titeln på de senaste sex VM turneringarna. Nästa gång 2020 är dom själva arrangörer också, vore väl en fjäder i hatten för oss svenskar att få slå lejonen i deras egen kula...
Vinstsviten intakt efter vinst i Alingsås !
2018-12-07 22:53
Smedjans IF - Skara IBK 5-7 (2-3, 2-2, 1-2)

Bortamatch i Alingsås när div III serien vände och Smedjans IF stod för motståndet. Rutinerade kortet Patrik Sernelid gjorde comeback i hemmalaget igen (och kom att spela en huvudroll) efter en kortare sejour i div I med moderklubben IBK Alingsås (div I). 

Period 1: Skara vann ju senast 6-poängsmatchen mot Tibro och på läktaren var vi oroliga för att man nu skulle få svårt att tända om. Farhågorna verkade besannas när man börjar trevande. Åker också på en utvisning tidigt som resulterar för hemmalaget, alldeles för passivt spel av fyran där. Skara får strax efter en ny tvåa, men här fredar man sig betydligt mer alert. Istället är det Skara som gör nästa mål och det är Martin Lindkvist som efter en brytning avancerar och får på ett rappt skott som susar in skönt över målvaktens axel. Bortaledning för Skara när Casper Johansson från vänsterkanten får ett läge, ser ut som han först letar passning och sedan oannonserat drar upp ett dragskott i målvaktens närmaste kryss. Fanns ett par bra lägen sedan för utökad ledning (Marcus Persson först och sedan Lukas Lilja). Istället kvittering för hemmalaget när deras för kvällen bäste spelare Christer Hallén vinner yta, bra pass och avslut i krysset, inget att göra för Skaras målvakt Tobias Bergstrand. Innan periodslut ny bortaledning, bollen flyttas runt bra och Anton Schöld avslutar med ett lågt direktskott.

Period 2: Alfred Åkervall och Emil Schöld kommer i en farlig kontring i fjärde minuten men Emils skott träffar stolpen. Nästa mål blir ändå bortalagets då Sebastian Evertsson visar prov på sin snabbhet när han rycker förbi en motståndare, släpper ut bollen till Ola Hermansson som knackar in den i nät med en backhand. Snabb replik tyvärr då Smedjan vinner en närkamp, passivt försvar och det är 3-4. Första femman hade svårt att få spets i anfallen ikväll men nu var det i alla fall dags när Emil Schöld fick utrymme att kliva in i höga slottet och få på ett bra dragskott som satt högt i nättaket. Samma spelare hade sedan matchens projektil men bollen tar i underkant av ribban. Sedan tätnar matchen igen när Smedjan tilldelas ett straffslag som Fredrik Blomfeldt förvaltar väl. Match igen med andra ord och här kunde det mycket väl fallit mer mål för bortalaget då Skara tappar bort Patrik Sernelid inte mindre än tre gånger i slutet av mittenperioden. Tobias i Skaras mål svarar här för tre viktiga räddningar.

Period 3: Matchen känns väldigt oviss i slutperioden. Skara har hela kvällen haft svårt att få till passningsspelet och bolltappen resulterar då lätt i situationer bakåt. I ett sådant läge blir Blomfeldt frispelad men skjuter över i bra läge. Nästa mål blir istället Skaras som på nytt rycker åt sig en tvåmåls ledning. Det är Anton Schöld som vänder snabbt och får till ett härligt dragskott som borrar sig in i nättaket. Hemmalaget reducerar dock återigen och slutminuterna blir en nagelbitare. Anton spelar fram Alfred Åkervall men skottet utanför i bra läge. Sebastian Evertsson trampar in framför mål men kommer för nära för att få utrymme för avslutet. Avgörandet kommer istället efter en spelvändning där Skara kommer två mot en och det är Olle Ahlm som nätar snyggt från vänsterkanten. Nu kan inte hemmalaget svara någon mer gång, ja Sernelid får ytterligare en frispelning efter en av dessa många långpass upp på honom, men Tobbe i målet vinner än en gång den duellen. Lukas spelar fram Olle till en bra chans också men matchen slutar 7-5 för ett lättat bortalag, som därmed tar 10:e raka i årets serie. Ja man är ju faktiskt fortfarande obesegrade under detta kalenderåret. Borde vara en bra morot att försöka behålla den sviten inför årets sista match hemma mot Säven nästa fredag !

Summering: Skara är spelmässigt inne i en mindre svacka just nu får man väl säga. Märks kanske främst på att passningsspelet inte riktigt sitter. Men ett styrkebesked att man ändå hittar en "work around" för att fortsätta vinna matcher. De vanligaste målskyttarna hade mer blygsamma roller denna kväll. Ja Tobias Mörby utgick knäskadad efter första perioden. Hoppas det inte var något allvarligt. Vi vet ju att en annan av lagets målgörare Emil Schöld snart packar väskorna och flyger över till Chicago för studier. Spelar ingen roll vem som gör målen, bara dom kommer och ikväll var det brorsan Anton som fick spela huvudroll med två viktiga mål och Olle Ahlm som ju avgör matchen !

Skaras lag:

Tobias Bergstrand (Anton Andersson Hult)
Sune Nilsson, Oskar Karlsson-Alfred Åkervall, Emil Schöld, Anton Schöld
Joakim Johansson, Martin Lindkvist-Lukas Lilja, Olle Ahlm, Marcus Persson
Carl Lindström, Anton Strandroth Frid-Ola Hermansson, Sebastian Evertsson, Casper Johansson
Tobias Mörby, Fabian Apell

Målen:

Anton Schöld 2, Emil Schöld, Ola Hermansson, Casper Johansson, Olle Ahlm, Martin Lindkvist

Utvisningar:

Smedjan 1x2, Skara 2x2
4:e raka bortamatchen!
2018-12-04 07:12

Vinst igen, men inte utan fight !
2018-12-02 21:01
Tibro IBK - Skara IBK 5-6 (1-2, 1-2, 3-2)

I sista matchen innan serien vänder väntade denna regniga vinterkväll svårt motstånd i form av serietvåan Tibro, dessutom på bortaplan.

1:a perioden: hemmalaget sätter högt tempo från start och försöker erövra boll högt. Skara ser lite stressade ut under inledningen, men hittar sedan in i matchen även dom. Inget tidigt mål åt något håll, men i mitten av perioden öppnas så möjligheterna. I tionde minuten bryter en Tibroforward in fri framför Skaras mål, men Tobias Bergstrand avvärjer bra. Lukas Lilja hittar strax efter Tobias Mörby i slottet, men nu är det Tibros keeper som räddar. Unge Nils Börjesson (dubbel licens denna säsong då han även tillhör Skövdes div II lag) visar sin farlighet när han träffar stolpen. Tibro tar strax efter ändå ledningen efter ett skott utifrån som går in högt i målet. Sedan får Skara spela power play och just som vi tycker passningarna går för långsamt så får man till det, Joakim Johansson skott och Lukas Lilja slår in returen, kvitterat. I slutminuten tar också bortalaget ledningen när Marcus Persson mycket snyggt från en position bakom kassen hittar Tobias Mörby som klivit ur bevakningen och lyfter in ledningsmålet.

2:a perioden: återigen hemmalaget som kommer ut starkast. Kvitteringen till 2-2 redan i andra spelminuten. Man får skjuta väl enkelt och Tobbe är skymd av egen spelare framför målet. Snabbt svar från Skara, för i fjärde minuten så är det Lukas som hittar Mörby,  avslut via backhand och ny bortaledning. Sedan vinner Martin Lindkvist en närstrid som resulterar i en tvåa på en hemmaspelare. Nu är passningstempot påkopplat och Lukas Lilja hittar Tobias Mörby som gör sitt tredje mål för kvällen, lågt snabbt avslut den här gången. Inga fler mål i perioden men Nils Börjesson trampade in i slottet och sköt bra som Bergstrand räddade med axeln. Tobias hade sedan också ett av många bra utkast som nådde Sebastian Evertsson som kommer fri, men är för nära keepern för att kunna få till ett riktigt vasst avslut.

3:e perioden: Skara försöker hålla ihop laget och inte bjuda på ytor. Fungerar bara till en början sen väller anfallen in allt tätare. Återigen Nils Börjesson som kan trampa in från egen zon in i Skaras höga slott och träffar stolpen. Strax senare kommer ändå 3-4, pass från hörnet in i slottet och ett skickligt avslut runt Skarabackens ben och klubba. Sedan gör Tobias Bergstrand i sjätte minuten matchens räddning liggandes. I minuten efter är det istället bortalaget som kan öka ledningen till 3-5 när Carl Lindström lossar från mittzon, målvakten räddar, men inte bättre än att Casper Johansson vaket rakar in returen. En och en halv minut till fram i handlingen och nu är det Carl Lindströms långskott från mittplan som går in högt i målet. Stort jubel och här trodde man att det var spiken i kistan för Tibro. I mitten av perioden har vi en riktig hawaiiminut där Alfred Åkervall i en kontring först träffar stolpen (eller var den där rent av inne ?). Där efter vänder spelet och Tibro får iväg 3-4 avslut mot Skarakassen, men Bergstrand är omutlig. 
Time out från hemmalaget som gör ett sista försök och det räcker med 15 sekunder så ligger bollen i Skaras nät. En erövring av boll i Skaras zon leder fram till målet. Sedan blir det än mer spännande när Tibro får spela power play och det räcker med 20 röda sekunder så har hemmalaget fått kontakt igen, 5-6. Nu är det bortalagets tur att ta time out med 6 minuter kvar att spela. Känns förstås nervöst hela vägen in men man lyckas ändå hålla undan fram till den nionde raka segern !

Summering: alla lag i serien kommer vara heltaggade för att bryta Skaras segersvit. Därav lär det bli fler tuffa matcher framledes. Idag mötte man ett riktigt bra Tibro och ingen hade kunnat protestera om de hade fått med sig ett oavgjort slutresultat. Men bra lag har ofta marginalerna på sin sida vilket var fallet för Skara ikväll. Andra femman var bra i bortalaget under hela matchen. Mörbys tre mål och Tobias Bergstrands 37 ! räddningar var tillsammans med ett jxvla slit från hela laget segerreceptet ikväll.

Skaras lag:
Tobias Bergstrand (Anton Andersson Hult)
Sune Nilsson, Oskar Karlsson-Alfred Åkervall, Emil Schöld, Ola Hermansson
Joakim Johansson, Martin Lindkvist-Tobias Mörby, Marcus Persson, Lukas Lilja
Anton Strandroth Frid, Carl Lindström-Anton Schöld, Casper Johansson, Sebastian Evertsson
Fabian Apell, Jakob Klasson

Mål: Tobias Mörby 3, Lukas Lilja, Caper Johansson, Carl Lindström
Ass: Lukas Lilja 2, Joakim Johansson, Marcus Persson, Sebastian Evertsson och Carl Lindström

Skott: Tibro - Skara 42-29 (8-11, 13-9, 21-9)
Utvisningar: Tibro 2x2, Skara 2x2

Publik: 225
Nyheter från våra lag
 
Guldsponsorer
Silversponsorer