Skara Innebandyklubb
Följ A-truppens försäsongs träning på Instagram!
2019-05-21 11:33
ibkskara (Instagram)
I år så har vi i innebandyn (Skara IBK A-trupp) valt att samarbeta med stadens hockeyförening Skara IK.

Våra pass kommer att va styrda av duktiga Malin Wallete som är otroligt kunnig inom detta område.

(Skadeförebyggande träning samt att vi skall komma så redo vi bara kan tills säsongstart)

Följ lagets resor på Instagram: (länk nedan)

Årsmöte sön 16/6 kl 18.00
2019-05-09 12:57
Alla medlemmar är välkomna till Vilanhallen för Skara IBK:s årsmöte!

Sön 16 juni
Kl 18.00
Vilanhallen, konferenslokal 2:a vån

Kaffe och kaka, bjuds det på!

Välkomna.... 🖤💜

Informationsmöte Juniorlag
2019-05-08 07:04
Tisdagen 14/5 kl 18.30 har vi ett informationsmöte i vilan för spelare och föräldrar!

Där vi kommer presentera vår nya Huvudtränare Daniel ”Danne” Rudquist och de övriga tränarna för juniorlaget! Kommer vara 4 ledare kring laget!

Det kommer informeras om försäsong, serie osv!

Tänkta spelare är från 2003 och äldre spelare födda ner till 1997!

Varmt välkomna Styrelsen!
Äntligen.... ny Juniortränare klar!
2019-05-07 23:31
Huvudtränare J Lag Daniel Danne Rudquist
Idag blev det klart med juniortränare för Skara IBK:s juniorlag!
Namnet är Daniel ”Danne” Rudquist, 38 år och bor i Fristad! Danne är kanske mest känd som domare men har även många år som ledare, bla Fristad herr div2 och tränare i Wårgårda dam div1.

Nu tar Skara nästan steg för att utveckla klubben och få egna ungdomarna att få en bra utveckling!

5 snabba !!

•Varför blev det Skara IBK?
Stabil o trygg förening med bra styrelse och en klubb på frammarsch!

•Dina förväntningar på Skara IBK som förening?
Fortsätta brinna för det de gör, ta små steg i taget, liten förening med stor potential.

•Varför ett Juniorlag, när du tränat A lag i högre divisioner?
Saknat ungdoms innebandyn de senaste åren, när frågan kom från Skara, tvekade jag inte en sekund!

•Hur vill du J-laget ska spela?
Rolig och snabb innebandy som Publiken ska gilla och vilja komma ner till Vilanhallen och se!

•Du har 9 mil enkel resa, vad gör du i bilen, Pratar du i mobil el vad lyssnar du på?
Ringer Minkken så blir det inte mycket musik men annars blir det radio!

Vi ser fram mot en trevlig säsong och hälsar Danne välkommen till Skara IBK och hårt satsande J lag!

// Tommy Snögren
Årsfest/avslutning ledare och seniortrupp 18/19
2019-05-06 10:39

4 maj så var det dags för klubben och seniortruppen  att stänga säsong 2018/19 på riktigt.

Årfest/Avslutning skedde på Jula hotellet i konsthallen.

Tränare samt ledare i föreningen, styrelsen och seniortruppen var inbjudna.

Stor uppslutning från våra ungdomsledare till styrelse till spelare.

Fin och mysig miljö med mycket god mat varvandes under kvällen med prisutdelning för seniortruppen samt mycket mingel.

Till kaffet efter maten så passade festkommiten i seniortruppen på att dela ut sina årliga priser som lockade till en hel del skratt och många fina tal, i vissa fall rörande.

Efter att ledarna blev avtackade av spelartruppen för en väl genomförd säsong så valde Stefan Frid att ta tillfället i akt att tacka för sina år i föreningen (pga jobb). Han lovade oss att fortsätta vara en hängiven supporter i fortsättnigen och passade bollen vidare att fortsätta de vi påbörjat!

Han ser verkligen fram emot att följa lagets resa säsong 2019/20 i div2.

Pristagare:

Bild 1: Träningsnärvaro

Alfred Åkervall och Casper Johansson

Bild 2: Poängkungar Div 3 och U1

Div 3: Lukas Lilja 44p 14mål 30 ass (delad 1 i poängligan i serien)

U1: Alfred Åkervall 35p 18mål 17 ass (vinnare i poängligan i serien)

Bild 3: Världefullaste spelare Div 3 och U1

Div 3: Tobias Bergstrand

U1: Filip Lundberg

Bild 4: Årets nykomling / Årets utveckling

Nykomling: Anton Schöld

Utveckling: Anton Hult

Bild 5: Årets Spelarkaraktär:

Tobias Mörby

För att få reda på vilka spelare som fick festkomittens priser, se seniortruppen sida.

Stort tack till alla för en väl genomförd säsong och trevlig avslutning!

Mixcupen
2019-04-28 23:34
Under söndagen så körde vi andra året av den interna mixcupen där stor som liten spelare deltar och mixas ihop i olika lag. Riktigt kul att se att det verkligen fungerar både för stora och små och bidrar till  en god "klubbkänsla" !

Hur gick det då, jo Lag 4 och Lag 5 vann sina respektive grupper och möttes då i en ren final där Lag 4 gick segrande ur striden (2-1). Skyttekung under dagen blev Måns Nilsson Kjäll (8 bast !), som verkade hitta kryssen från alla håll !

Tack alla för goda insatser !

Lag 4 Grön: Edvard Dirfeldt, Rebecka Dirfeldt, Carl Lindström, Linus Helin, Jonatan Johansson, Erikas Sapiris, Marcus Sunnerdahl, Melker E Svensson, Lukas Strand, Måns Nilsson Kjäll, Hannes Axelsson Nyberg.
Juniorlag, 12/05 22:01
Juniorlag, 12/05 21:28