Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Gräsroten ... Svenska Spel
2019-11-13 12:50
Pengar från Svenska Spel, Gräsroten !
Om man har registrerat spelkort hos Svenska spel, så kan man anmäla sig till Gräsroten, man kan ha tre klubbar som man vill gynna! varje gång man spelar får då klubben pengar från Svenska Spel! 

Har man anmält en gång, så rullar det på! Väldigt enkelt för ge pengar till klubben idag var det utdelning.... Har ni inte anmält er till Gräsroten så gör det!!! läs på Svenska Spel om Gräsroten om ni är nyfikna på att veta mer! 

Ni ser andra klubbar i vårt område hur mkt de får in....  många bäcker små....! 

Med vänliga hälsningar 
Tommy Snögren
Hemma bra men borta bäst !
2019-11-08 21:46
Tranemo IBK - Skara IBK 2-5 (0-3, 2-1, 0-1)

Långa bortaresor till Västergötlands yttre gränser har inte varit någon nackdel för a-laget så här långt. Skara hade ju nyss överraskat med vinst mot topplaget Tygriket borta och nu var det ett annat lag som ligger på slutspelsplats som fick se sig besegrade i sin egen kula.

Bortalaget var snabbast ur blocken och hade en nära nog perfekt första period. Fullt fokus och alla gjorde vad man skulle och i den senare delen av perioden kom också utdelningen framåt. Johan Björkman (assist Lukas Lilja) gav Skara ledningen och sedan 0-2 från 16-årige Jonathan Johansson (assist Emil Skillermo). PP-spel i slutskedet och 0-3 från Alfred Åkervall (Lukas Lilja). Utmärkt period !

I den andra perioden fick hemmalaget en större del av spelet. Men det är ändå Skara som även gör nästa mål och det är poängkungen Lukas Lilja som nu får näta på Björkmans assist. Matchen tar dock inte slut där utan Tranemo kryper närmare genom två reduceringsmål och det är deras spetsspelare Johan Magnusson som har del i bägge målen. En spelare som annars bortalaget lyckades har bra bevakning på matchen igenom.

Tredje perioden och hemmalaget försöker forcera men kör allt som oftast fast mot en väl fungerande defensiv. Var det inte bolltäck så stod en Tobias Bergstrand i fortsatt storform och räddade det som kom fram. Tiden rullade faktiskt på tämligen snabbt i slutperioden utan alltför mycket avblåsningar och i slutminuten fastställde Skara slutresultatet till 5-2, målet från Emil Skillermo (Alfred Åkervall).

Skaras tränare Håkan Billman av förklarliga skäl mycket nöjd med sina adepter. Han framhöll i första hand förstås en stark kollektiv insats som möjliggör segern. Man hyllas från bänk lika mycket för täckta skott som mål och assists. Spelare som redan nämnde Bergstrand och kraftfulle Alfred Åkervall är både i högform och kul att unge Jonathan Johansson i sin blott andra match nu också fick göra mål från sin backposition. En liten motgång för laget måste ändå noteras då backen Sune Nilsson slog upp sin skada igen och lär nu bli borta några veckor.

Skara med en viktig vinst upp på femte plats i en tabell där många lag börjar röra på sig underifrån också. På fredag väntar hemmamatch mot serietrean från Wårgårda.

Skottstatistik
Tranemo - Skara 33-28 (11-11, 11-9, 11-8)

Utvisningar
Tranemo 1*2
Skara 1*2

Publik
250 personer


Förlust även för damerna
2019-11-03 21:53
IBK Vänersborg - Skara IBK 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

En match som trots slutresultatet innehöll mycket målchanser men två duktiga målvakter hjälptes åt att hålla siffrorna nere och spänningen på topp från början till slut. Hemmalaget mer passningssäkra och Skara svarade med att kämpa och slita över hela banan som vann fördelar. Fler mål kunde absolut fallit under inledningsperioderna där Vänersborg prickade stolpen och Skara underkant ribba och ut.

I slutperioden kommer första (och som det skulle visa sig det avgörande målet) när hemmalaget lyckades med en variant på ett frislag som överraskade Skaratjejerna. Inslag på egen planhalva där alla hemmaspelare bytte utom en som istället sätter igång spelet snabbt mot inrusande spelare. I spelsekvensen tappar Skara i stressen som uppstår markering och avslut upp i krysset ställer en för dagens annars helt omutlig bortamålvakt (Olivia Ottosson). Bortalaget har chanser till kvittering men lyckas aldrig spräcka nollan denna dag. 

Beröm till hela laget för en gedigen insats som så när gav poäng. Extra plus till redan nämnda Ottosson och forwardsen My Tauru och Maria Dahlman. Skaraledarna prisade också domarna Sven Persson och Fredric Nilsson för en 100 % insats.

En haltande tabell när Elfhög dragit sig ur denna serien ger nu ett ofrivilligt uppehåll till den 23 november då bortamatch mot Lockerud väntar Skaralaget. 
Förlust för Herrarna mot Sandared
2019-11-03 21:12
Skara IBK - Sandareds IBS 1-6 (0-2, 0-1, 1-3)

2-kronas match med 220 åskådare i Vilanhallen. Skaralaget lyckades trots detta inte bli första laget som luggade serieledande Sandared på någon poäng. Segersiffrorna kan skvallra om en enahanda historia och i en och en halv period kan det måhända stämma. Men där efter vågade sig hemmalirarna fram allt mer och kunde med lite flyt kommit betydligt närmare i målprotokollet.

En första period där bortalaget hade det mesta och bästa av spelet. Hemmalaget håller ihop sin defensiv bra. Men ett ödesdigert bolltapp på mitten ger senare bortalaget läget till 0-1. Senare i perioden Skaras bästa chans när Emil Skillermos skott så när letar sig in, men i sekvensen efter en spelvändning som istället resulterar i tunga 0-2. Bägge lagen väldigt heta, inte minst efter en skärmytsling mellan Jocke Johansson i hemmalaget och Rikard Stenbäcken i bortalaget.

Samma spelbild i halva andra och ett 0-3 efter ett frislag. Fler bortamål kunde fallit men Tobias Bergstrand håller hemmalaget kvar i matchen. Men ju längre sedan perioden gick så kom hemmalaget allt bättre in i matchen. Man började skapa allt bättre lägen, dock ofta skotten utanför ramen. Man har också ett par numerära underlägen men boxen i Sandared är fortsatt svårforcerad. Jättechans strax innan periodslut när Emil Skillermo och Carl Lindström kommer fram i ett farligt två mot ett läge.

I den sista perioden klarar Skara av ett box play på ett bra sätt, får sedan ett eget PP och här räcker det med 4 sekunder för att Emil Schöld kan reducera efter skott från vänsterflank på Lukas Liljas passning. Här följer sedan en ganska avgörande minut där hemmalaget plötsligt svärmar i bortalagets zon. Plötsligt hittar man lägen som aldrig tidigare, men avsluten missas eller Sandareds målvakt parerar duktigt. Närmast är Sune Nilsson som får öppet mål, men inte hinner ställa in siktet. Spelvändning mitt i kanonaden och bortalagets för kvällen klart starkaste spelare Peter Lindgren är arkitekten bakom blytunga 1-4. Strax efter också 1-5 i spel fyra mot fyra och matchen förmodligen avgjord. En hyllning till inställningen i hemmalaget som trots underläget fortsätter kriga in i kaklet, man skapar mängder med bra chanser, men studsande bollar runt mållinjen är så nära man kommer.

Ingen skam att förlora mot bra lag och det är ju Sandared. Man hade ett väldigt tight lag som var svåra att få klara chanser på. Hade varit spännande att se vad som egentligen kunde hänt om Skara fått in ett 2-3 mål i den sekvensen i tredje perioden när serieledarna såg lite sårbarare ut.

Pris till Peter Lindgren i bortalaget och Tobias Bergstrand i hemmalaget som var planens två bästa aktörer.

Skott Skara - Sandared 20-39 (3-12, 6-13, 11-13)

Utvisningar: Skara 2*2, Sandared 5*2
Tack alla som deltog i 2kr matchen
2019-11-03 20:26
God söndagkväll! 

Vill tacka alla företag och privatpersoner som sponsrade till 2kr match och kunna bjuda publiken på entrén! 
Även tack till de 220 personer kom och det blev en bra slant till klubben!


Åter igen, stort tack!

Styrelsen 
Inbjudan till vårt lag födda 2011
2019-10-27 22:19
Vi tar gärna emot fler pojkar och flickor födda 2011. Laget har det här året börjat spela matcher och tränar på torsdagar i Viktoriaskolan kl 17-18 samt lördagar (ojämna veckor) på Viktoriaskolan kl 09.00-10.30

Välkomna !

Jessica, Markus och Tomas
Nyheter från våra lag
P08, 13/11 07:15 
P08, 13/11 07:07 
P04, 10/11 22:22 
Innebandyskolan 2012, 10/11 21:04 
 
Guldsponsorer
Silversponsorer