Seger efter förlängning !
2019-11-16 07:50
Skara IBK - Wårgårda IBK 7-6 (3-1, 2-4, 1-1, 1-0)

Det blev en ny viktoria för A-laget när man fick besök av Wårgårda på fredagskvällen. En match med olika ansikten, men där segern mycket rättvist hamnade hos Skaralaget.

Skara hade en mycket bra öppningsperiod senast mot Tranemo. Samma visa ikväll där man sköljer över ett sömnigt bortalag med högt tempo, press och ett snabbt effektivt passningsspel. Alfred Åkervall hittar Emil Schöld fri i slottet redan i första minuten och Schöld visar att han är en synnerligen effektiv sniper. Brodern Anton passar till Martin Lindkvist (som fick pris som bästa hemmaspelare i matchen) som från mittplan får på ett dragskott av tung kaliber till 2-0. Reducering Wårgårda där man lurar hemmamuren vid ett frislag. Skara ökade sedan på till 3-1 där Olle Ahlm serverar en fin macka till Sebastian Evertsson som kommer fri och inte mindre snyggt väntar ut målvakten och lyfter in bollen. Kraftig dominans för hemmalaget hela perioden.

Andra perioden och man märker direkt att inte hemmalaget lyckas fortsätta med riktigt samma driv. Samtidigt eller just därför får Wårgårda mer tid att hitta eget spel. Tidig reducering där man effektivt skymmer bort Skaramålvakten Tobias Bergstrand och sätter returen. Ny tvåmålsledning efter att Alfred Åkervall från snäv vinkel slår in bollen framför mål och en Wårgårdaförsvarare olyckligt styr in bollen i eget mål. Sedan i mitten av perioden kommer olycksminuter för hemmalaget. Wårgårda kan först reducera i power play till 4-3 (stolpskott först och sedan mål på retur). Sedan också 4-4 20 sekunder senare, skott från flank som går in vid första stolpen. En minut till och ny är det plötsligen bortaledning efter att man alldeles för enkelt får spela in till fri spelare i slottet som knackar upp en backhand otagbart i nät. Här tar Skara time-out och Anton Andersson Hult kommer samtidigt in i hemmakassen då Bergstrand inte har sin kväll, även om det nog bara var mål nummer 4 som han borde tagit. Viktig kvittering innan periodslut där Anton Schöld mycket snyggt med en diagonal hittar Alfred Åkervall som direktskjuter in 5-5.

Sista perioden och i denna väger spelbilden åter över kraftigt för hemmalaget. I fjärde minuten har någon (Lukas Lilja ?) ett avslut där man tror att bollen är inne. Det rasslar till i nätet men kanske var den den duktige bortamålvakten Viktor Pettersson som med en akrobatisk parad får bort bollen och samtidigt rör droppnätet. Skara fortsätter att trycka på men har svårt att få till några riktigt öppna lägen. Skottförsöken är inte heller av bästa märke. Wårgårda får givet sina kontringslägen, men försvaret och Hult i kassen klarar utan större problem. Man går och väntar på förlängning när hemmalaget (Emil Skillermo) drar på sig en utvisning för att han slår bort bollen vid ett frislag. Riktigt kritiskt läge men PP-spelet är rätt långsamt och Skara reder sig bra utan missöden. När man blir fulltaliga igen är nyss inkomne Emil Skillermo nära att näta direkt. Gör inget då man har en brorsa som fixar biffen, Linus Skillermo stöter fram i andra våg och sätter skott i nättaket. Stort jubel i hallen, ett segerjubel trodde vi alla. Men bara 17 sekunder senare (och 45 sekunder kvar av matchen) så får Wårgårda distansskjuta in en boll som Hult klarar men för tredje gången denna kväll är det en bortaspelare som är snabbast framme på returen och på volley stöter in kvitteringen.

Nåväl i förlängningen är det i alla fall inget snack. Det tar bara 30 sekunder så hittar Anton Schöld Emil Skillermo som mycket snyggt sätter punkt för kvällen med sitt 7-6 och segerjubel nummer två då i hallen !

Skara var det klart bättre laget större delen av kvällen och förtjänade nog egentligen alla tre poängen. Men samtidigt så får man inte ha för låga dalar och det hade man nu i mitten av andra perioden och straffades hårt. Många av bortalagets mål kom ju inte på att man spelar bort Skara utan det är distansskott där man tillåts vara först på returerna. Wårgårda var också duktiga på att skymma våra målvakter. Mycket positivt i hemmalaget som har ett härligt go, med högt tempo. I första perioden var man också fantastiska på att täcka skott och saluterar också mycket riktigt de som offrar sig.

Nästa vecka väntar Vänersborg borta. Med ett par hängmatcher i omgång 8 börjar man skönja att det kan bli en väldigt jämn serie. Det är bara Sandared i topp och Falköping längst ned som sticker ut.

Målen: Alfred Åkervall 2, Sebastian Evertsson, Emil Schöld, Emil Skillermo, Linus Skillermo, Martin Lindkvist
Assists: Anton Schöld 3, Sebastian Evertsson, Olle Ahlm, Alfred Åkervall, Martin Lindkvist