SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Skara IBK
BLI MEDLEM
Vinst borta mot Tibro !
2023-01-29 20:21
Vårt herrlag åkte på lördagen till nykomlingen Tibro och spelade kvällens match i nya Baggebohallen, inför en fullsatt läktare. Efter 3.38 satte Skaras nr 19 Marcus Persson in första målet, skönt att Marcus är tillbaka efter ett långt skadeuppehåll och visar han är på fortsatt hög nivå!
Senare fick Tibro en straff som Tobias Bergstrand inte kunde rädda. Perioden spelades i högt tempo men Skara tog åter igen ledningen genom Sebastian Evertsson, tid 06.44 och det stod sig perioden ut.
 
Period nr 2 började som den första slutade i högt tempo. Spelat var stundtals hetsigt men så ska det vara i ett derby. Perioden vanns av Tibro och hade en ledning med 5-4 inför sista! Målskyttar i andra för Skara var Timmy Gustafsson x2.
 
Martin Lindqvist 5-5, 8,38 in i tredje och Skaras började få utdelning och bollarna rullade in. Marcus Persson, Emil Schöld gjorde att Skara fick en 5-8 ledning. Tibro tog ut målvakten och fick in ett sista mål i slutminuten men Skara kämpade på och vann välförtjänt med 8-6!
 
Skönt och se den vilja och glöd som fanns i den lila dräkterna idag! Ska även nämna Tibros unge nr 18, Hampus Fredriksson-03, som gjorde 4 mål för Tibro denna kväll! Skönt med 3 pinnar och de tillresa Skara supporterna hurrade för Ola Hermansson (två assists också) som firade sin 30 årsdag med denna seger! Tack vare segern så har Skara häng mot kvalstrecket igen.
 
Nästa match för Skara är 3/2 19.30 mot Borås IBF, Välkomna då !
En match att försöka glömma...
2023-01-20 20:53

Skara IBK - Rydboholms SK 5-9 (0-3, 2-3, 3-3)

 

Då Skara åtminstone avslutade matchen senast mot Tygriket bra och har börjat få tillbaka lite fler spelare i truppen andades man lite optimism inför kvällens viktiga hemmamatch mot Rydboholm. Det fick man för...

 

Men Skara startade ändå matchen bra och första tio är man det bättre laget. I mitten av perioden får Marcus Persson (tillbaka ikväll efter sin långtidsskada, det enda positiva ikväll skulle det visa sig) på ett vasst skott som RSK:s duktiga målvakt Erik Christoffersson får tåspetsen på och bollen klingar upp i hans högra stolpe. Minuten senare gör istället bortalaget 0-1. Därifrån kapsejsar i det närmaste Skaras spel. Passningarna blir allt sämre och man undrar ibland vad det är för fel på spelarnas klubbor, På 0-2 är hela hemmalaget med hem i egen zon, ett halvtaskigt inspel från kanten passerar tre hemmaspelares klubbor på ett nästan genant sätt och en fri spelare på bortre stolpen kan raka in bollen i öppet mål. Första perioden slutar 0-3 och Skara har satt sig i samma uppförsbacke som förra helgen.

 

Två perioder kvar och kunde man bara komma upp i normal nivå så fanns förstås alla möjligheter att göra match av detta. MEN andra perioden är tyvärr inte mycket bättre. Man tvingas av naturliga skäl öppna sig lite mer bakåt och Rydboholm utnyttjar sina lägen med imponerande effektivitet. Avsluten sitter i nättaket (men i för fria lägen, då Skara istället oftast tvingas skjuta mot täck). Ställningen efter andra perioden är 2-6 och det går tyvärr inte att säga att det var direkt orättvist.

 

I sista perioden tappade hemmaspelarna humöret och drar på sig lite utvisningar och det är mänskligt att reagera när det mesta går emot, visar åtminstone att man ville mer med denna kvällen. Sista tio minuterna av matchen duggar målen tätt men till ingen störe nytta. Matchen slutar 5-9 och detta är en match att försöka glömma så snabbt som möjligt, då denna insats förstås inte skall räcka till poäng mot något lag på div 2 nivå. Bästa spelare i bortalaget Hugo Stridh och redan nämnda Erik Christoffersson. Ingen spelare i hemmalaget kommer ikväll upp i normal nivå. Om man nu hade börjat få tillbaka några spelare i laget så föll viktiga backen Fabian Appell bort redan i första perioden med en fotskada.

 

Målen: Emil Schöld, Marcus Persson, Martin Larsson, Andreas Andersson och Casper Johansson

 

Utvisningar: Skara 3*2, 1*10, Rydboholm 2*2

 

Publik: ca 50

Förlust i Kinna
2023-01-14 21:04

IBK Tygriket 99 - Skara IBK 5-4 (3-1, 2-1, 0-2)

 

A-laget föll med uddamålet på fredagskvällen nere i Kinna. Med det fick Tygriket revansch för förlusten i Skara i höstas. Det var även på förhand en svår match då hemmalaget med Alfons Svenssons intåg efter några omgångar vuxit rejält som lag.

 

Skara gör ändå enligt rapporterna en bra insats och fått tillbaka en del av de spelare som inte kunde spela på slutet av förra året. Tyvärr kom man tidigt under med 3-0 men lyfter sedan allt eftersom. Man skapade väl så många chanser och lyckades speciellt under andra hälften av matchen stänga av de ytor Tygriket sökte. I sista perioden gör man 5-3 och 5-4 men kvitteringen uteblir.

 

Plus för laginsatsen och inte minst Hult i målet som var tillbaka i laget.

 

Målen: Ola Hermansson, Andreas Andersson, Casper Johansson och Sune Nilsson.

 

På fredag väntar viktig hemmamatch mot Rydboholm. Serien är jämn och det finns närhet till såväl kval upp som nedflyttning nedåt för många lag nu.

2008 laget har slagit till igen !
2023-01-07 20:53
Ladda album (+8 bilder) >>

Skara IBKs P14 lag har verkligen inte legat på latsidan över jullovet. Ja ok från sista matchen i serien och fram till nyårsklockorna kunde man ladda lite i lugn och ro. Men sen bar det först iväg upp till Uppsala 2-4 januari för deltagande i den svåraste 2008 klassen i världens största innebandycup (Storvretacupen). Här fick man verkligen bekänna färg mot ruggigt starka lag. Man fick oavgjort mot Sirius och knapp förlust mot Ekerö och Tillberga, medans det blev klar förlust mot finska EräViikingIT. Ut även tidigt i B-slutspelet sedan mot AIK. Noterbart att det var 4 st finska lag och ett tjeckiskt till kvartsfinalen. Vann gjorde till slut finska Turun Palloseura över Vallentuna i finalen.

 

Något stukade och man måste ju rimligtvis också varit fysiskt trötta följde man sedan upp med deltagande även i Skövdes Sibben Cup direkt efter 5-7 januari. Här var det omvända handen med fyra raka segrar i gruppspelet. Man vinner sedan en tuff semifinal mot starka Fröjered och där efter väntade final mot minst lika starka Fagerhult. Bägge dessa motståndare från distriktet har man förstås erfarenhet av tidigare och det är alltid tuffa matcher. 

 

Truls Persson gav Skara ledningen redan i andra matchminuten efter ett handledsskott från högerkanten. Där efter tog Fagerhult i mångt och mycket över spelet. Skara backade hem och lät Fagerhult få vara bollförande, men var skickliga på att inte släppa skott från slottet och hålla markering framför kassen. Täckte skott gjorde man för övrigt förtjänstfullt hela matchen. Det som ändå gick förbi plockade Lukas Strand med pondus åt sig.

 

I andra perioden trycker Fagerhult på ännu hårdare. Man har ett stolpskott och Lukas gör några riktigt bra räddningar innan man inte längre kan stå emot och då är det en pass över centrallinjen med avslut i nättaket som krävdes. Många minuter kvar då och man hade med spelbilden på näthinnan svårt att tro att Skara skulle kunna överleva fram till en förlängning eller straffar. I minut 12 har Fagerhult också ett skott i insidan av stolpen. Men sen under de 5-6 sista minuterna så lyfter Skara ändå upp spelet och börjar skapa lite chanser själva. Ja inte nog med det med drygt fyra minuter kvar så får Måns Kvarndal en dubbel skottmöjlighet och i trängt läge sitter 2-1 för Skara och vilt jubel. Fagerhult tvingas upp än mer och börjar nu blotta sig bakåt och är inte lika täta bakåt som Skara varit. Plötsligt sitter då också 3-1 och nu är det från Louie Nymans klubba ! Skara får i slutskedet en utvisning, time out från Fagerhults bås förstås, målvakten ut, men det bär sig inte bättre än att Skaras kapten och fältherre Milo Adlivankin från egen zon vispar in 4-1 och matchen är punkterad.

 

Det tar på krafterna att spela cuper och att då genomföra två på varandra och lyckas mobilisera in i slutet och ro hem en andra cupbuckla under 2022/23 (Onyxcupen också i höstas) är verkligen beundransvärt av laget ! laget deltar ju också i två seriespel i Västergötland, en för sin egen åldersklass där man leder och även en för 2007 or och där hänger man med bra, med många tuffa givande utmaningar.

 

Grattis igen Alla !!

 

Fotnot: Skara vann även pausen där Edith drog ned applåder efter imponerande akrobatik. Alltså pappa Per klarade på sin tid i gymnastiken förmodligen bara en kullerbytta, med knuff ? :) så vi misstänker Karolina fixat dom generna.

Skara gillar förlängningar !
2022-12-16 22:36
Ladda album (+9 bilder) >>

Skara IBK - BK Halna 8-7 (2-3, 3-2, 2-2, 1-0)

 

För femte gången redan denna säsongen har vi så bevittnat en Skara IBK match sluta i förlängning. Bra facit där också att man tre gånger fått med sig en extra poäng (en har slutat oavgjort och den första mot Fröjered förlorades).

 

En hel drös med spelare saknades till denna matchen och eftersom man kom från några mindre bra insatser var väl inte oddsen direkt jättebra inför kvällen. Men ack så man bedrog sig för här hade verkligen hela laget knutit näven och gett sig själva fxn på att sälja sig dyrt. 

 

Halna annars klart bäst i första perioden. Snabbt passningsspel och man lyckades väl med sista passningen över centrallinjen, med snabba avslut som resulterade. Dock bara 2-3 på tavlan och i de två efterföljande perioderna hängde hemmalaget med på ett helt annat sätt. Man täckte upp ytor bättre, bjöd sällan på tappade bollar i mittzonen och vågade följa med upp med hela laget när tillfälle gavs.

 

Halna dock oftast i förarsätet målmässigt och man trodde nog att Halnas 6-7 mål blott 6 sekunder efter Emil Schölds kvittering till 6-6 skulle knäcka hemmalagets stridsvilja. Men man tog sin timeout plockade målvakten och sätter kvitteringen i nittonde minuten (Carl Lindström). Om det var stort jubel där så överträffades det väl bara av det efter Ola Hermanssons 8-7 tidigt in i förlängningen.

 

Skönt med en liten framgång igen så här innan julupphållet. Nu finns det nästan en månads att läka en del av lagets skador inför vårsäsongen. Fabian Apell fick pris som bästa hemmaspelare, Måns Pettersson i kassen flera viktiga räddningar men ja hela laget förtjänar överbetyg för denna insats. 

 

Målen: Sebastian Evertsson 3, Emil Schöld 2, Ola Hermansson, Fabian Apell och Carl Lindström

Assists: Carl Lindström 3, Emil Schöld 2, Ola Hermansson, Elias Gustavsson, Sebastian Evertsson

 

Skott: 26-25 (9-10, 9-8, 7-7, 1-0)

 

Utvisningar: Skara 1*2, Halna 1*2

 

Publik: 71

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
P08, 30/01 21:57 
P08, 28/01 10:55 
Innebandyskolan 2015, 25/01 13:57 
Innebandyskolan 2016, 24/01 22:34 
P08, 19/01 09:03 
 
Guldsponsorer
Silversponsorer