SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Skara IBK
BLI MEDLEM
Förlust i sudden i premiären !
2022-09-21 22:07

Skara IBK - Fröjereds IF 8-9 (0-2, 3-3, 5-3, 0-1)

 

Skara och Fröjered tjuvstartade på onsdagskvällen division II serien. Detta beroende på att Ostmässan tar över hallen kommande helg. Fröjered vann ju division III i stor stil föregående säsong och visade från start med sitt unga lag att man avser göra avtryck även denna säsong. Bortalaget var klart rappare än ett Skara där man vet med sig att man ligger efter i förberedelser till denna säsongen. Då räcker det inte att man var i kval till div I i våras, form är färskvara. Alldeles för mycket enkla bolltapp från hemmalaget och 0-2 efter inledningsperioden logiskt.

 

Andra perioden började inte mycket bättre och efter 0-4 redan efter dryga fyra minuter befarade man ett ras. Men allt eftersom perioden flöt på tog sig hemmalaget sakta men säkert in i matchen. Efter tre mål av poängkungen Andreas "Ante" Andersson hade man tagit sig upp till 3-5 efter andra perioden. 

 

Sista perioden blev halvt galen där ett tidigare uträknat Skara jagade sig ikapp mot ett Fröjered som i sin iver att jaga hemåt drog på sig den ena utvisningen efter den andra. Här kunde man skönja att den större rutinen i Skaras lag betalade sig mot ett Fröjered som kände rädslan att tappa matchen trots den stora ledningen. Skara kvitterade till 7-7 efter 14 minuter och fick sedan ytterligare en chans i numerärt överläge, men släpper då istället in ett mål och det för andra gången i PP under slutperioden. Starkt här dock att inte hänga läpp utan istället på den tiden som var kvar av utvisningen på nytt kvittera och matchen slutar oavgjort efter full tid.

 

Sudden vidtar och Skara fortsätter trycka på framåt, men efter ett av ikväll otaliga bolltapp i mindre lyckade lägen kontrade Fröjered och Skara drar på sig sin första utvisning för matchen. I det efterföljande numerära överläget avgör bortalaget och tar med sig extrapinnen hem till Tidaholm.

 

Som sagt en smått galen match där Skara får vara tacksamma att få med sig en poäng efter att varit under med såväl 0-4 som 1-5. Den sista hälften av matchen kan man ta med sig och kan man nu få några extra träningspass i benen innan bortamatchen mot Halna och helst slipa bort många av dessa onödiga bolltapp, så ska man förhoppningsvis kunna växla upp bra under hösten. Noterbart att man hade sex numerära överlägen och är 50 % iga framåt, MEN släpper ju också in två i spelformen och det duger förstås inte.

 

Snyggaste Skaramålet för kvällen Linus Helins 4-6 mål med mottagningen och backhandskottet upp i nättaket ! pris till bästa spelare i hemmalaget gick till Carl Lindström.

 

I första periodpausen tackade klubben tidigare spelaren Alexander Bohman med blommor, för hans kanonjobb med att starta upp Sommarinnebandyn i Skara. Alexander tackade det evenemangets sponsorer och informerade bland annat om den planerade satsningen på att få tjejinnebandyn att lyfta även här i Skara.

 

Målen: Andreas Andersson 3, Carl Lindström 2, Casper Johansson, Linus Helin och Fabian Apell

Assists: Emil Schöld, Carl Lindström 2, Sune Nilsson, Martin Lindkvist och Elias Gustavsson

 

Skott: 36-31 (8-10, 12-9, 15-10, 1-2)

 

Utvisningar: Skara 1*2, Fröjered 6*2

 

Domare: Magnus Jansson och Pedram Koublani

 

Publik: 196 personer

Skara IBKs 08or vann Onyxcupen efter dramatik !!
2022-09-18 23:28

Det händer sannerligen inte varje dag att något av våra ungdomslag vinner cuper, men nu har det hänt igen. Det var våra duktiga 08:or som ju var minst sagt segerrika i seriespelet i Västergötland förra säsongen. Men när man kommer utanför gränserna är det ju alltid tuffare och det är ju därav också ypperligt bra (även kul förstås) att söka dessa utmaningar nu när cuperna kan genomföras igen.

 

I cupen så kom man tvåa i gruppspelet på samma poäng som 1:an. Vann sedan på söndagen först kvartsfinal mot Lindås 4-0, sedan 2-0 mot Hässelby i semi. Finalen ännu tuffare mot CL98IC (Kalmar), CLC i ledning 2-0 när Melvin Svensson reducerar med 4 minuter kvar. Chansen finns och med blott 30 sekunder kvar skjuter Milo Adlivankin från mittplan in kvitteringen rakt upp i krysset !!

 

Straffar väntade: Melvin mål, CL missar, Milo missar, CLC mål, Måns Nilsson zorromål, CLC kvitterar. Man får gå vidare med suddenstraffar: Melvin mål men bortdömt för att han skall ha gått bakåt, CLC matchboll men missar, Måns straff i stolpen, CLC ny matchboll med Lukas Strand räddar, Milo fram och sätter, CLC måste kvittera men Lukas Strand räddar och överfölls förstås av lyckliga lagkamrater ! Lukas i kassen Skaras bästa spelare under det dramatiska slutspelet.

 

Grattis Per Nilsson & Co det var ni värda !

Glöm inte klubbkvällen OCH seriepremiären på onsdag !!
2022-09-18 22:13

Samma kväll spelar också herrarna sin seriepremiär i division 2 mot Tidaholmslaget Fröjered. Matchstart 19.30 !!

 

Välkomna !

Vinst för A-laget i söndagens träningsmatch
2022-09-18 20:25

Skaras herrlag vann den enda träningsmatchen man kommer spela innan serien drar igång nu på onsdag (hemma mot Fröjered). Man ställde upp med en välfylld laguppställning så att så många som möjligt nu fick speltid. Många juniorer fick därav också chansen att visa upp sig. För motståndet stod div III laget Grästorps IBK och det blev en tämligen övertygande vinst med 9-2.

 

Målen: Casper Johansson 3, Ola Hermansson, Max Seim Andersson, Lucas Jacobsson (första målet i A-lagströjan), Martin Lindkvist, Andreas Andersson och Martin Larsson.

 

Så här ställde man upp laget idag:

 

Anton Andersson Hult

Tobias Bergstrand

 

1:a

Martin Lindkvist, Sune Nilsson/Ola Hermansson, Andreas Andersson, Casper Johansson

 

2:a

Carl Lindström, Fabian Appell/Timmy Gustafsson (spelade halva matchen), Martin Larsson, Linus Helin

 

3:e

Linus Kvarndahl, Elias Gustafsson/Lucas Jacobsson, Max Seim Andersson, Jonathan Johansson

 

Lowe Nilsson (spelade halva matchen)

P-08 på cupäventyr
2022-09-17 12:57

16-18 september spelar P08 laget Onyxcupen i Nyköping. Lagets framfart där kan följas på nedanstående länk

 

https://www.profixio.com/app/onyxcupen-rod-2022/category/1128667/group/3294741?segment=kommende

 

 

Välkommen Stefan !!!
2022-08-29 20:34
Ny tränare för Herrlaget!

Nu har vi fått ordning på våra tränare inför säsongen 22/23 och vi hälsar Stefan Hedin till Skara IBK igen... Stefan är Tranemobo från början men bor i Skara sedan många år och har tränat Skara IBK för om åren och haft ärefyllda uppdrag som tränare för västgötalaget i två år och tränat Fröjereds damer i näst högsta ligan! 

Han kommer ingå en tränarstab ihop med Adam Billman, Timmy Gustafsson! Nu KÖR VI... 🖤💜🖤💜

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Innebandyskolan 2015, 19/09 17:07 
P12, 19/09 09:57 
P08, 10/09 19:25 
 
Guldsponsorer
Silversponsorer