OBS ingen träning den 6 oktober
2018-10-03 09:57

Då bägge Vilanhallarna är upptagna till helgen av handbollsläger så utgår kommande helgs innebandyskola. Många andra helger då Vilanhallen är upptagen kan vi flytta oss till Viktoriaskolan, men just denna helg är även den upptagen av annan aktivitet.

Ledarna

Uppstart innebandyskolan pojkar och flickor födda 2011
2018-08-29 21:16
Klart nu att vi kör igång lördagen den 15 september och det är kl 10.30-11.30 som gäller. Startar upp gänget gör då Markus Lövgren, Peter Norestål och Jessica Karlsson. Men obs för att vi skall känna kontinuitet för säsongen i stort så behöver det vara åtminstone ett par till som anmäler sig att kunna hjälpa till !

Slår också ett slag för Intersports inbjudan till att prova profilkläder i Vilanhallen måndagen den 17 september kl 17-19. Då finns det också möjlighet att köpa klubbor och innebandyglasögon om man så skulle önska. För barn som bara vill prova på så har vi förstås också låneklubbor tillgängliga. Glöm inte innebandyglasögonen också !!

Mvh Mikael, 0708-386160
1+1+1=3
2018-08-28 20:42
Nu är ledarteamet i uppstarten uppe i tre då Peter Norestål ansluter nu när grabben vill testa på innebandy. Även Wilmers mamma Jessica Karlsson har också sagt att hon kan hjälpa till. Toppenbra ! och det vore kanon tror jag om vi skulle kunna få med två föräldrar till. Dels är det roligare när man är fler ledare, några kan bara varannan vecka. Även bättre för barnen när man är fler ledare som kan sprida ut gruppen i hallen. Mindre köbildningar och möjlighet att spela 2 mål på parallella planer ibland.

För de som undrar så kommer det under hösten att starta upp en annan ny grupp för barn som är födda 2012. Där är det istället söndagar som gäller (12.00-13.00). De som är födda 2012 och var med 2011:orna i våras får välja vilken grupp man då fortsätter i. Skulle gruppen med 2011:or bli för stor så får man dock förstås hitta en praktiskt fungerande uppdelning.

Mvh Mikael
Mera ledare...
2018-08-21 21:17
Hej igen !

Har fått in ett namn till det nya ledarteamet. Det är Markus Löfgren (pappa till Vilgot och Oliver). En mycket bra start, men vi behöver bli fler. Om inte annat så för att Markus bara kan varannan vecka. Vi tror oss nu veta att träningarna kommer hållas på lördagsförmiddagar mellan klockan 10.30-11.30 (vissa veckor kan man förlänga lite om man vill spela träningsmatcher mot annan klubb). Alla ledare behöver inte vara tränare heller, det ska ju närvarorapporteras och lite annat smått och gott i ett lag.

Start: lördagen den 1 september eller 15 september (då hallarna är upptagen av innebandycup den 8-9 september).

Mvh Mikael
Innebandyskolan 2011 info 2018/19
2018-08-13 21:24
Hej alla !

Det börjar komma in lite förfrågningar om höstens innebandyskola. Det vi vet är att gruppen skall placera in sig på någon av nedanstående tider:

Lördagar i Vilanhallen kl 10.30-11.30 (efter våra 08:or) eller
Söndagar i Vilanhallen kl 12.00-13.00 (efter våra 09:or)

Basen i gruppen är pojkar och flickor födda 2011. Kan kanske finnas en och annan i annan ålder också förstås. Sedan så är målsättningen att en annan grupp (Innebandyskolan 2012) också skall igång där basen kommer att vara barn födda 2012. De som förra året började med 2011:orna kan fortsätta där eller då byta till den yngre gruppen.

Träningarna kan starta helgen den 1-2 september eller 15-16 september. Helgen mellan dessa datum går bort då det då är Vilan Cup i innebandy i samtliga hallar.

Viktig info så här några veckor i förväg är att undertecknad är pensionerad som innebandytränare och i fortsättningen kommer nöja mig med att vara kassör i föreningen och assistera lagen och styrelsen i lite mindre skala än tidigare. Därav söker vi nu en liten grupp på som vi tror fyra föräldrar som tar över stafettpinnen kommande säsong (det är en sådan bas som finns i alla våra andra ungdomslag). Efter det att en sådan skapats kan vi nog få in en faddertränare också från något av de äldre lagen.

Tanken med gruppen 2011 kommande säsong förutom en träning i veckan tillsammans med någon klubb i vår närhet låter barnen spela lite träningsmatcher. Förbundets matchsammandrag är annars egentligen tänkt att börja först nästa år (några klubbar låter dock 2011:or spela redan i år mot andras 2010:or).

Frågor på ovanstående och intresseanmälan för att ingå i ledarteam kan ställas till Mikael på nedanstående mail eller mobilnummer. OBS att man givetvis både får och intern och extern ledarutbildning av klubben om man känner sig osäker. Tänk också på att så länge barnen är så här unga så är inte det viktigaste att en ledare själv spelat innebandy eller hur innebandyövningen är utformad utan snarare att hålla ordning och försöka göra så att alla tycker det är ROLIGT :)

Mikael
nys@comhem.se