Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Jag har en dröm ...
2018-10-14 16:21

I samband med hemmamatchen mot Fritsla fredagen den 26 oktober, så hoppas jag på att vi föreningsmedlemmar tillsammans, kan fylla precis hela klubbskaftet med manifesterande rosa Fuck Cancer-armband.

Önskemål

Anta seniortruppens utmaning (http://www.skaraibk.se/nyheter/?ID=16599&NID=497741) genom att köpa ett eller flera armband på följande länk:

https://shop.ungcancer.se/bracelets/armband-rosa

Avslutningsvis så hoppas jag naturligtvis på att SkLT kommer att omnämnda alla föreningens cancerstödskopplade initiativ i både text och bild.

//Peter ”The Thinker” Olsson 

PS

Då jag tidigare i veckan var i kontakt med Ung Cancer i Göteborg, så var antalet försålda armband till Skaraområdet runt 50 stycken (förhoppningsvis så har dels de allra flesta armbanden en IBK-koppling, dels så finns det ett positivt mörkertal i IBK-kopplade städer såsom Skövde och Lidköping).

Förlust i U1 derbyt mot Vara
2018-10-12 23:12
Skara IBK U - Vara IBK U 9-13 (3-3, 4-6, 2-4) skott 27-45, Publik: 62

Det blev en svängig tillställning när Skara IBK U öppnade seriespelet i U1 hemma mot E20 grannarna från Vara. Lagen turades om i matchprotokollet fram till slutet av den andra perioden. Där gör gästerna två mål inom tolv sekunder och sedan också ett 9-6 i PP strax efter. Skara reducerade visserligen innan periodpausen, men i sista perioden var Skara aldrig riktigt nära att ta sig in i matchen igen. Fullt rättvis seger för bortalaget. Noterbart att Varas tränare (och förresten tidigare publikfavorit i Skara under några år) Roni Sandgren spelade, och visade att "gubben kan än" (klart imponerande), 48 år ung säger vi !.

Skaraledarna gillade Victor Dolks två första perioder, Joakim Johansson bra debut på backen och kemin satt bra för kvällen mellan Alfred Åkervall och Emil Schöld. Filip Lundberg, en annan av alla nya i år svarade för två kassar.

Målen: Emil Schöld 3, Alfred Åkervall, Victor Dolk, Filip Lundberg 2
Assists: Alfred Åkervall 3, Victor Dolk, Casper Johansson, Anton Bertilsson, Emil Schöld och Joakim Johansson
Säker vinst i hemmapremiären !
2018-10-03 22:38
Skara IBK - Smedjans IF 7-1 (1-0, 5-0, 1-1)

Detta var då matchen som egentligen skulle inlett serien, men som Knud blåste bort för ett par veckor sedan. Både Skara och Smedjan hade vunnit sina matcher i första omgången. Skara är väl tillsammans med Horsby och Tibro tippade topplag och man avfärdade också utan några som helst problem utmaningen ikväll från Alingsåslaget. Absolut inget skönspel men man producerar när så behövs och säsongen är bara i sin linda ännu.

1:a perioden: ett inledande misstag från Skaraback gav Smedjan ett friläge, men Tobias Bergstrand klarar upp situationen. I den femte minuten har Skaras tredje femma bra snurr på spelet, byter kant snabbt och backen Anton Strandroth Frid (Carl Lindström) följer med upp och skjuter ett snabbt handledsskott i bortre 1-0. Just den femman stod för det bästa Skaraspelet i matchinledningen då man flyttade bollen bra och var aggressiva i rätt lägen. Övriga femmor blev lite väl stillastående. Dock hade 1:a ett fräsande ribbskott från Marcus Persson

2:a perioden: bättre fart på hemmalaget i den andra perioden. Konstant bollövertag under de inledande minuterna, dock utan att producera heta chanser. Man får vänta till minut sju när Ola Hermansson skjuter från höger kant, målvakten räddar och återigen håller sig Strandroth Frid framme och sätter returen. Nu går det undan, trettio sekunder senare spelar Oskar Karlsson fram backkollegan Sune Nilsson som sätter trean. Vi flyttar fram till matchminut elva, där har Smedjan ett anfall som "Osten" räddar upp med snabba fötter, avancerar sedan själv upp i banan och tvingar motståndare att ta en utvisning. PP-spelet är väl kanske inte klockrent, men mål blir det och nu är det Lukas Lilja som sätter en retur med en backhand efter Tobias Mörbys skott. Innan målet måste man också minnas ett riktigt bra direktavslut från Emil Schöld där Alingsåsmålvakten Håkan Andreasson liggandes hinner lyfta benet och få bollen över ribban. Nu är det dock proppen ur och efter en riktigt snyggt passning över centrallinjen från Alfred Åkervall stöter Marcus Persson bollen i nästan tom kasse. Time-out från bortalaget, men det hjälper inte, blott en knapp minut hinner gå innan det är klapp, klapp mellan Martin Lindkvist, Mörby och Emil Skillermo som sätter 6-0. Inget snack längre om hur matchen ska sluta.

3:e perioden: då matchen känns avgjord kan man förstå att skärpan inte riktigt finns där. Vi får i alla fall se ett sjunde mål av hemmalaget och det var matchens profil Anton Strandroth Frid som gör sitt tredje mål för kvällen (assist Carl Lindström). Bortalaget får till en reducering genom Lenny Berneljung innan vi kan sammanställa kvällens bokslut. 

Sammantaget en mycket klar trepoängare. Dock utan att man på något sätt kan säga att spelet är i närheten så bra som det oftast var under träningsmatcherna. En förklaring är förstås att det nu gäller poäng, lite mer anspänning, men också att spelets karaktär i div III tenderar att vara något stressat och gå lite på chans. Skaraspelarna tvingas in i detta, stundtals så glömmer man helt av att bollen faktiskt förflyttar sig snabbare än de kvickaste fötter. Nästa gång väntar bortamatch i Trollhättan mot IBK Elfhög, kanske har man redan tills dess fått tillbaka lite mer flyt i spelet.

Bör också nämnas från kvällens match att det var den första av två "rosa matcher". Vilket för oss i Skara IBK innebär att halva entrépengan skänks till cancerfonden. Leax Falköping sponsrar "Matchens Lirar" prisen som är mössor inköpta för att även där stötta cancerfonden. Dessutom har ju som vi tidigare haft en nyhet om den utmaning som A-laget ställt till hela föreningen, nämligen att köpa armbandet för att kämpa mot "Ung cancer". Gott jobbat !


Laget ikväll:

Tobias Bergstrand (Adam Billman)
Oskar Karlsson/Sune Nilsson-Emil Schöld/Marcus Persson/Alfred Åkervall
Anton Schöld/Martin Lindkvist-Tobias Mörby/Emil Skillermo/Lukas Lilja
Carl Lindström/Anton Strandroth Frid-Sebastian Evertsson/Ola Hermansson/Casper Johansson
Victor Dolk/Jakob Klasson


Skott 28 -19 (7-7, 11-7, 10-5)

Utvisningar: Skara 1x2, Smedjan 1x2

Publik: 186 st
Vinst i premiären !
2018-09-28 23:09
Sävens BK - Skara IBK 2-8 (0-3, 1-1, 1-4)

utvisningar: Skara 2x2
publik: 70 st

Förra fredagen satte stormen (eller snarare stormvarningen) Knut P för Skaras seriepremiär hemma mot Smedjan. Nu fick man istället veckan senare spela första matchen borta mot Sävens BK. Blev väl inte samma skönspel som i många av träningsmatcherna, men väl en stabil seger som gav 3 poäng och det var väl det viktigaste !

Period 1: till skillnad från i träningsmatcherna så valde här Skara inte att pressa högt, utan valde istället att backa hem med samlat lag. En taktik som åtminstone inledningsvis bar frukt. Lukas Lilja ger bortalaget tidig ledning (assist Sebastian Evertsson). Minuten senare ny omställning där Sune Nilsson bryter sig fram och frispelar Emil Schöld som sätter 2-0. I åttonde minuten är det dags igen när Lilja stressar hemmaförsvaret som slarvar och ger bollen till Tobias Mörby som tackar och lyfter enkelt in trean. I den senare delen av perioden kommer hemmalaget in bättre i matchen och skaras målvakt Tobias Bergstrand får träda in och rädda ett par svåra situationer, bl.a. ett friläge när Skaras sista spelare tappat bollen. Ett power play för Säven städades bort med rätt bra kontroll, ett svårt läge fanns men där täckte Martin Lindkvist förtjänstfullt skottet.

Period 2: finns egentligen inte mycket positivt att skriva om mellanakten. Skara hade alldeles för dåligt bolltempo och Sävenspelarna rörde sig bättre varför initiativet gled allt mer över till hemmalaget. Kändes som en tidsfråga innan reduceringen skulle falla. I den fjortonde minuten har dom en dubbelchans som Tobias Bergstrand klarar ut mycket skickligt. Istället kan Skara kontra in 0-4 genom Emil Skillermo (assist Lukas). I periodens slutminut kommer så i alla fall en reducering och Skara ska vara tacksamma för 1-1 i den perioden !

Period 3: säkert en hel del snack i omklädningsrummet, för redan i första bytet ser man ett bättre bolltempo och tydligare adresseringar. Bollen på ett snöre och Emil Schöld avslutar strax utanför stolpen. Sune Nilsson har ett bra skott i ribban tidigt i perioden. Skara klarar sedan ytterligare ett box play med den äran. I mitten av perioden sätts spiken i kistan när Sebastian Evertsson sätter 1-5 på Ola Hermanssons passning från vänsterhörnet. Nu rullar det på fint, spelvändning där firma Mörby, Lilja och Emil Skillermo på bästa sätt levererar, med den sistnämnde som målskytt. Samma spelare gör sedan 1-7 på en styrning efter Mörbys skott. Sista målet rapporterade domarna in Lukas Lilja som målskytt men det var istället backen Oskar Karlsson som nätade på returen efter Emil Schölds skott. Ett sista (riktigt snyggt) tröstmål svarade sedan Sävens för kvällen bäste spelare Alexander Vårhall för. Sista perioden klart till bortalaget.

Skaratränarna lämnade efter matchen beröm till Tobias Bergstrand, Emil Skillermo och Ola Hermansson som kom in i sista perioden. Man kunde lagt till Lukas Lilja som stod för många avgörande aktioner i första perioden som gav laget en skön start. Men spelmässigt finns det mer att ta fram, det såg vi i träningsmatcherna och förhoppningsvis får vi se det på onsdag när den uppskjutna matchen mot Smedjans IF ska spelas.

Laget ikväll:

Tobias Bergstrand (Adam Billman)
Sune Nilsson/Oskar Karlsson-Emil Schöld/Markus Persson/Alfred Åkervall
Fabian Appell/Martin Lindkvist-Tobias Mörby/Emil Skillermo/Lukas Lilja
Carl Lindström/Anton Strandroth Frid-Sebastian Evertsson/Anton Schöld/Casper Johansson
Ola Hermansson/Linus Kvarndahl/Oscar Andersson

En utmaning från seniortruppen!
2018-09-28 12:27
Ifjol så utmanade jag alla utespelare i seniortruppen, att under oktober månad köpa och spela med rosa innebandyklubbor från Zone.

I år så har jag redan nu i slutet av september, utmanat precis hela seniortruppen att köpa rosa armband från Ung Cancer.

Under mottot ”LÅT OSS TÖMMA LAGRET”*, så utmanar nu seniortruppen hela föreningen att göra samma behjärtansvärda inköp från Ung Cancer.

Mer fakta kring armbandet och hur man beställer finns bakom följande länk:
https://shop.ungcancer.se/bracelets/armband-rosa

Med vänlig & utmanande hälsning!
Peter ”The Thinker” Olsson

* När jag tidigare i dag ringde upp Ung Cancer för att säkerställa lagersaldo, möttes av de avslutande orden ”TACK SNÄLLA”, så kände jag omedelbart:
Hoppas det verkligen kommer att stå ännu fler ”532 XX Skara”, på de försändelser som lämnar Ung Cancer redan nu på måndag och dagarna/veckorna därefter.
Nyförvärv #11, 12, 13 och 14!! 4 st 99:or IBK Lidköping fostrade.
2018-09-27 11:35
Marcus Josefsson #12, Filip Lundberg #25, Ordförande Tommy Snögren, Anton Bertilsson #5 samt Anton Andersson #9 efter kontraktskrivning samt i kläda den nya fina lilla Skara IBK tröjan!

Nyförvärv igen! :-)

Skara IBK kan stolt presentera 4 nyförvärv, Marcus Josefsson #12, Filip Lundberg #25,Anton Bertilsson #5 samt Anton Andersson #9.

Samtliga har IBK Lidköping som moderklubb och vi är oerhört stolta att dessa väljer att fortsätta sina karriärer i Skara IBK.

Marcus som har haft uppehåll från sporten ett tag har valt att damma av klubben i år, medans de övriga senast spelade i IBK Dalängen.

Välkomna grabbar!Välkommen Marcus #12 till Skara IBK!

 

1: Vem är du och vad har du för meriter i innebandy!?

Svar:

Mitt namn är Marcus Josefsson, jag är 19 år och kommer från Lidköping. Jag började spela innebandy när jag var 6-7 år gammal i IBK Lidköping, och min största merit är när jag vann Gothia Cup för 16 åringar.

 

2: Har du nåt smeknamn?

Svar:

Smeknamnet som folk brukar använda är ”Mackan”

 

3: Hur kommer de sig att valet av klubb föll på Skara IBK?

Svar:

Valet föll på Skara IBK för att jag var sugen på att börja spela innebandy igen och det goda intrycket jag fick av klubben, ledare och spelare.

 

4: Beskriv dig själv som människa och innebandy spelare?( dina styrkor och svagheter)

Svar:

Som innebandy spelare har jag lirat mestadels som center. Jag vill säga att mina styrkor är i passningsspelet och ibland kan göra det oväntade. Svagheter som jag har är att skjuta och säkert massa annat som jag inte kommer på.

 

5: Förväntningar på kommande säsong?

Svar:

Förväntningar jag har på säsongen är att spela mycket innebandy och vinna mycket innebandy matcher. Men framförallt ha kul.

 

6: Vilket nummer har du valt?

Svar:

Nummret som jag har valt är nummer 12.


Välkomen Filip #25 till Skara IBK!!!


1: Vem är Du och vad har du för meriter i innebandy!?

Svar:

Mitt namn är Filip Lundberg, jag är 19 år gammal och tog studenten från Teknikprogrammet tidigare i år. Jag började spela innebandy när jag var 8 år gammal i

IBK Lidköping och det var även där nådde min största merit, vinst i Gothia Cup.


2: Har du nåt smeknamn?

Svar:

Max, kommer inte ihåg exakt hur det började men har med hamburgekedjan att göra. :-9


3:Hur kommer de sig att valet av klubb föll på Skara IBK?

Svar:

Att valet av klubb blev Skara IBK berodde till stor del på att det är en mycket välskött klubb där jag redan från början fick ett gott intryck av ledarstaben och spelartruppen.


4:Beskriv dig själv som människa och innebandy spelare?( dina styrkor och svagheter)

Svar:

På planen är jag en habil forward som drar på sig lite för många onödiga utvisningar. Utanför en lugn person som gillar att umgås med kompisar, familj och att kolla Premier League.


5:Förväntningar på kommande säsong?

Svar:

Förväntningarna på kommande säsong är att ha kul och det har man genom att vinna många innebandymatcher.


6: Vilket nummer har du valt?

Svar:

Jag har valt att spela med nummer 25 och det finns ingen tanke bakom det valet.


Välkommen Bertilsson #5 till Skara IBK!

 

1: Vem är du och vad har du för meriter i innebandy!?

Svar:

Tackar så mycket för ett bra välkomnande! Mitt namn är Anton Bertilsson, 19 år gammal nybliven student från Lidköping. Kommer senast från IBK Dalängen men har också spelat för IBK Lidköping tidigare. Min största merit än så länge är guld i Gothia Cup!

 

2: Har du nåt smeknamn?

Svar:

Kallas ofta Bertilsson så får väl säga att det är mitt smeknamn.

 

3: Hur kommer de sig att valet av klubb föll på Skara IBK?

Svar:

Valet föll på Skara då jag fått ett bra mottagande, samt att uppfattningen efter provträningarna är att allt runt klubben sköts snyggt och proffsigt!

 

4: Beskriv dig själv som människa och innebandy spelare?( dina styrkor och svagheter)

Svar:

På planen är jag en defensiv back som gillar att spela säkert och det är väl min största styrka i spelet. En svaghet jag själv tycker jag skulle behöva förbättra är slagskottet! Utanför planen är jag en lugn kille som gillar hänga med kompisar och kolla fotboll!

 

5: Förväntningar på kommande säsong?

Svar:

Förväntningarna inför nästa säsong är att utvecklas personligt, men också försöka bidra så mycket till både U och A-lag, för att vinna så många matcher som möjligt!

 

6: Vilket nummer har du valt?

Svar:

Jag har valt att spela med nummer 5 under säsongen!


Välkommen Andersson #9 till Skara IBK!


1: Vem är Du och vad har du för meriter i innebandy!?

Svar:

Mitt namn är Anton och jag tog studenten inom handel o administrationsprogrammet. Jag är en glad person som gillar de flesta sporter med det är innebandy som jag brinner för.

Den största meriten jag har i innebandy är att ha vunnit Gothia Cup.

 

2:Har du nåt smeknamn?

Svar:

Hade ett smeknamn i min förra förening vilket var "körk" men det var mesta dels för skoj och för att det skulle bli enklare eftersom vi hade 2 anton andersson i förra föreningen.

 

3:Hur kommer de sig att valet av klubb föll på skara ibk?

Svar:

Jag o mina polare ville fortsätta att lira innebandy, eftersom vår förra förening lade  ner och att

Skara IBK  verkar som ett bra val.

 

4:Beskriv dig själv som människa och innebandy spelare?( dina styrkor och svagheter)

Svar:

Är en glad och positiv människa och mina styrkor är att jag är snabb och bra på att störa motståndare, ettrig. Mina svaghet är att jag lätt tappa kontroll över bollen när jag springer för snabbt och att jag slår lite för mycket.

 

5:Förväntningar på kommande säsong?

Svar:

Att förbättra mig som innebandy spelare men framför allt att ha kul.

 

6: vilken nummer har du valt?

Svar:

Nummer 9.


Tränarnas kommentar till att vi får in dessa 4 nyförvärv:

Svar:

Kul, kommer bli otroligt inspirerande i år att få jobba med denna stora seniortrupp.

Viktigt med bredd för säsongen är lång och i år har vi en utmaning i att hålla i gång två lag!

Kul att vi återigen lyckas locka folk utifrån.

Grabbarna har tränat med oss ett tag och de ser riktigt pigga ut och taggade för utmana om platserna i lagen.


// Tommy Snögren och Ulf Ringblom


Nyheter från våra lag
 
Guldsponsorer
Silversponsorer