Skara Innebandyklubb
Damsenior/Junior
Lördag 6 april Träningsmatch

Referat:

Resultat 1-5 (0-2 , 0-0 , 1-3)

Vi gästades vi av Wårgårda F16-lag. Wårgårda vann matchen men de fick nog allt jobba för denna seger. Första målet dock kom redan efter 1.20 in i matchen på ett distansskott som vår målvakt var på men bollen gick in i mål. Skara-tjejerna lät sig inte nedslås av detta snabba mål utan man jobbade på och skapade ett flertal bra chanser bl.a. så var bollen och dansade på mållinjen efter ett skott av Nellie men en back hann fram och slog bort bollen. Spelmässigt ganska jämnt men nästa mål blev även det Wårgårdas i slutminuten av första perioden då vi tappade markeringen i höga slottet och en Wårgårda spelare hittade sin lagkamrat med ett snyggt pass som bara hade att skjuta bollen rakt in i mål.

I andra perioden tätate vi till det mot sargerna och gjorde det svårare för deras backar att spela upp bollen via sargsidorna. En spelmässigt mycket jämn period med bra med chanser åt båda håll men planens båda målvakter spikade igen sina mål och det blev en mållös andra period.

I sista perioden var Wårgårda stråt vassare i sina anfall och hade mer boll än i de 2 första perioderna. Vi orkade stundtals inte hänga med riktigt i alla omställningar vilket lite berodde på att jag som tränare ville prova att lyfta upp laget och sätta snabbare press på Wårgårdas backar. Fungerade bra men när de väl lyckades spela sig förbi vår press så blev det lite rörigare i det defensiva arbetet vilket alla Wårgårdas 3 mål i denna period vittnar om då vi vid dessa tillfällen tappade markeringen helt på bortre spelaren som fick prickskjuta mot öppet mål. Vi skapade fler chanser i denna period framåt än de båda tidigare perioderna och med lite tur så kunde det blivit något mer mål till för vår del. Roligt att se att vi försöker över hela plan att spela bollen till varandra och det finns oftats en tanke bakom varje pass även om de inte alltid når fram.

Vid ställningen 0-3 så fick vi det mycket efterlängtade första damlagsmålet då Wilma bakom motståndarnas mål kortpassade till Märta vid stolpen som i sin tur drog upp bollen några decimeter upp i plan och mycket snyggt skickade in bollen vid första stolpen.

Alla tjejer i Skara förtjänar ett stort beröm för en mycket bra genomförd match.

Jag är supernöjd med hela lagets insats och inställning i denna match.

Vill passa på att rikta ett STORT TACK till Wårgårda som ställde upp och spelade mot oss. Vill även passa på att skicka ett krya-på-er till Wårgårdas 2 tjejer som oturligt nog åkte på skador denna match.

//Stefan W.

*******************************************************************************************

Träningsmatch i Skara mot Wårgårda/Fristad F16.

Datum/dag: Lördag 6 april

Samlingstid: 10.00

Samlingsplats: Viktoriaskolan

Matchhall: Viktoriaskolan

Matchstart: 11.00

Sekretariat: Lars O + Fredrik W

Kiosk: Ingen kiosk

Matchställ: lånat från herr-senior (ljuslila tröjor + svarta shorts) , ta med egna svarta strumpor (alt. annan mörk strumpa)

Alla som kan o vill är med och spelar matchen inkl. om någon ny börjar träna 25/3 el. 27/3 så får man vara med och spela.

De som kan köra meddelar detta senast på träningen på måndag eller skickar ett sms till tränaren.

Anmält - kan spela : Anna J, Anna P, Ebba, Nellie, Jeanette, Ida, Lina, Lovisa, My, Maria, Märta, Olivia, Sofia, Tilda, Wilma

Anmält - kanske kan (meddelar senare) :

Anmält - kan ej : Louise, Kathrin, Klara, Saga

Saknar svar från :

OBS! har jag missat något namn ovan så skicka ett sms omgående till tränaren på 070-5768113

Torsdag 28 mars Träningsmatch

Referat:

Resultat 0-12 (0-4 , 0-5 , 0-3)

Trots 2-siffrig förlust så såg nog alla våra spelare detta som en vinst efteråt vid eftersnacks-samlingen.

Detta var den allra första innebandymatchen någonsin för merparten av spelarna och med mellan 3st till ca 20 st träningar i ryggen så gjorde allt alla en enormt bra insats.

Halna var duktiga på att rulla boll och de sköt väldigt bra och hårt och det hade nog blivit en del mål till om vi inte haft planens bästa spelare i vårt mål. Spelmässigt fick vi se och lära i de 2 första perioderna medans vi, hoppas jag, bjöd på lite tuffare motstånd i sista perioden och vi skapade även då mer framåt och i några av anfallen kunde det nog allt, med lite tur, resulterat i något mål.

Jag som tränare var i alla fall helnöjd med lagets insats och inställning i denna allra första dam-matchen.

Vill passa på att rikta ett STORT TACK till Halna som ställde upp och spelade mot oss samt till de båda domarna som visade och förklarade domsluten på ett mycket bra sätt.

//Stefan W.

Träningsmatch i Töreboda mot Halna F02-04-Dam.

Datum/dag: Torsdag 28 mars

Samlingstid: 17.00

Samlingsplats: Vilanhallens parkering (åker man själv eller vill hämtas upp längs vägen så smsa tränaren)

Bilar: se nedan.