Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Matchreferat 2019/20
Match 12 -200229

Match på bortaplan Lockerud

Resultat 1-9 (1-2, 0-4, 0-3)

Mer info kommer .....


******************************************************************************************************************


Match 11 -200209

Match på bortaplan Vänersborg

Resultat x-x (0-0, 0-0, 0-0)

Spelmässigt en jämn match med massor av målchanser åt båda håll. Att det endast blir ett mål denna period beror mycket på att målvakterna storspelade i båda lagen. Periodens mål kommer efter en skottretur där en Vänersborgsspelare snabbt vänder runt o skjuter från ca 4 meters håll i den 3:e spelminuten.

I andra perioden valde vi att spela med ett lågt försvarsspel pga att vi bjöd motståndarna på ett flertalet kontringar i första perioden. Vi tätar till bakåt samtidigt som vi fortsätter skapa målchanser men bollen ville inte in i mål och den boll som var inne i målet blev inte mål - Kirsti drar på det hårdaste skottet som vi hittills sett i denna serie under våra matcher, från sidokantens mitt går skottet in stenhårt i bortre krysset och kommer ut lika snabbt. De som stod närmast i laget sa att bollen var inne men varken domare eller vi på bänken hann uppfatta detta. Synd kunde blivit årets då hittills snyggaste mål, men Skaras mål att komma hade snabbt petat ned det till andra plats :) . De 2 bollar av 4 som är inne i målet denna period döms som mål för även Vänersborg hade en boll inne innan den drogs ut från målet vilket få av alla i hallen hann att se. De andra 2 bollarna som var inne och som blev mål tillskrevs Vänersborg i matchprotokollet, först en styrning via en Skara-klubba in i mål och sedan på ett frislag där vi missade i att ställa upp en tät mur. 0-3 efter 2 perioder speglade direkt inte matchbilden.

I 3:e perioden var vi tvugna att lyfta upp laget och sätta press högt upp. Vi får utdelning redan i första bytet då efter endast 29 sekunders spel kommer reduceringen till 1-3. Årets snyggaste Skaramål, i alla fall ur en tränares perspektiv, då Klara strax över mitten passar bollen till Elin som direktpassar in till Thelma i mitten framför mål som direktskjuter bollen hårt rullandes in i öppet mål. Hög press innebär ofta att kan få kontringar mot sig och det är på en sådan som Vänersborg i 6:e minuten ökar på sin ledning till 1-4. Detta mål följs av ett volleymål och ett självmålsstyrning och ett grötmål som borde varit vårt frislag då vår målvakt får 2 hårda slag på sig innan bollen petas in. Således förlust med 1-7 men spelmässigt hänger vi med mycket bra och det är en hel del orutin i det defensiva arbetet samt lite otur att bollen inte går in som gör att det blir denna sifferskillnad i matchprotokollet.


Stort beröm till kedjan Klara/Elin/Thelma som stundtals rullar ut sina motståndare och det är denna formation som skapar flest målchanser denna match.

Beröm skall även Nettis (Jeanette) ha då hon gör ett grymt jobb både offensivt o defensivt denna match.


******************************************************************************************************************

Match 10 -200131

Match på hemmaplan mot Lidköping

Resultat 1-8 (0-5, 1-3, 0-0)

Högsta publiksiffran hittills då runt 100 stycken kommit för att se på matchen mot normalt 60-80 st. Noterbart var att publiken flera gånger under denna kväll hördes rejält i hallen med sina hejarop.
Serieledande IBK Lidköping hade inga problem med att bortabesegra Skara dennafredagskväll. Lidköping visade upp ett snabbt och rörligt spel och att sedan hemmatjejerna gjorde en slätstruken första period gjorde inte uppgiften lättare. Vi tappade ytorna och markeringsspelet och var 2a eller 3a på bollen under hela första perioden. Lidköping gör mål i 5:e, 11:e, 13:e, 17:e och 18:e spelminuten och således 0-5 efter första perioden.
I periodpausen blev det för första gången lite hårdare ord från tränarens (min) sida - "Vi kan .... mycket bättre än det här".
I den andra spelade vi upp sig högst betänkligt och hade förutom det snygga målet även en missad straff samt ett skott i stolpen.
Skaras tilldömdes en straff efter 1.46 men denna räddades av seriens bästa målvakt (05-killen som stod i målet var otroligt snabb och duktig, klart en kommande senior målvakt i Lidköping). Istället Lidköping som gör nästa 2 mål i 6:e respektive 7:e minuten som kunde blivit ytterligare ett till men en frilägesräddning från Olivias sida förhindrade detta. Det var istället Skara som fick göra ett snyggt mål och visa publiken att även vi kunde göra mål och ett snyggt sådant var det också. Tilda fångar upp bollen i sarghörnet och avancerar någon meter och passar hårt bollen in till en framåtlöpande Maria som stenhårt från 4 meters håll skickar bollen högt upp in i mål. Sista målet i matchen blir dock Lidköpings då 9 sekunder återstår av andra perioden så löper en spelare tvärs över vår planhalva och med en stenhårt backhandgolvsving så går bollen via golvet förbi alla in i mål.
Sista perioden slutar mållös och även om det var ett spelövertag för det passningssäkra bortalaget så gjorde Skara en riktigt bra laginsats även där.
Visst var matchen avgjort inför sista perioden men Lidköping är inte ett lag som bara spelar av matchen utan de fortsatte att spela mycket bra men den stora skillnaden var att även vi spelade bra och Olivia i vårt mål tog allt i denna sista perioden. Vi skapade många bra och vassa målchanser denna period och mot övriga lag i serien så hade vi nog allt fått in några bollar med Lidköpings målvakt var alldeles för bra.
Planens bästa spelare (om man bortser från killen i Lidköpings mål) fanns i bortalagets Molly Fröjd som dominerar när hon spelar i denna serien. Hon är klart en spelare som inte skulle göra bort sig i det högre seriesystemet.

Extra beröm till Olivia som storspelade i målet och till slitvargen på mitten - Tilda.
Ett extra + till premiärspelarna Lina o Elin P som båda gör en bra förstamatch. Sistnämnda inlånad från yngre flicklaget och hon är dagens klart bästa Skaraback.

******************************************************************************************************************

Match 9 - 200126

Match på bortaplan mot Wårgårda/Alingsås

Med våra siffror först, resultat 1-3 (0-0 , 0-1 , 1-2)

En jämn match där vi för första gången var det speldrivande laget och som höll tempot uppe i matchen. Vi skapde flest målchanser och hade ett litet spelövertag i samtliga 3 perioder. Vi låg mycket tätt i markeringen på Vårgårdas duktiga centrar som är spelmotorer i var sin kedja och vi lyckades att störa och markera dessa tjejer vilket gjorde att Vårgårda hade svårt att bygga upp sina anfall.

0-0 efter första perioden.

0-1 efter andra perioden. Wårgårdas mål är en kontring och skott som via vår målvakts fingrar går in på fel sida för vår del vid den bortre stolpen.

I den tredje periodens 7:e minut får vi äntligen in bollen i mål då Elin spelar in bollen till Thelma i mittslottet som skickar upp bollen i nättaket.

Direkt på efterföljande tekning så går bollen ner mot vårt högra hörn där en motståndare skickar bollen rakt igenom alla spelare framför mål och vid bortre stolpen dyker en motståndare upp och skjuter in bollen i mål.

Vi pressar på och skapar målchans på målchans men då som oftast när bollen inte vill in så åker man ett skitmål bakåt. En kontring där motståndaren från nära håll skjuter utanför och i sin fart framåt så kommer bollen tillbaka från sargstudsen och det är bara att peta in bollen i tomt mål från en halv meters avstånd.

Planens gigant denna match var helt klart Vårgårdas målvakt som räddade laget gång på gång och man kan nog summera att lagets 3 poäng från denna match var hennes förtjänst. Kommentar från egna laget efteråt "så bra brukar hon inte vara".

Vi tar med oss från denna match att vi skapade många målchanser och att vi var det spelmässigt styrde laget.


Ett stort beröm till hela vårt lag för denna spelmässigt mycket bra match.


******************************************************************************************************************

Match 8 -200119
Match på hemmaplan mot Lockerud
Resultat 5-11 (1-2, 1-4, 3-5)
Skara inleder matchen mycket bra och tar ledningen i matchen i den 6:e minuten då Maria på nära håll skjuter in 1-0. Vi fortsätter att spela bra och är ända fram till kvitteringen i 13:e spelminuten är vi det bättre laget. Lockerud utnyttjar därefter 2 uppspelsmisstag och tar över ledningen i matchen. Vi gör spelmässigt en mycket bra första period som dock lite orättvist kan det kännas slutar 1-2.
I andra perioden blir vi stillastående och några felpass gör att serietvåan Lockerud drar ifrån i matchprotokollet och avgör här matchen. I denna perioden var Lockerud det klart bättre laget och utan Olivia i mål så hade siffrorna dragit iväg ytterligare. Lockerud går fram ända till 1-6 innan Skara gör sitt andra mål i matchen då endast 9 sekunder återstår av perioden så drar Kirsti iväg ett långskott, från egen planhalva, som dyker in i bortre krysset. Matchens snyggaste mål.
Vi bytte runt lite i backparen inför 3:e perioden som skulle visa sig vara ett bra drag. Även om vi förlorar denna period så gör vi en bra period igen, speciellt sista 10 min då vi vinner med 3-1, dock så släpper vi in 4 mål första 10 min. 2 insläppta mål denna period är självmål, skott som via våra spelare fullständigt ändrar riktning och går in i mål.
Assists i matchen i turordning: Märta, Anna P, Nellie, Klara och Felicia.  

Tyvärr så lyser periodvist matchen orutinen igenom och mot ett lag som Lockerud så straffar det sig fort. Flera av skotten i mål sitter högt i kryssen o nättaket. Vi får hoppas att ju mer matcher vi spelar så kommer rutinen i laget att höjas och då kommer även dessa matcher mot topplagen i serien förhoppningsvist bli jämnare.
Målproduktionen framåt har ju varit ett gissel så att göra 5 mål och ha 5 olika framspelare är ett stort steg framåt för laget. I de 2 sista matcherna så har vi gjort lika många mål som på de 6 första matcherna. En trend som vi hoppas kan hålla i sig till kommande matcher. 

Extra beröm till slitvargen o bollvinnaren Ebba samt till inlånade Thelma o Felicia från flicklaget som båda gör en riktigt bra match.

******************************************************************************************************************

Match 7 -191215
Match på hemmaplan mot Vänersborg
Resultat 3-4 (2-2, 0-0, 1-2)
Matchen börjar olyckssamt för vår del då vi redan i första bytet får duktiga backen Matilda skadad då en motståndare trampade på foten samtidigt som Matilda bytte riktning vilket resulterade i en kraftig stukad fot, en ren olyckshändelse. Tyvärr visade sig 3 dagar senare vid läkarbesöket vara en fraktur (vadbenet hade gått av).
Lagen följdes åt hela matchen igenom i matchprotokollet och det svängde fram o tillbaka med vilket lag som var i ledningen. Vänersborg tar ledningen i 6:e spelminuten men 2 minuter senare kommer första kvitteringen. Därefter följer 2 mål i 13:e spelminuten där båda lagen har lite tur med bollens väg in i mål. Först 1-2 sedan snabbt 2-2. Oavgjort således efter första perioden där Kirsti och Nellie svarat för hemmalagets mål. Vänersborg hade strax efter 2-2 en straff som Olivia går ut och täcker av och skottet går i ribbans underkant och ut igen. Därefter prickar motståndarlaget stolpens insida o ut igen men som sagt burramen är ju målvaktens bästa kompis.
I andra perioden har vi svårt att komma till avslut på alla våra anfall då ett felpass i sista sekund allt som oftast gjorde at motståndarna kunde vända på spelet. Perioden slutar dock återigen oavgjort och denna gång 0-0. Vi mötte ett lag som spelar en fysisk innebandy med mycket tryckande i ryggen o mot sarg och i andra spelminuter i andra perioden får vi en av våra forwards nedtacklad i golvet och hon blir liggandes i flera minuter, (tack till de två sjuksköterskorna som kom ner från läktaren och tittade till vår spelare på plan), hon fick sedan vila ett antal byten för att kunna återhämta sig efter smällen i bröstet. I sista sekunden av denna period blir en av våra backar brutalt nedtacklad på mittplan och domarna ger Vänersborgsspelaren en 5-minuters utvisning för hårt spel. Andra perioden blev lite rörig för vår del då vi pga av fler skador fick stuva om i laget en del vilket medförde att vi tappade en del av vårat spel.
Vi startar sista perioden med att spela 5-4 och gör detta bra. Efter 4.16 trycker Kirsti iväg ett stenhårt markskott från egen planhalva som går igenom hela försvarande lag och in vid stolpen och vi är i ledningen för första gången i matchen, 3-2. Matchen skulle tyvärr sedan svänga över till gästerna som minuten senare kvitterar till 3-3 och i 11:e minuten efter ett rörigt byte så fastställer Vänersborg slutresultatet till 3-4.
Vänersborg hade hela tiden mycket lättare att spela sig fram till skottlägen vilket skottstatisiken i matchen visar (7-32). Skaras mål vaktades av suveräna målvakten Olivia Ottosson som trots att hon spelade på värktabletter så storspelade hon i målet och höll sitt lag kvar i matchen.
Trots ett starkt kämpande från hela Skaralaget kunde man inte förhindra att segrande ur denna strid blev bortalaget som precis som senast vinner de med uddamålet, då 0-1.

Alla tjejer i laget gör en bra insats och ska någon lyftas fram lite extra så blir det såklart vår målvakt - Olivia.

******************************************************************************************************************

Match 6 -191206

Match på bortaplan mot Lidköping

Med våra siffror först, resultat 1-6 (0-3, 1-1, 0-2)

En väl genomförd match från vår sida där jag som ledare är jättenöjd med lagets insats. Vi har jobbat en del den gångna veckan med vårt försvarsspel och det hade vi till stor nytta av mot serieledarna Lidköping.

Vi håller mer i boll denna match än förra gången lagen möttes. Visst Lidköping är sig som bör med sin rutin och samspelhet ett extremt svårslaget lag över 60 minuter.

Bryter man ner matchen i perioder så kunde vi gått segrande ur mittperioden som slutade 1-1. Tyvärr så gör vi rena missar i markering o uppspel på minst 3 av målen i matchen som med mer rutin hade kunnat undvikas. Mittperioden samt 3/4 av sista perioden så spelar vi riktigt bra och stänger till ytorna på egen planhalva.


Extra beröm denna gång till Ida o Märta vars samspel i försvarsarbetet är exemplariskt.

Även såklart så måste Olivia i målet nämnas för sitt storspelande.

Ett stort beröm även till Lidköpings 12-årige målvakt som hjälper damjunior-laget då de saknar ordinarie målvakt och han spelade riktigt bra och gjorde flera fina räddningar - grymt bra jobbat av Vilgot.


******************************************************************************************************************


Match 5 - 191123

Match på hemmaplan mot Wårgårda/Alingsås

Resultat 0-6 (0-1 , 0-3 , 0-2)

Skaras damer vann bortamatchen i oktober mot Wårgårda med 4-3 vilket gav viss optimism inför söndagens kvällsmatch mellan lagen hemma i Vilanhallen. Nu skulle det tyvärr inte sluta alls lika bra den här gången. 
Jämn start på matchen med en viss övervikt till bortalaget tack vare snäppet bättre passningsspel. Gästerna öppnade också målkontot i 12:e minuten via ett långskott som ser billigt ut men bollen har en konstig bana och dyker det sista in under ribban som ställer Olivia helt i vårt mål. Samma spelare hos gästerna blev strax efter utvisad, ett numerärt överläge där hemmatjejerna aldrig kom riktigt nära en kvittering. Perioden knappt till Wårgårda.
I den andra ökade bortalaget på till 0-2 på ett för matchen mycket typiskt sätt. Bolltransport med snabba fötter över centrallinjen och ett vasst dragskott från högerkanten upp i bortre nättaket. PP-spel från Skara strax efter som inte resulterade mot Wårgårdas täta box. Matchavgörande i tionde minuten där bortalaget kan göra två snabba mål. Time out från hemmalaget som sedan täpper till bättre, man klarar också ett box play på ett bra sätt. Perioden klart till bortalaget även om vi räknade in minst ett bra läge där Skara mycket väl kunde reducerat om det inte varit för planens gigant denna match som fullständigt spikade igen sitt mål.
I sista faller 0-5 efter bara 23 sekunder och det är återigen dragskott från högerkanten. Skaras spelare finns där men ingen är tillräckligt nära för att täcka skottet och resultatet blir då snarare att man skymmer sin egen målvakt från att se när skottet avlossas. Det syns tydligt vid analys av målen från matchens videoinspelning att vid minst 3 av målen så är vår målvakt skymd vid skottögonblicket samt så är det väldigt hårda välplacerade skott. Sista 15 minuterna av sista perioden är sedan Skaras klart bästa. Här kommer man till flera riktigt bra lägen, men denna kväll ville inget resultera. Man prövar att ta ut målvakten på slutet men får istället inkassera ett bakåt i tom kasse. En jämn period men efterhand övervikt för hemmalaget.
Nämnas bör gästernas målvakt som hade en grymt bra kväll och med lite hjälp av burramen så höll hon nollan denna match, klart bäst på plan denna kväll.

I Skaralaget så vill jag lyfta fram Maria som gör ett enormt arbete under hela matchens gång i sitt löpande både offensivt och defensivt.


******************************************************************************************************************


Match 4 - 191123

Match på bortaplan mot Lockerud

Med våra siffror först, resultat 1-12 (1-4 , 0-4 , 0-4)

En mycket tuff match skulle det visa sig för de som åkte med till Mariestad denna lördagkväll. Vi visste att vi precis skulle få ihop till 2 femmor pga jobb o resor men några sjuk-återbud kvällen innan gjorde att vi kom till matchstart med endast 3 avbytare. Många fick således spela dubbelpass på plan och vila kortare tid på bänken än vanligt. Att möta ett lag som Lockerud med sin stora rutin och med deras vältränade spelare med bl.a. både div 1 o Jas-spelare (enligt vår Mariestadstjej) är inte den lättaste uppgiften med ett orutinerat o desarmerat lag som vårt denna kväll.

Vi inleder dock matchen mycket bra och första 15 minutrarna har vi ett bra passningspel och skapar några bra målchanser. Det dröjer ända till 10:e spelminuten innan Lockerud gör sitt första mål då vi tappar markeringen vid bortre stolpen. 13.00 ökar Lockerud på till 2-0 men Skara svarar snabbt då Nellie 20 sekunder senare bryter bollen vid mittsargen och avanserar fram mot mål och med ett välriktat skott från 12 meters håll så går bollen in i bortre målgaveln. Så här långt in i matchen så hänger vi med bra och har samtidigt att bra markeringsspel över hela plan med sakta men säkert så smyger tröttheten in i både ben o sinne. 2 mål till för Lockeruds del innan periodvila. En periodvila som Lockerud drar ut på och således så får de starta perioden med en utvisad. Vi rullar bollen bra inom laget i powerplay men hittar inga bra lägen i Lockeruds tajta box. Vi orkar hålla uppe vårt spel första 10 minutrarna men därefter får vi mest försvara på och Lockerud får utdelning 4 gånger denna period, snygga mål dessutom får tilläggas. 1-8 inför sista perioden och nu trodde nog de flesta på läktaren att det skulle bli minst det dubbla antalet mål i sista perioden men så blev inte fallet och mycket tack vare planens bästa spelare, Olivia i Skaramålet som med hjälp av stolpar o vakna backar som petade bort 2 mål som dansade på mållinjen så blev det endast 4 Lockerudsmål till i den sista perioden, samtliga från mitt i slottet då vi inte hann med i markeringsspelet.

Summerar man hela matchen för vår del så är jag riktigt stolt som tränare att trots att vi bara har 3 avbytare så kämpar och sliter alla våra spelare i 60 minuter och det är inga sorgsna miner på samligen efter matchen utan alla är nöjda och ska så vara för en härlig kämpainsats.

Laget fick även beröm från läktaren av Lockeruds anhöriga att vi inte gav upp utan kämpade på ända fram till slutsignalen.


******************************************************************************************************************


Match 3 - 191103

Match på bortaplan mot Vänersborg

Med våra siffror först, resultat 0-1 (0-0 , 0-0 , 0-1)

Match i hallen i Vargön på en plan som inte kan ha fullmått för den både såg och verkade mindre än ändra hallar som vi spelat i.

Matchen var jämn med mycket chanser åt båda håll. Spelmässigt så var Vänersborg bättre men kämpamässigt så var Skara det bättre laget. 2 duktiga målvakter spikade igen sina mål fullständigt i de två första perioderna, med lite hjälp av sin målram. Vänersborg prickade stolpe o Skaras Ida fick på ett stenhårt skott i underkant på ribban men bollen studsade ner i golvet på fel sida om mållinjen.

I andra spelminuten i sista perioden ställer ett byte till det då en Vänersborgsspelare dröjer sig kvar på plan på egen planhalva och sätter snabbt igång bollen till inrusande medspelare som får ner bollen i sarghörn och sedan ett pass upp mitt i slottet till en spelare som direktskjuter in bollen i bortre krysset. Våra spelare som även de rusade in på plan efter bytet hittar tyvärr inte rätt i markeringsspelet utan missar den framrusande målskytten. Lite oturligt men sånt händer när matchrutin saknas i ett nystartat lag. Resterande del av perioden blev dock lik de två första och jag tycker nog allt att vi var värda att få med oss i alla fall 1 poäng från denna matchen.


Som vanligt så storspelar Olivia i målet och alla spelare på plan kämpar o sliter i 60 minuter.


******************************************************************************************************************


Match 2 - 191025

Match på hemmaplan mot Lidköping

Resultat 2-11 (0-4 , 1-6 , 1-1)

I hemmapremiären mötte vi seriens svåraste motståndare, Lidköping, som har ett lag med flera spelare som även spelar med deras div 1-lag. Detta syntes mycket väl i passningsspelet och rörelsen hos våra motståndare. Lidköping hade över hela matchen sett troligen ett bollinnehav på runt 70-75%.

I första perioden backar vi hem och spelar ett lågt försvarsspel för att minska de fria ytorna på vår planhalva. Lidköping gör dock mål redan i andra spelminuten då vi missar i vår markering i eget slott. Även vid 0-2 målet i 7:e spelminuten så missar vi markeringen vid första stolpen. 2 minuter senare gör en Lidköpingsspelare en snygg båglöpning in i slottet och 0-3 på matchtavlan. I 17:e spelminuten faller 0-4 in genom ett mycket snyggt stenhårt skott från högra kanten in i bortre krysset. Vi sticker upp i några enstaka anfall som med lite tur kunde gett ett mål. Vi kämpar o sliter denna period för att stoppa Lidköpings anfallsvågar.

I periodpausen kommer vi alla överens om att vi vill lyfta våran press för att få ett roligare spel. Högre press innebär även större fria ytor. I 2a spelminuten ökar Lidköping på till 0-5 då vi missar att stöta på anstormande bollförare som får skjuta själv. 14 sekunder senare får vi en kontring då Nellie spelar fram till Kirsti som sätter vårt första mål denna match, 1-5. I 6:e spelminten faller ytterligare 2 baklängesmål följt av ytterligare 3 innan periodvilan. 1-10 efter andra perioden kan verka mycket men vi hade flera chanser att få in bollen och en målvakt i eget mål som räddade många bollar.

Inför sista perioden så säger vi att vi utgår från 0-0 och att vi ska kämpa o slita på plan även ända fram till slutsignalen. Vi börjar hitta våra positioner bättre (flera spelade på nya platser) och hade lite mer rörelse och vågade att hålla i bollen lite mera. Olivia i vårt mål spelade kanonbra då hon fick jobba rejält i eget närområde för att stoppa bollarna. Vi hade mer anfall i denna perioden än de båda 2 första sammanräknade samt så kom vi närmare i markeringsspelet.

I elfte minuten tar vi en timeout (förutbestämd) för att hämta nya krafter inför sista delen av perioden.

Drygt 2 minuter kvar så kontrar Lidköping och blir 2-1 och med ett snyggt krosspass så är det bara att skicka in bollen med ett direktskott in i tom kasse. Dock så blir inte detta matchens sista mål utan det blir ett Skaramål då Ariya i 19:e minuten spelar bollen till Elin i mitten  av slottet som bågar utåt och skickar upp bollen stenhårt i nättaket.

Trots en klar förlust så är jag som ledare och även spelarna helnöjda med lagets insats och då speciellt i sista perioden som faktiskt slutar oavgjort. Då laget har fått flera nytillkomna det sista och med en träningsnärvaro ihop som kan räknas på fingrar o tår så gör vi en kanoninsats mot ett såpass rutinerat lag som Lidköping.


Hela laget förtjänar ett stort beröm och då speciellt för sista perioden.

Sett över hela matchen så måste vi nämna Olivia som storspelar i mål och de båda slitvargarna Elin o Nellie på mitten.

Ett STORT TACK till Lovisa som hjälpe till som ledare även denna match.


******************************************************************************************************************


Match 1 - 191019

Match på bortaplan mot Wårgårda/Alingsås

Med våra siffror först, resultat 4-3 (0-0 , 3-2 , 1-1)

Förutsättningarna kunde varit bättre men som vi sedan tidigare sagt är att vi tar de 5 första matcherna som träningsmatcher för att se och lära av de andra lagen eftersom vi är nystartade. Vi hade mellan 2-13 träningar i ryggen ihop som ett lag där bl.a. några träffades för första gången i omklädningsrummet vid denna match.

Matchen började direkt i ett högt tempo med målchanser åt båda håll. Närmast ett ledningsmål var hemmalaget då de i 14:e minuten tilldöms en straff (lite för hög klubba får man nog allt hålla med om). Olivia i målet är följsam i sidled och stör motståndaren såpass mycket att bollen skjuts med en backhand utanför målet. 0-0 i pausvilan och alla var supernöjda med detta.

Andra perioden kunde inte startat bättre då redan efter 25 sekunders spel då vi får ett frislag strax över mitten på höger sida och Anna P kliver fram och får till ett långt hårt skott som flyger förbi alla in vid bortre stolpen. Stort jubel och vi tar ledningen i matchen. Därefter fortlöper det med målchanser åt båda håll men båda målvakterna storspelar. Det dröjer till 10:e minuten innan mål 2 i matchen och även detta är ett Skaramål då Tilda hittar Ida mitt i slottet som skjuter hårt och högt in bollen i mål, 2-0. Minuten senare ökar Skaratjejen My på till 3-0 genom att på egen retur peta in bollen i mål framspelad av Kirsti. Efter detta mål slappnar vi av och blir stillastående och bjuder in motståndarlaget i målprotokollet. 3-1 i 14:e och 3-2 i 16:e bådar inte gått då vi blir utspelade dessa minutrar i matchen. En timeout tas direkt vid 3-2 målet och efter ett snabbt snack så kommer vi ut igen som ett nytt lag och det blir åter igen ett jämnt spel på plan. Vi drar på en utvisning i 18:e minuten men vi håller undan perioden ut och går till pausvila med en 3-2 ledning.

Innan starten av 3:e perioden blir en motståndare utvisad (fördröjande av spel, de var ej på plan inom de 5 minuters vila som man har i denna serien).

Ställningskrig och en stolpträff av oss efter ett snyggt mönsteranfall. Matchen står och väger och nästa mål känns avgörande. I 6:e minuten kvitterar Wårgårda/Alingsås till 3-3 och nu trodde nog många att de med sin bättre rutin och passningsspel skulle ta över denna match men så blev det inte. Fortsatt ställningskrig och 2 målvakter som spikade igen sina mål under de närmsta 10 minutrarna. I 16:e minuten hittar My med ett snyggt inspel Märta mitt i nedre slottet som skickar in bollen vid bortre stolpen och vi tar åter ledningen i matchen, 4-3. Dryga 3 minuters kämp o slit senare så ljuder äntligen slutsignalen och spelarna samlas snabbt i en ring och hoppar runt och jublar, härlig syn för en ledare att se denna glädje och sammanhållning i laget.


Alla tjejer i Skara förtjänar ett jättestort beröm för en mycket bra genomförd match.

Jag är supernöjd med hela lagets insats och inställningen hos alla i denna match.


Vill passa på att rikta ett STORT TACK till Lovisa som om åkte med som ledare denna match.

MATCHER SÄSONGEN 19/20

Vårt lag samt några andra lag var från början anmälda som Dam-seniorlag till Dam-2an.

D2-lagen och DJ-lagen var såpass få att dessa slogs ihop till en serie och den valdes att kallas för DJ (Damjunior).

Nedre halvan i Div 1 och DJ-lagen skiljer inte så mycket åt varandra så tempot kommer vara högt även i DJ-serien.


Lagen i serien möts 3ggr och det blir många derbyn då alla lagen ligger mellan 20-60 minuters resväg bort.

Lagen i serien: Skara, Lidköping, Lockerud, Wårgårda, Vänersborg,  (not: Elfhög har dragit sig ur serien) 


Hemmalag Bortalag Spel-vecka Dag Datum Tid Hall

Wårgårda IBK / Alingsås


Skara IBK


  42


Lördag

19-okt

13.30

Sporthallen, Vårgårda 


Skara IBK


IBK Lidköping


  43


Fredag


25-okt


19.30


Vilanhallen, Skara 


IBK Vänersborg


Skara IBK


  44


Söndag

3-nov

09.30

Fyrkanten, Vargön 


 

IBK Lockerud


Skara IBK


  47


Lördag
 
23-nov

19.30

ICA-kvantum hallen, Mariestad


Skara IBK


Wårgårda IBK / Alingsås


  48


Söndag


01-dec


19.00


Vilanhallen, Skara 


IBK Lidköping


Skara IBK


  49


Fredag


06-dec


19.45


Idrottens hus i Lidköping

 

Skara IBK


IBK Vänersborg


  50


Söndag


15-dec


19.00


Vilanhallen, Skara 


        


Skara IBK


IBK Lockerud


   3


Söndag


19-jan


19.00


Vilanhallen, Skara 


Wårgårda IBK /

Alingsås


Skara IBK


   4


Söndag

26-jan

13:30

Satdsskogshallen, Alingsås 


Skara IBK


IBK Lidköping


   5


Fredag


31-jan


19.30


Vilanhallen, Skara 


IBK Vänersborg


Skara IBK


   6


Lördag

8-feb

09.30

Idrottshuset, Vänersborg 


IBK Lockerud


Skara IBK


  9


Lördag


29-feb


19.30


ICA-kvantum hallen, Mariestad 
 Träningsmatcher VT-19

Torsdag 28 mars Träningsmatch i Töreboda

SKARA IBK - HALNA BK Dam/F02

Resultat 0-12 (0-4 , 0-5 , 0-3)

Vi mötte ett mycket duktigt lag i vår allra första träningsmatch -> Halnas kommande års div 1-lag.

Trots 2-siffrig förlust så såg nog alla våra spelare detta som en vinst efteråt vid eftersnacks-samlingen.

Detta var den allra första innebandymatchen någonsin för merparten av spelarna och med mellan 3st till ca 20 st träningar i ryggen så gjorde allt alla en enormt bra insats.

Halna var duktiga på att rulla boll och de sköt väldigt bra och hårt och det hade nog blivit en del mål till om vi inte haft planens bästa spelare i vårt mål. Spelmässigt fick vi se och lära i de 2 första perioderna medans vi, hoppas jag, bjöd på lite tuffare motstånd i sista perioden och vi skapade även då mer framåt och i några av anfallen kunde det nog allt, med lite tur, resulterat i något mål.

Jag som tränare var i alla fall helnöjd med lagets insats och inställning i denna allra första dam-matchen.

Vill passa på att rikta ett STORT TACK till Halna som ställde upp och spelade mot oss samt till de båda domarna som visade och förklarade domsluten på ett mycket bra sätt.


******************************************************************************************************************

Lördag 6 april Träningsmatch på hemmaplan

SKARA IBK - Wårgårda IBK F02

Resultat 1-5 (0-2 , 0-0 , 1-3)

Vi gästades vi av Wårgårda F16-lag. Wårgårda vann matchen men de fick nog allt jobba för denna seger. Första målet dock kom redan efter 1.20 in i matchen på ett distansskott som vår målvakt var på men bollen gick in i mål. Skara-tjejerna lät sig inte nedslås av detta snabba mål utan man jobbade på och skapade ett flertal bra chanser bl.a. så var bollen och dansade på mållinjen efter ett skott av Nellie men en back hann fram och slog bort bollen. Spelmässigt ganska jämnt men nästa mål blev även det Wårgårdas i slutminuten av första perioden då vi tappade markeringen i höga slottet och en Wårgårda spelare hittade sin lagkamrat med ett snyggt pass som bara hade att skjuta bollen rakt in i mål.

I andra perioden tätate vi till det mot sargerna och gjorde det svårare för deras backar att spela upp bollen via sargsidorna. En spelmässigt mycket jämn period med bra med chanser åt båda håll men planens båda målvakter spikade igen sina mål och det blev en mållös andra period.

I sista perioden var Wårgårda stråt vassare i sina anfall och hade mer boll än i de 2 första perioderna. Vi orkade stundtals inte hänga med riktigt i alla omställningar vilket lite berodde på att jag som tränare ville prova att lyfta upp laget och sätta snabbare press på Wårgårdas backar. Fungerade bra men när de väl lyckades spela sig förbi vår press så blev det lite rörigare i det defensiva arbetet vilket alla Wårgårdas 3 mål i denna period vittnar om då vi vid dessa tillfällen tappade markeringen helt på bortre spelaren som fick prickskjuta mot öppet mål. Vi skapade fler chanser i denna period framåt än de båda tidigare perioderna och med lite tur så kunde det blivit något mer mål till för vår del. Roligt att se att vi försöker över hela plan att spela bollen till varandra och det finns oftats en tanke bakom varje pass även om de inte alltid når fram.

Vid ställningen 0-3 så fick vi det mycket efterlängtade första damlagsmålet då Wilma bakom motståndarnas mål kortpassade till Märta vid stolpen som i sin tur drog upp bollen några decimeter upp i plan och mycket snyggt skickade in bollen vid första stolpen.


Alla tjejer i Skara förtjänar ett stort beröm för en mycket bra genomförd match.

Jag är supernöjd med hela lagets insats och inställning i denna match.


Vill passa på att rikta ett STORT TACK till Wårgårda som ställde upp och spelade mot oss. Vill även passa på att skicka ett krya-på-er till Wårgårdas 2 tjejer som oturligt nog åkte på skador denna match.

xx/x - MATCH BORTA - kallelse

Match i Xxxxxxxx

Motståndare: Xxxxxxx


Datum/dag: Xxxdag xx månad

Samlingstid: x.xx

Samlingsplats: Vilanhallens parkering (åker man själv eller vill hämtas upp längs vägen -> smsa tränaren)

Bilar: se nedan.

Matchhall:  xxxxxxxx

Matchstart: xx.xx


*** De som kan köra meddelar detta snarast via sms till tränaren.


*** Meddela senast onsdag om ni kan spela eller ej.

(de som bekräftat att de kan spela visas med fet stil, de som är lite osäkra är med kursiv fet stil)


Laguttagning:  Meddelas senare

Anmält - kan ej/skadad: 

Vilar (behöver träna mera):


Bilar från Skara: Stefan(+4), Vakant (+4), Vakant (+4), Vakant (+4)

Bensinpeng (räknat från Skara): xxx kr delat på antalet i bilen

Åker direkt till hallen (samling hall i  xx.xx) :

Plockas upp på vägen: ---OBS! har jag missat något namn ovan så skicka ett sms omgående till tränaren på 070-5768113

****************************************************************************


(licens): Anna P, Anna J, Ariya, Ebba, Elin, Ida, Jeanette, Jennie, Kathrin, Kirsti, Klara, Lina, Maria, Matilda, My, Märta, Nellie, Olivia, Tilda, Wilma,

(ej licens): Christine, Erika, Lovisa, Kajsaxx/xx - MATCH HEMMA - kallelse

Motståndare: xxxxxx


Datum/dag: xxxdag 00 januari

Samlingstid: 00.00

Samlingsplats: Vilanhallen


Matchhall: Vilanhallen

Matchstart: 00.00


*** Sekretariat:  VAKANT   + VAKANT 


*** Meddela senast onsdag om ni kan spela eller ej.

(de som bekräftat att de kan spela visas med fet stil)


Laguttagning:  Meddelas senare


Anmält - kan ej: 

Står över (behöver träna lite mera): OBS! har jag missat något namn ovan så skicka ett sms omgående till tränaren på 070-5768113


Truppen (licens): Anna P, Anna J, Ariya, Ebba, Elin, Ida, Jeanette, Jennie, Kathrin, Kirsti, Klara, Lina, Maria, Matilda, My, Märta, Nellie, Olivia, Tilda, Wilma,

Truppen (ej licens): Christine, Erika, Lovisa, Kajsa

 
Guldsponsorer
Silversponsorer