Aldrig ge upp !
2017-10-07 11:05
Skara IBK - BK Säven 6-7 (1-1, 2-3, 3-2, 0-1)

skott 27-28 (7-9, 7-9, 12-9, 1-1), publik 119

Den första matchen i oktober och precis som mot Elfhög om två veckor så skänks halva entrépengen till cancerfonden.
Vill man se dramatiska innebandymatcher så fungerar det bra att titta på Skara IBK. I samtliga tre matcher så här långt har man fått vänta in i slutskedet innan man får reda på hur poängen verkligen skall fördelas. Senast var det "suddenvinst" borta mot Horsby, nu blev det visserligen "suddenförlust" hemma mot Säven. MEN den förlusten och den poängen man fick med sig kändes ändå som en halv seger när man hade matchen på näthinnan.

1:a perioden och här slogs man av att om det varit avvaktande spel inledningsvis i de två tidigare matcherna i serien så var det här istället mycket högt tempo från bägge lagen. Säven fick efter en stund ett visst övertag och det fick man tack vare ett bättre tillämpat passningsspel. Snäppet bättre passningar i sig men också förmågan att ta emot passningen vårdat och samtidigt hålla borta sin motståndare. Man har först ett skott i stolpen och tar sedan i nionde minuten rättvist ledningen efter ett lyckat diagonalpass. Skara har länge svårt att ta sig fram till några skottlägen men någon halvchans blir det som föder ny tro och i 16:e minuten kan unge Casper Johansson (riktigt bra idag) kvittera på bra förarbete från Jakob Klasson. Perioden spelmässigt till bortalaget på poäng.

2:a perioden och det höga tempot håller i sig. Lagen ser båda riktigt bra tränade ut måste man säga. Säven precis som i första perioden laget som har lättast att spela sig till skottlägen. 1-2 kommer på ett snabbt skott som går in under Tobbe Bergstrand i målet. 1-3 kommer efter att Alexander Bohman blivit "sackad" i mittzonen och när Anton Strandroth Frid försöker stoppa friläget framför kassen blåser domaren straff. En straff som mycket avancerat förvaltas av Emil Whass i bortalaget. Nu måste nästa mål bli Skaras och så blir det också, man vinner ett motlägg och Ola Hermansson spelar fram Lukas Lilja som med ett rappt handledsskott reducerar 2-3. Skara har så här sent i perioden kommit in i spelet allt bättre och Martin Lindkvist kan kvittera i 16:e minuten med ett riktigt viljeladdat skott halvvägs in i anfallszonen. Här spelade då Skara dessutom i numerärt underläge ! Säven kommer tillbaka och har först ett ribbskott och gör sedan 3-4 i ett byte där man får dominera lite för tydligt för att det skall sluta lyckligt. En rätt så jämn period där Säven fortfarande har det bättre passningsspelet men Skara har börjat äta sig in till fler chanser.

3:e perioden och den börjar INTE bra. 3-5 efter 30 sekunder och sedan också 3-6 efter 5 minuter är bägge frukten av att Säven vinner bollar på ställen där vi inte får tappa den mot bra lag. Tobbe som knappt fick känna på bollen under dessa minuter byter här över till William Karlsson. I det här läget av matchen ger man Skara minimala chanser att komma tillbaka. Man får dock ett PP strax efter, detta resulterar visserligen inte men spelet var bra. Detta bar frukt för när man sedan i mitten av perioden får ännu ett PP så reducerar Andreas AnderssonMartin Lindkvists assist.

Nu är man riktigt på gång i matchen och det finns en annan känsla hos publiken också lät det som. Reducering till 5-6 kommer när Skara för ovanlighetens skull kan vända på Säven och Olle Ahlm hittar Lukas Lilja som mycket läckert riktigt väntar ut målvaktens förflyttning när han nästan retfullt lyfter in bollen i bortre krysset, läckert Lilja ! Bägge lagen nyttjar sedan sina time-outer innan Skara förstås lyfter målvakten och sätter in en sista press. Trycket kommer mot bortamålet och Lindkvist lyfter en pass från sin kant över till Andreas på bortre som på volley trycker på för kung och fosterland och kan se bollen flyga in i nätet bakom Sävenmålvakten, fullt jubel förstås !

Förlängning denna veckan också således. Där skapar Skara den första chansen men efter 3:32 är det ändå sedan Säven som kan avgöra matchen på ett skott som det nog var touch på och sedan ribba in bakom Karlsson som fram till dess starkt hållit nollan sedan han kom in. Men då de hade haft bollar i ställningen tidigare denna kväll får vi se det som en trots allt rättvis utgång på kampen.

Säven såg riktigt bra ut och ingen skam att förlora mot ett bra lag. Skara å sin sida kan tveklöst förbättra sitt passningsspel ytterligare men skall vara måna om att behålla sitt go och tro på det dom håller på med. Det var tredje matchen i rad där man skapar sina poäng genom starka avslutningsminuter. Extra plus i hemmalaget förstås till Andreas Andersson, Martin Lindkvist och Lukas Lilja och man kan också nämna unge backen Linus Skillermo som imponerar i sin förmåga att anpassa sitt spel när man nu idag mötte ett lag som spelade väldigt snabbt och med hård press. Linus stressar aldrig upp sig och går fram i rätt lägen.